F1 bi mogla uvesti i zamrzavanje razvoja motora!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 10 komentara

Ako se za to ukaže potreba – Formula 1 bi mogla uvesti novu zabranu, ovaj put se radi o razvoju pogonskih jedinica.

Dok još nitko ne zna koliko će trenutna kriza utjecati na financije entiteta u Formuli 1, počinje se raspravljati i o drastičnim mjerama za štednju. Tako bi ograničenje budžeta predviđeno za 175 milijuna dolara moglo biti dodatno sniženo (top ekipe žele 150, neki drugi čak do 100 milijuna dolara).

Naravno, pritom F1 mora osigurati da proizvođači pogonskih jedinica spuste krajnje cijene za kupce, s obzirom da bi nestali njihovi troškovi za istraživanje i razvoj.

Kako smo već pisali – Christian Horner je najavio moguće odgađanje novog tehničkog pravilnika sve do 2023. godine, a još je od prije poznato da je FIA odlučila zabraniti DAS od iduće sezone iako tehnički pravilnik ostaje isti.


Odgovor

10 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Znaci tehnicki pravlinik ce ostati za iducu sezonu isti. A zasto je onda DAS ilegalan za iducu sezonu ako po ovom pravilniku valja?



    6
    4

    2
  2. gidra Prikaži

    Ova sva pravila su smrt za “male” momčadi koje vjeruju u reinkarnaciju poslije novog pravila. Renault, Alfa,Williams,HAAs, čak PU nema toliku ulogu koliko aerodinamika sto se tiče eventualnog zamrzavanja, naravno niti Ferrari nije u lijepoj poziciji ako dođe do toga



    1
    1

    0
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Odlična vijest
    Nema smisla dalje razvijati ovu formulu motora.



    2
    -12

    14
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      Jelda, merc je svoje napravio vecinski zbog motora pa sad kad se tlo trese pod nogama i kad su ih sustigli treba zamrznit motor :D



      10
      9

      1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Ja se u potpunosti slazem da se zabrani razvoj ovog motora ako se pravila prolongiraju za jos jednu godinu.. Definitivno ce smanjit troskove ali opet vidim lovce u sivom jer ce se sigurno neke nadogradnje motora pozivat na pouzdanost ili na sigurnost.. Treba to dobro upakirat ako je u planu..



      1
      0

      1
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Patit će svaki sport, a F1 bi mogla pošteno nadrapati i godinama bi moglo biti dosadnjikavih sezona. Baš onako, hladan tuš za sve navijače, trebali smo uskoro imati novi tehnički pravilnik i neka nova vremena. Bit će tu opet sada plakanja kukanja i pogodovanja raznim momčadima, nebitno kojima, vjerojatno iz top 3, a trebali smo imati jedan pošteni tehnički reset koji bi sigurno promiješao karte. S obzirom da će ostati isti pravilnik mogao bi dio navijača izgubiti interes, što je još jedan mogući problem….
    Pravi test za LM i F1.


    0
    0

    0
  5. lukarak Donator Prikaži

    Onda ce mercedes zavrsiti s 3. PU po snazi. To ne valja bas.



    1
    -2

    3

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.