Hamilton kaže da ga Mercedes nije poslušao po pitanju dizajna novog W14

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 73 komentara

Sad kad je već nakon prve utrke postalo jasno da će Mercedes i ove godine vjerojatno biti izvan borbe za naslov svjetskih prvaka – Lewis Hamilton kaže da ga ekipa nije slušala po pitanju dizajniranja novog bolida.

Nakon što su od 2014. do 2021. relativno jednostavno dolazili do konstruktorskim naslova – Mercedes je s novim tehničkim pravilnikom napravio bolid koji uglavnom nije dovoljno brz za pobjede. Tijekom prošle godine su napredovali i postepeno hvatali priključak za Ferrarijem i Red Bullom, a sve je nagoviještalo da će tim trendom nastaviti i 2023.

Ipak, Bahrein nam je otkrio da je Mercedes još uvijek daleko iza Red Bulla, a sad ih je prestigao i Aston Martin.

Toto Wolff je nedavno komentirao da W14 nikad neće biti kompetitivan kako su se nadali, te sugerirao da bi se mogli okrenuti novom konceptu.

Lewis Hamilton je nakon utrke komentirao da je Mercedes “miljama daleko od Red Bulla”, a za BBC Sport je to i obrazložio:

“Prošle godine sam im rekao koji su problemi s bolidom.”

“Vozio sam jako puno bolida u životu, znam što bolidu treba i znam što mu ne treba.”

“Mislim da se radi o odgovornosti. Radi se o tome da morate priznati pogrešku i reći: ‘U redu, znaš što, nismo te poslušali, bolid nije kakav bi trebao biti i sad imamo posla.'”

“Moramo riješiti balans kroz zavoje, proučiti sve slabe točke i okupiti se kao ekipa, to moramo napraviti.”

“Još uvijek smo višestruki svjetski prvaci, ali ovaj put nismo sve pogodili kako treba. Nismo ni prošle godine, ali to ne znači da će i u budućnosti biti tako.”

Tribina: F1puls podcast Pitanja za naš nadolazeći podcast možete postaviti ovdje.


Odgovor

73 komentara

  1. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Uvik isto trabunja, “we gotta keep pushing”, “Im blessed”, “we have to work like a team and find solution”.. nema dvi sezone najbolji bolid i kmeči isto toliko, dosadan si i bogu i vragu više, a ne zna ni kako mu se tim zove.



    31
    21

    10
  2. Williams
    Montoya Prikaži

    Počeo tsra



    10
    6

    4
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    I sad vi meni recite da nije šupak.

    Kad ide nizbrdo, onda ima opravdanje za sebe, a kad je odlično, onda “svi smo mi ekipa”…

    Nekako mi žao Torgera, trebao je prodat, sad se kladi na AM.



    27
    18

    9
  4. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Lako je provoditi no blame i kumbaya kulturu kad ti je bolid sekundu brži od svi ostalih.
    Sada će tek isplivati pravi karakteri i kod blagoslovljenog i kod Toto-a.



    17
    11

    6
  5. Ron Dennis
    Kufare Prikaži

    Ne znate vi napraviti bolid,imali ste odljev odličnih inženjera koji su otišli dalje,pustili ste ih,možda vas allison isčupa



    3
    3

    0
  6. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Hm, hm…

    S koje strane krenuti komentirati ovakve izjave?
    Dosta jaka javna kritika. Sad ovako na prvu mi pada ona s “GP2 engine” kada je Alonso kritizirao japansku firmu u Japanu. Alonso mi je u samom vrhu vozača za koje navijam od kad pratim F1, ali takva izjava u javnost mi nije u redu. Uvijek sam za to da se neke stvari trebaju riješiti iza zatvorenih vrata jer ovakav pristup može biti iskra za eskalaciju stvari koje ne pomažu nikome u momčadi.

    Nije stvar ni u tome što je Hamilton rekao da je bolid promašen, već me najviše bode dio izjave u kojem kaže da im je on rekao, a da ga oni nisu poslušali. Živo me zanima kako će na to Toto reagirati kada ga novinari pitaju da to prokomentira. Hoće li i dalje ostati hladno proračunat i Hamiltonu se još jednom javno ispričati što mu je (ne loš bolid) nekonkurentan bolid za naslov.

    Uglavnom, mislim da se oko Mercedesa diže previše prašine. Dominirali su u eri jednog pravilnika za koji su se pripremali godinama s neograničenim sredstvima. To su savršeno iskoristili jer dok su drugi hvatali njihovu nultu poziciju, oni su se igrali s ostalim inovacijama i nadogradnjama.
    Sada je došao novi pravilnik i sada smo svi očekivanja kako bi oni i dalje trebali biti u samom vrhu. Realno gledajući to uopće ne mora biti slučaj. Uspjeli su izdominirati jedan pravilnik i to je to. Od Ferrarija i McLarena imamo ista očekivanja još od 2009. pa ništa.

    Tako da, vrijeme je za malo smiriti taj hype oko Mercedesa i Hamiltona i očekivanja kako bi trebali uvijek biti u borbi za naslov. Ako će žrtvovati ovu godinu za slijedeću, ni to ne mora ništa značiti je je Ferrari otpjevao taj stih više puta pa ništa. Ali ako odustanu od ovog bolida uskoro, onda bi mogli još više padati kroz godinu. Baš me zanima što će napraviti.



