F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Brawn: Nova pravila definitivno stižu 2022.

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Jedan od čelnih ljudi Formule 1 Ross Brawn izjavio je kako će novi tehnički pravilnik definitivno biti uveden 2022. godine, odbacivši time mogućnost dodatne odgode koja se spominjala.

Podsjetimo, F1 je 2021. planirala uvesti dugo najavljivan revolucionarni tehnički pravilnik s ciljem poboljšanja kvalitete utrkivanja, ali i estetike bolida. Koronavirus je poremetio i taj plan, stoga je uvođenje tog pravilnika odgođeno za jednu godinu.

Ne samo da će trenutna pravila vrijediti još jednu godinu, već će većina dijelova bolida ostati “zamrznuta” za 2021. Christian Horner izjavio je kako se većina momčadi slaže da bi pravilnik trebao biti pomaknut na 2023., no Brawn tvrdi da se to neće dogoditi.

“Mislim da su neke momčadi htjele progurati odgodu za još jednu godinu. Mislim da postoji opravdana potreba za prenošenjem trenutnih bolida u iduću godinu zato što smo usred karantene. To je u potpunosti opravdano.”

“Inicijativa iza ovih novih pravila jest učiniti sport ekonomski isplativijim po pitanju kompleksnosti, gdje se novac [najviše] troši.”

“Trenutni bolidi su toliko kompleksni da što više trošite, to ste brži, stoga moramo poravnati tu nejednakost i stvoriti situaciju u kojoj novac nije jedini prioritet kod određivanja konkurentnosti.”

“Stoga, trebamo nove bolide kako bismo poravnali tu nejednakost. Oni definitivno stižu 2022.”

– Ross Brawn

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
691 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Charles Leclerc 16 Domach Prikaži

    Taman ce se u sljedece 2 sezone smanjit zaostatak između momcadi a onda ce FIA ponovo sve u blender    3

    1