    21
    21

    0
    • Pirelli Wet
      r2d2 Donator Prikaži

      Na stranu izjave i kako se prenose, ali u Bahreinu je Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team pobijedila (da ne kažem ponizila) momčad koja od njih kupuje: motor, mjenjač, stražnji ovjes itd. Što bi se dogodilo u Ferrariju a ih Haas tako dobije?



      10
      9

      1
    • Marlboro
      F1bodul Prikaži

      Navodno je ovo prototip W14 i prava stvar stiže tek u Bakuu. Vidićemo oće li napokon blagosloviti, da ne kažem posrati, gospodina WeGottaKeepPushing



      5
      2

      3
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      A ništa, gledat ćemo borbu Red Bulla i Aston Martina sljedećih godina. Od ovih, kao što kažeš ne možeš očekivati ništa kao i do sad. Jedino da vidimo kakvu će konkurenciju Audi pružiti za koju godinu…



      1
      1

      0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Navodno da je u planu da Allison bude “degradiran” sa CTO nazad u rovove jer je on bio glavni kad su imali jako dobre bolide po pitanju aerodinamike što je sad glavna boljka.
      To sam jučer vidio na YouTubeu nekog insajdera.
      Da je to taj radikalan potez na koji se Toto referirao.
      Vidit ćemo, ali ako AM može u godinu dana naći dvije sek, može se i jedan MB vratiti.
      Još AM ima cijeli zadnji kraj plus motor od MB, tako da ima tu dobrih dijelova samo ih treba znati iskoristiti


      0
      0

      0
  7. Dee-Lite Prikaži

    Mislim da bi za likove s ovakvim izjavama trebalo napraviti natjecanje u kojima će sami dizajnirati svoj bolid i zatim ga sami sastaviti u garaži. A u utrci sami određivati taktiku i sami mijenjati gume (i nadolijevati gorivo ako treba)



    13
    10

    3
  8. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Iskreno bilo je samo potanje vremena kada ce izjaviti nesto ovakvo.



    6
    4

    2
    • Juan Manuel Fangio
      veki66 Donator Prikaži

      Bas to…..do sad nisam nikad komentirao LH jer mi se neda objasnjavt s navijacima njegovim…. ali sad ce postat sve jasnije koliko je “timski igrac” kako je godinama govorio u doba 2 sekunde prednosti pred svima…. Jos uvijek zalim za odlaskom Rosberga,on mu je bio jedina prava konkurencija u doba umjetne dominacije Mercedesa….



      9
      6

      3
  9. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Realno, on ništa loše nije rekao. Mercedes je jasno profulao filozofiju, to se vidi. Barem mu skidam kapu na smijelosti, zamisli da Leclerc kaze nesto slicno za Ferrari?

    Jednostavno Mercedes ga je razmazio i nek ga Mercedes trpi takvog.



    10
    9

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      To ti je ona spika navijača kad im klub pobijedi “mi smo pobijedili”, a kad izgubi “oni su izgubili”.
      AKo se identificiraš kao dio momčadi onda to radi “i u dobru i u zlu”. Ako je koncept loš, onda ćeš reći “ove godine smo promašili, moramo se više potruditi….”, a na internom sastanku ćeš reći “a da se vratimo na onu moju ideju?” Tako to rade timski igrači kojima je stalo kako ih ostali u timu doživljavaju.



      10
      10

      0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Nije ni prvi, a ni zadnji put da kroz licni narcizam provlaci Mercedes u negativnom kontekstu.

        Vjerovatno su imali 2 izbora, da promjene filozofiju ili bolid u crnu boju? I, izabrase ovo drugo, pa im ga šuknu i za ovo prvo.



        4
        4

        0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ferrari nije fulao koncept. Ferrari je bio itekako konkurentan do SPA. Fulali su nadogradnjama kao i uvijek.


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Koncept da je valjao, vrlo lako bi se održavao. Pad Ferrarija jeste neadekvatan plan u razvoju bolida. Bilo je momenata gdje su izjavljivali da još pokušavaju shvatiti svoju filozofiju? Zvuči morbidno, ako ne znaš svoj bolid da našpanuješ pred utrku.


        0
        0

        0
  10. Honda
    dzeno Prikaži

    #StilliRise #FeelBlessed #NeverGiveUp #TotoOut



    14
    10

    4
  11. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Ocete prestati vise sa tim Mercedesom promasili su koncept prosle godine celu godinu se pise prica kako ce se vratiti svaki j vikend i dan, sada opet svaki dan mercedes ovo ono dosta vise ne vrti se F1 oko jednog tima.



    5
    2

    3
  12. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Nadam se da će se Wolff oglasiti i reći malo više o ovome.



    3
    3

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      A što očekuješ od njega. On je burzovni mešetar, a ne menadžer F1 ekipe. Točno se vidi kako se od smrti Laude uopće ne snalazi u upravljanju ekipom. Ljudi su mu se razbježali, sad mora natrag privoditi Allisona jer je vrag šalu odnio, a tko mu je postavio nasljednika i pustio JA na “stratešku poziciju”?



      3
      2

      1
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Pa ne može on spriječiti odlijev ljudi. To se uvijek događa najboljima. Kako je Follows otišao u AM. Šta je mogao Horner?
        Sada ćemo vidjeti hoće li uspjeti Toto složiti opet pobjedničku ekipu.
        Ako uspije treba mu skinuti kapu.


        0
        -1

        1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Nije ju složio niti prvi put. To su napravili Lauda i Brawn. Ovo bi bilo prvi put da je nešto napravio svojim rukama. Pa da vidimo….



          7
          6

          1
        • Stefan Bellof
          pigmalion Prikaži

          @wapi

          Lauda, Brown i Michael Schumacher. Pa, i Nico Rosberg.



          5
          4

          1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Dobro stoji, ali valjda da je totalno nesposoban ga ne bi Daimler držao godinama na toj poziciji i stavili ga umjesto Browna na kraju svega.
          Nešto mora doprinositi. Sad da li je to nešto dovoljno da ih izvuče iz ovoga budemo vidjeli.
          Resurse imaju svakako, sad je samo pitanje implementacije


          0
          -1

          1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Fallows je otišao jer je zaglavio. Imao je nadu kad je Newey pao s bicikla u Hrvatskoj, ali ćorak. Frajer i dalje dela i ne mrda iz RBa. Hoću reći on je ostao bez prostora za napredovanje i zato je otišao. Već je sezonama na istom radnom mjestu bio…..



          1
          0

          1
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          meni izgleda kako se itekako osjeća odlazak ključnih inženjera.
          otišao je cowell, vowles, allison (ok, valjda se vraća sad kad je kriza ali sve u svemu nije ga bilo), blandin, hodgkinson/prew i još masu ekipe koja je iz hpp-a otišla u rbpt.



          5
          4

          1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          @pigmalion
          ne bi sad tu trpao vozače, pričamo o upravljanju momčadi

          @smr201
          Nije nesposoban, ali bog ga lepo pogledal.



          1
          0

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Sad će Mercedes dovest Susie mjesto Tota.😁



          1
          0

          1
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        wapi, očekujem da pojasni o čemu Lewis priča. Hoće li ga kazniti pa završiti saradnju sa njim ili će kazniti nekoga drugoga.
        Sa tobom sam se davno složio da Lauda nedostaje ovoj ekipi i to puno. Mogu se i složiti da je dosta ljudi olako pušteno da odu iz Mercedesa.
        O ostalim glupostima o nesposobnosti Wolffa i pripisivanju zasluga drugima ne vrijedi raspravljati, jer je uzaludna rasprava 👍



        1
        1

        0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Pa sad se vidi koliko je sposoban, može li preokrenuti trend kola koja su krenula nizbrdo. Ja se kladim da nije u stanju. uskoro će otići iz Mercedesa i malo sjediti na ogradi. Možda ga poželi netko drugi za gazdu, ako si totalno ne uništi reputaciju predugim ostankom u Mercedesu.

          A ako ne, bez prihoda neće ostati uvalio je ženu na dobru poziciju u FIAi. BIt če i dalje para…. Vidi se da frajer ima neku istočniju genetiku od Austrije. Sva sreća Wolffovo djete još ne ide u školu jer bi već bilo na nekoj funkciji negdje….



          1
          0

          1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Pa Toto je imao para da ne mora raditi i prije F1.
          On je bio težak parsto miliona prije nego je ušao u F1 tako da sumnjam da gospođa mora raditi za režije i najam 😂
          A mislim da bi morao jako dugo biti loš MB da ga nitko ne bi htio. Horner nije 8 godina osvojio naslov i par godina su isto bili jako loši, pa nisam primjetio baš da mu je rejting pao.



          3
          3

          0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Načelno slažem se, ali Horner ovisi i o tuđim motorima, ne samo o svojem poslu.



          1
          1

          0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Pa šta si očekivao? Da će pobjeđivati u F1 dok neko ne ugasi svjetlo?
          Pod njegovim vodstvom Mercedes AMG je ostvario 8 uzastopnih naslova. Nešto što se nije vidjelo u istoriji. I sad kad je prestao pobjeđivati, odmah je nesposoban :? Već sam ti na ovo replicirao sa odgovorom da je to klasični balkanski mentalitet. Čim prvi put posrneš, odmah se obezvrijedi sve što si do tad uradio :thumbsd:

          Što se tiče njegovih prihoda, nemoj se previše sekirati. 33% dionica Mercedes AMG F1 je još uvijek u njegovom vlasništvu, a čini mi se da ima i 5% u Aston Martinu. Preživjet će nekako, čak i ako mu žena dobije otkaz ;)



          4
          4

          0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Joj kaj smo se uzjebali oko obrane i zaštite lika i djela kao da je Tito, a ne Toto….

          Za koje desetljeće isplivat će govna na površinu pa će se vidjeti koji je to moralni profil.

          Kaj se mene tiče, a nadam se i Ferrarija, daleko mu kuća.


          0
          -1

          1
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Onda kad smo se složili da Lauda nedostaje Mercedesu, složili smo se da Wolff nije vrijedan da se brani njegov lik.
          To i dalje stoji …
          Ali da je nesposoban i da živi od ženine plate, to sigurno nije.

          Molim te da se držiš činjenica i da na argumente odgovaraš protuargumentima 👍


          0
          -1

          1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          @Har Kl
          Jako me veseli činjenica da se lando norris ne slaže s obojicom :)



          1
          0

          1
  13. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Civil war ove sezone u Mercedesu.



    6
    4

    2
  14. mika50 Prikaži

    Mislim… nisu te poslušali pa to je diskriminacija.



    8
    6

    2
  15. Max Verstappen
    derfahrer1996 Prikaži

    Eto ga opet. Sam sebi u usta sere. Toliko o o tome kako ce mercedes od 2022g pokazat kako zadnjih 8 godina nije bila sreća. Nakon sto nas je Lauda napustio Toto je 2 godine držao momčad i onda kaos. Ljudi kazu rb je umjetna momcad ne mercova dominacija je bila umjetna. I baš mi je drago



    6
    3

    3
    • Juan Manuel Fangio
      veki66 Donator Prikaži

      Bas tako……Mercedesova dominacije je bila umjetna….sva pravila su znali unaprijed…a poslije se sve i krojilo prema njima… RB je godinama ulagao u momcad i razvoj,organizirno,planski i to im se vratilo….



      2
      0

      2
  16. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Pocelo je izlazit na vidjelo pravo lice svemoguceg… Par godina se priča kako je on cool, dobar, pravedan i šta sve ne ali neki od nas su tvrdili da je to sve Farba dok ide kao po loju. Čim se priča okrenula pravi Hamilton se počme pojavljivati pa cemo vidjet ko je u pravu….



    4
    2

    2
  17. Bobo24 Prikaži

    ja fakat ne kužim..kad Ham nekaj kaže protiv tima onda je papak plačipizda a kad Max sere protiv svog tima onda je to to treba im pokazati tko je gazda i najbolji vozač…ovo već postaje naporno..sve što Ham radi je krivo a sve to isto kada radi Max je ok…pa jbt branili ste šupka Max-a kada nije propustio svog momčastog kolegu a bilo mu je totalno nebitno a Perezu jako bitno ..a svi zaboravljaju kako je Ham vratio poziciju Bottasu jer je obećao..i to sa jednom ogromnom razlikom još je bio u borbi za naslov i svaki bod mu je bio bitan..ali je vratio..



    6
    5

    1
    • Max Verstappen
      MV33rbr Prikaži

      Pa razlika je u tome što kod Hamiltona sve djeluje fake. Kad je sve u redu, onda je on najzaslužniji, kad nešto ne valja, svi ostali su krivi. Kad je bolid brži više od sekunde, njemu nije jasno otkud je izvukao te performanse. Kad bolid ne valja, nisu ga poslušali u razvoju. I još puno toga da sad ne nabrajam…

      Max može biti ovakav ili onakav, ali uglavnom kaže onako kako je. Npr. nakon pobjede u Belgiji je rekao da je bolid raketa i da ide kao po tračnicama. Uvijek je naglašavao da je bolid najvažniji, ali da treba i znati iskoristiti to što imaš. Je li pogriješio u nekim odlukama? Naravno da je, ali se barem držao toga i nije glumatao.

      Eto, zbog toga većina može prihvatiti Maxovo ponašanje, a osuđuje Hamiltonovo.



      4
      3

      1
    • avalon Prikaži

      Bobo24 … ni ja fakat ne kužim npr biranje izraza , lewis nešto kaže protiv svog tima , max ne kaže nego SERE protiv svog tima ?!?!? sve i da tim i uradi pogrešku lewis ih ne bi treba javno prozivat jer taj tim mu je omogućio bolid kojim je ostvarija 82 pobjede , 77 PP i 6 titula . ima jedna zanimljiva izjava LH “‘Mogao sam ostati u McLarenu. Kada pogledate unatrag, da sam ostao, ne bih osvojio još jedan naslov. I dalje bih imao samo jedan naslov nakon 14 godina u sportu.'” ovo je valjda nekakvo “priznanje” mercedesu , a ko je i sam svjestan činjenica onda bi se treba suzdržat kritike koju upućuje timu s kojim je postiga gotovo sve . s obzirom da po tebi max SERE protiv RB … bi li moga citirat nej+koliko tih njegovih SRANJA ? vikat preko TR “GP 2 , GP 2 !” ka šta je uradija alonso u McL/hondi ili zahtjevat bolji bolid ka šta je izjavija seb 2020. u ferrariu je bilo sasvim legitimno jer McL/honda i ferrari su bili daleko od reputacije koju su ti timovi stekli tokom sezona , alonso i seb nisu “zaslužili” tako loše bolide s obzirom na svoju vozačku kvalitetu . ne sjećam se da je max nešto javno SRA po timu , dapače … 5 sezona je bija poprilično strpljiv i čeka konkurentan bolid , a to je bija i njegov “uvjet” da ostane u timu .
      naravno , max je šupak jer nije propustija pereza mada mu je to bilo nebitno , srgiu bitno. no lewis nije bija šupak u rusiji 2018. kad ga je bottas propustija iako to nije bilo baš bitno lewisu . bilo je veselije na nekim pogrebima nego taj dan na podiju . i kad je to lewis vratija obećanu poziciju bottasu dok je bija u borbi za naslov , a svaki bod mu je bija bitan ? nij ebij ašupak ni svojim izjavama i postupcima prema rozbergu… naročito sa onim bacanjem kape nici na kojoj je bilo izvezeno No 2 . ma to je bila nedužna šala lewisa zar ne ?
      možda je među vozačima MS ima najviše znanja o “tajnama” bolida no nikad nije izjavija “reka sam im ali me nisu slušali” , nikad nije govorija kontra tima zar ne ? lewis i kao dosta mlađi je zna bit “prgav” prema timu ako nije bilo po njegovom … sjećaš se kako je u McL dok je vozija sa buttonom koji mu je dobro parira 2 sezone posli mislim FP na twitteru javno objavija telemetrijske podatke ? istina , brzo ih je uklonija ali ostaje činjenica … jbga , činjenica je da vrime ističe , lewis je navršija 38 , mercedes je “rasproda” neke vrijedne ljude , tim nije na pobjedničkom nivou na loji je lH navika proteklih sezona , a max/RB su u uzletu … 8. titula je sve dalje , a time i apsolutni rekord u titulama .
      ipak ako “propadne” osvajanje 8. titule s obzirom na znanje lewis bi moga počet dizajnirat bolide i zamjenit newaya na poziciji najuspješnijeg dizajnera bolida u povijesti F 1 . već i ove sezone je moga “pomet” adrianov RB samo da su ga u mercedesu poslušali .
      sve šta uradi max nije OK ali je bar dosljedan , ono šta misli kaže i drži se toga … bar za sada . lewis je suprotnost … reče i poreče . sjećaš se izjave kako je ponosan šta grid “dijeli” sa sebom , pravim prvakom da bi kasnije izjavija da možda seb i nije “nešto” jer je za tim kolege ima lošije vozače . a koje j eto “opake” kolege ima lewis . alonsa ? baš te 2007. posli kine dennis je izjavija “Nismo se utrkivali s Kimijem, mi smo se zapravo utrkivali s Fernandom.” kod takvog pristupa šefa tima kolko je alonso moga bit “opasan” za lewisa ? nicu je brawn dolaskom lewisa odma stavija na No 2 jer sjećam se 2 momenta … kad je nico tražija da mu dopuste da pretekne lewisa ( 2013.) brawn j e odgovorija “negativ nico , negativ!” ili iste sezone u trci kad LH nije moga preteći nicu i “zakuka” na TR nico je dobija “obavjest” da ga propusti jer su na različitim strategijama … lewis je “preteka” nicu posli te brawnove poruke :) da nico nije bija lukav s pristupom koji je ima u timu nikad ne bi osvojia titulu . btw , sjećaš se kad je nico ugrožava lewisa kako je ovaj izjavija da je to zbog njemačkog vozača ( iako je kasnije tvrdija da nico nije nijemac prije trke u njemačkoj ) u njemačkom bolidu ? button k aenglez je dobro parira , a kovalainen i bottas ka kolege nisu bili vridni spomena ka opasnost . titule , rezultate , talent ne može niko osporit LH ali ovo branjenje neobranjivog s obzirom na njegove postupke , izjave zaista postaje naporno ….



      3
      1

      2
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Hamilton za pocetak nema 82 pobjede 77 pp i 6 titula jer mu je Mercedes to omogucio nego jer je jedan od najboljih vozaca ikada. Tu sam prestao citati , od toga dijela tvoj odgovor nije tacan.

        Prije bilo kakvog odgovora i bjesnila na sajtu , podsjeticu da su taj bolid vozili i Nico Rosberg i Valteri Bottas , pa oni nemaju te brojke. Mislim da ih niko ne bi zaustavio u tome da su brisali pod Hamiltonom i da bi ekipa ubrzo prebacila fokus na njih da je tako bilo. I , da , nemojte molim vas spominjati fore tipa ali Rosberg i Bottas nisu taj sampionski materijal , da naravno, zato Hamilton jeste , i da zato ih i jeste pobjedjivao.

        Tako da reci da je on nesto duzan Mercedesu , ne nije. Da on nije vozio sampionski taj Mercedes izgubio bi sve titule od redom Rosberga, Vettela , Bottasa , Maxa. Ali ne , on ih je sve pobjedio svojim umijecem,a ne zato sto je Mercedes ugradio Nitro u njegov bolid



        1
        -2

        3
        • Dee-Lite Prikaži

          Znači Lujo je sam konstruirao i sastavio bolid, sam je određivao taktiku, sam mijenjao gume…?

          F1 je timsko natjecanje…



          1
          -1

          2
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          @dee

          Već jednom sam se smorio objašnjavajući svima sta znaci RB “umjetna” ekipa…

          Stvarno nemam volje da ti objašnjavam ovo, pročitaj opet pa ako skontas, skontao si, ako ne jebiga drugar


          0
          -1

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Istina, bolji je bio od timskih kolega. Od nekih manje, od nekih više. Od nekih jer su mu u startu postavljeni kao podređeni (Rosberg, kao što je avalon naveo), od nekih jer su jednostavno bili lošiji, iako su i oni bili u podređenom položaju (Bottas, wingman). Ali reći da je to sve ostvario svojom zaslugom je fanbojizam iz dubine debelog crijeva dotičnog… Pa i sam Bottas je u tom bolidu ostvario puno više statističkog uspjeha od hrpe vozača koji su bez ikakve sumnje bolji vozači od njega. Jes bio lošiji od Hamiltona, ali je lošiji i od pola grida, a ostvario je puno bolju statistiku, jer je vozio godinama taj najdominantniji bolid…



          4
          3

          1
        • avalon Prikaži

          NRteamLH44 …. da si čita do kraj pročita bi i ovo “titule , rezultate , talent ne može niko osporit LH ” ;) “Hamilton za pocetak nema 82 pobjede 77 pp i 6 titula jer mu je Mercedes to omogucio ” jbga , da si nastavija dalje čitat već u sljedećoj rečenici sam citira izjavu lewisa “‘Mogao sam ostati u McLarenu. Kada pogledate unatrag, da sam ostao, ne bih osvojio još jedan naslov. I dalje bih imao samo jedan naslov nakon 14 godina u sportu.’” iz koje se vidi da je zapravo i on svjestan da mu je sve to omogučija mercedes složivši naj dominantniji bolid u povijesti F 1 . vidiš jedan od najboljih vozača ikad lani je u ISTOM bolidu pobjeđen od rookia u timu , prvi put u karijeri završija je prvenstvo bez pobjede , a zašto ? jer mu mercedes to nije omogučija .
          možda malo haluciniraš kad spominješ bjesnilo u odgovoru sa moje strane , ne boj se fanovi me ne mogu razbjesniti , prije ja mogu vas :) :) hvala šta me podsjećaš da su isti taj mercedes vozili rozberg , bottas , a podsjetiču i ja tebe …. russelll je takođe vozija i vozi taj bolid . naravno da nico nema rezultate ka LH je je superiorno merc vozija 3 . a lewis već desetu sezonu . u prve 3 zajedničke sezone lewis je ostvarija 31 , rozberg 20 pobjeda . pa s obzirom da je LH jedan od najboljih ikad , a nico tek “barbika” razlika i nije baš neka zar ne ? a kad spomeneš bottasa onda mi to izgleda ka “hvatanje za slamku” u svrhu dokazivanja superiornosti lewisa jer šta misliš je li najbolji pomočnik moga i da je želija pobjeđivat lewisa ? ali zato ima jako dobre rezultate kad su podiji u pitanju … u 5 zajedničkih sezona VB je osvojia 58 , lewis 78 podija . možda bi valtteri osvoji još poneki podij da nije u tih zajedničkih 5 sezona ima 10 odustajanja , lewis tek 2 . btw u 3 sezone mercedes nico je osvojia 46 , lewis 50 podija . i opet nije baš neka razlika između jednog od najboljih ikad i “barbike” ;) izgleda da je “barbika” bija zaj*ban igrač ….



          3
          1

          2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Kada je to Lewis pustio Bottasa?
        Mađarska 2017. u trenutku kad je Vettel bio vodeći u prvenstvu. Vratio je poziciju nakon što nije uspio proći Kimija.

        https://youtu.be/rEIAK5Ao8DQ

        Što god mislili o Lewisu malo je vozača koji bi u toj situaciji to napravili. Recimo Max nije prošle godine ni kad je već imao naslov u džepu.

        To nema apsolutno nikakve veze s tim kada Brown kaže Nici da ne napada Lewisa. To što radiš je klasična zamjena teza. Nije on taj koji je rekao da ga se ne napada nego šef momčadi. To koliko je bio favoriziran unutar svake svoje ekipe je sasvim druga debata koja nema veze sa prvom.
        Ali čak i ako želiš imati tu debatu zapitaj se par stvari. Zašto bi McL favorizirao rookia naspram 2xWDC kojeg su upravo doveli uz veliku pompu? Zašto bi onda njemačka momčad favorizirala engleskog novopridošlicu naspram domaćeg vozača koji je tu od prvog dana? Zašto je već godinama daleko najplaćeniji vozač? (Sad je tek Max došao blizu)
        Jedino logično objašnjenje: iz istog razloga iz kojeg RB favorizira Maxa naspram svih kolega. Jer je jednostavno brži.
        Druga opcija da su svi ti šefovi ekipa glupi, a da ti ili netko drugi tu sa foruma zna bolje i da je on zapravo srećković kojem su “dane” pobjede. I ako vjeruješ u nju onda nema smisla raspravljati dalje.



        4
        4

        0
        • avalon Prikaži

          smr201 … naravno , pamtimo samo ono šta nam paše :) npr ti pamtiš kako je LH pustija VB u mađarskoj i to kad je seb vodija u prvenstvu . a ne pamtiš da se prije toga bottas skoro zaustavija da propusti lewisa . kako ovo zvuči plemenito … u borbi si za prvenstvo , a ti puštaš kolegu ispred sebe . stvarno , koji bi vozač to uradija ? ako gledamo “mikro” sliku onda vidimo to ali ako gledamo “makro” sliku šta možemo vidit ? sebova prednost/vodstvo posli silverstona je bilo tek JEDAN bod pred lewisom na točno pola prvenstva . u mađarskoj sve i da nije vratija poziciju , a ne pustija bottasa ispred sebe lewis ne bi moga više nego završit 3. iza oba ferraria . osim toga 2017. je bila PRVA sezona VB u mercu , još su bili fer prema njemu tj još nije dobija titulu najboljeg pomoćnika ;) zaista misliš da su ta 2 boda iz mađarske mogla bit ključna 9 trka prije kraja prvenstva ? lako je zaboravit i rusiju 2018. zar ne ? prije rusije lewis je ima 40 bodova više od 2. seba . je li tada plemenito lewis ka u mađarskoj vratija poziciju bottasu ? ;) kako je kasnije to “opravda” ? ‘Nisam htio da se to dogodi. Nije bio dobar osjećaj proći pokraj Valtterija,’ . pa kad nije htio zašto nije kolegi vratija poziciju ka u mađarskoj ? možda jer je borba za titulu bila “gusta” … samo +40 i 4 trka do kraja prvenstva :) :)
          naravno da se služim zamjenom teza , srećom tu si ti da ma raskrinkaš :) :) nije on naredija nici da ne pretiče nego brawn , ili u istoj toj 2013. nije on “objasnija” nici da je na različitoj strategiji u odnosu na lewisa i da ga zato propusti .. to je uradija brawn . ni u mađarskoj 2017. nije on naložio bottasu da ga propusti nego toto ili u rusiji 2018. … opet toto . nije druga debata spominjanje favoriziranosti LH u McL i mercedesu u odnosu na kolege jer se to zaboravlja kad ga fanovi veličaju u odnosu na timske kolege . zašto je McL favorizira rookia umisto 2 X prvaka alonsa ? možda bi treba umisto mene upitat šefa dennisa zašto je izjavija posli kine “Nismo se utrkivali s Kimijem, mi smo se zapravo utrkivali s Fernandom.” ;) zašto je njemačka momčad engleza pridošlicu umisto njemačkog vozača koji je sa njima bija od 2010. to možeš pitat šefa ( opet šef ;) ) brawna koji je vjerovatno i nagovorija i da nekakva obećanja lewisu ako pređe iz McL u mercedes . zašto je već godinama najplaćeniji vozač ? pa s rezultatima dolazi i plaća zar ne ? dokaz ti je i max kojeg spominješ .
          favoriziran je ( dakle ipak misliš da je bija favoriziran u odnosu na neke kolege ? ) jer je bija jednostavno brži ? od alonsa nije , sa buttonom je bija jako blizu isto ka i sa rozbergom , a sa kovalainenom i bottasom ga nije ni trebalo favorizirat . nisu šefovi glupi ali bi znali “pogurat” kad je trebalo . da je “srečković” je i sam prizna izjavom “‘Mogao sam ostati u McLarenu. Kada pogledate unatrag, da sam ostao, ne bih osvojio još jedan naslov. I dalje bih imao samo jedan naslov nakon 14 godina u sportu.’” uvjetno rečeno je srečković jer da MS nije odlučija napustit 3 sezone neuspješni merc LH bi osta u Mcl i ispunilo bi se njegovo “proročanstvo” .
          činjenica koju ne želite priznati da je sa bolidom koji je dobija 2014. bilo lako osvajat prvenstva šta je pokaza i russell koji je 2020. u svojoj 37. trci prvi put sjedio u kokpitu mercedesa lewisa i starta iz prvog reda , 60 krugova vodija trku i završija bi na podiju da ga nije tim sje*a ;)
          niti negiram niti omalovažavam rezultate LH ali za razliku od vas uzimam u obzir i činjenicu da je vozija naj dominantniji bolid u povijesti F 1 . sad ka to mercedes nije nema ni rezultata jer lani je bila prva sezona u njegovoj karijeri bez pobjede u prvestvu i tek 3.X u 16 sezona je pobjeđen od kolege . i to od rookia u timu . i da ne osvoji 8. titulu ja nemam problema napisat da će se pamtiti ka jedan od najvećih u povijesti F 1 . jedan od najvećih jer ocjena ko je najveći je subjektivna zar ne ?
          a kad napišeš “Mađarska 2017. u trenutku kad je Vettel bio vodeći u prvenstvu. Vratio je poziciju nakon što nije uspio proći Kimija. Što god mislili o Lewisu malo je vozača koji bi u toj situaciji to napravili. Recimo Max nije prošle godine ni kad je već imao naslov u džepu.” MS je to uradija puno prije njega ali svi su pljuvali po michaelu , pamtili samo trku kad je “pobjedija” rubensa no ne i kad mu je uzvratija puštajući rubansa da pobjedi ;) btw , šta i da je max pustija pereza ispred sebe u brazilu ? sergio bi ima 2 boda više i sa ta 2 boda bi ipak završija iza leclerca u konačnici jer kranji omjer je bija 308 Vs 305 , sa ta 2 boda krajni omjer bi bija 308 Vs 307 u korist leclerca . osim toga još u TR max je pokaza da to ne je*e … carlos ga je pustija , a kasnije se max oglušija na poruku pita da carlosu vrati poziciju …. svak ima svoje karakterne osobine …max ne je*e kolege , lewis je igra “psiho igrice” npr sa nicom …..



          3
          0

          3
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Jesam ja rekao da nije bilo situacija kada je njemu timski kolega pomogao? Nisam. Ti si samo pitao kada je Lewis pomogao kolegi i ja sam ti naveo jedan primjer gdje je prvenstveno još uvijek bilo živo.
          MS nisam niti spomenuo, pa ne znam čemu usporedba s tim? Naravno da je i to bilo za pohvalu.
          Pa normalno da je favoriziran, kao i svaki prvi vozač unazad xy godina. Samo za razliku od Maxa, MS i još nekih je imao kolege koji su ga mogli i smjeli pobijediti kada su bili brži.
          Max je vozio sa DR, Gasly, Albon i Perezom.
          MS sa Herbertom, Irvine, Rubens.
          LH sa Alo, But, Ros, VB i Kovalainen.
          Ne znam za tebe, ali meni je je tu velika razlika u kvaliteti timskih kolega.
          A da je MB htio da uvijek LH pobijedi ne bi dopustili NR da uzme naslov 2016.
          Misliš da bi Perez ili Rubens smjeli uzeti naslove kraj Maxa ili MS?
          I za kraj ne znam o kojim fanovima pričaš, ali svatko tko prati F1 iole ozbiljno zna da bez najbržeg bolida nema naslova osim u ekstremnim slučajevima. Normalno da nije vozio za MB da ne bi uzeo naslove isto kao ni MS da nije došao u Ferrari ili Max u RB. Nisam mislio da to treba naglašavati, to se podrazumijeva.
          Mogao je Max ostati u TR, pa bi možda DR bio 2x WDC. Uopće ne razumijem poantu takvih komentara što bi bilo kad bi bilo.
          Ja nemam šta priznati, normalno da je imao dominantan bolid. Ali to što se vi ponašate da je svaka godina 2014-2020 bila šetnja do naslova nije.
          Sa Rosbergom je bilo napeto svake sezone, to što su unutar iste ekipe ne znači ništa, nije bilo lako doći do tih naslova.
          2017 i 2018 je Ferrari bio konkurentniji puno dublje u sezonu nego prošle godine recimo, pa ne vidim kako govorite da je Maxu bilo lako doći do naslova prošle sezone.
          2019 i 2020 je bila šetnja jer mu je VB bio jedina konkurencija.
          Tako da ako već želiš raditi analize radi ih kako spada, ne nabacati 8 sezona kao da su sve iste.
          Russel je sjeo u taj bolid 2020 kada je bio možda i najdominantniji, na stazi koja ima 4 zavoja, tako da je taj rezultat razumljiv.
          Možeš svatko imati svoje načine ponašanja, ne mora ga Max pustiti.
          Samo onda kako je kolega gore napisao nemojte govoriti Max je fajter, a kad Lewis to napravi onda je šupak. Ajmo držati iste kriterije za sve vozače, a ne po simpatičnosti.
          Apropo igrica mentalnih i Toto i Nico su rekli da je Nico taj koji je krenuo sa mentalnim igricama i išao puno dalje u njima.
          Ali šta ja znam, možda je glupo vjerovati akterima cijele priče.



          3
          3

          0
        • avalon Prikaži

          smr201 … “Ne znam za tebe, ali meni je je tu velika razlika u kvaliteti timskih kolega.” najčešće
          se ne osvaja se prvenstvo pobjeđivanjem timskih kolega mada se i to dešavalo . npr senna Vs prost ili da budem bliže sadašnjosti rozberg Vs lewis . “Pa normalno da je favoriziran, kao i svaki prvi vozač unazad xy godina. Samo za razliku od Maxa, MS i još nekih je imao kolege koji su ga mogli i smjeli pobijediti kada su bili brži.” ako sam dobro razumija misliš da npr rubens nije smija pobjedit MS i kad je bija brži ? za tvoju informaciju od 11 pobjeda rubens je u razdoblju od 2000. do kraja 2004. 9 pobjeda ostvarija dok mu je MS bija kolega , a tek 2 dok je vozija brawn GP sa buttonom . jbte 2011. jedva je pobjedija ismijavanog maldonada ( 4 Vs 1 bod ) , a po tebi je moga pobjedit jednog od najboljih u povijesti F 1 samo da su mu dozvolili ?!?!? znaš koliko je puta button pobjedija lewisa dok su vozili McL ? 8 X , rubens MS 9 X = buttonu su dozvoljavali da pobjeđuje lewisa , rubensu nisu da pobjeđuje MS ?
          “lukavo” si u kvalitetu kolega lewis ubrojia i rozberga samo si “zaboravija” nabrajajući kolege MS ubrojit tog istog rozberga ;) malo osporavaš i kvalitetu irvina ka kolege MS jer možda se sjećaš da se 1999. posli loma noge MS irvin do zadnje trke borija za titulu sa hakkinenom i zgubija prvenstvo 76 Vs 74 boda , a svi znamo da hakkinen nije bija neki levat od vozača . treba znat da taj irvin kojeg čini mi se podcjenjuješ u svakoj sezoni ma šta vozija je osvaja bodove . čak se i u očajnom jaguaru 2 X penja na postolje … monaci 2001. i monzi 2002. , a to su ujedno i jedina 2 podija jaguara u njihovih 5 sezona F 1 . dakle možda bi irvina mogli DONEKLE usporedit sa buttonom . alonso ako ponovno pročitaš izjavu dennisa posli kine je ima šanse da ga šef nije “uškopija” , a kovalainen i bottas su nešto ka herbert = bez
          ikakvih šansi kontra lewisa isto ha i herbert kontra michaela . “A da je MB htio da uvijek LH pobijedi ne bi dopustili NR da uzme naslov 2016.” nisu u MB dopustili rozbergu da uzme naslov , mislim da ih je te 2016. rozberg nasamario , uvatija na “spavanju” . zna je da isti “trik” ne bi više proša i mislim da je zbog toga posli osvajanja titule napustija F 1 . “Misliš da bi Perez ili Rubens smjeli uzeti naslove kraj Maxa ili MS?” je li tebi neugodno bilo napisat ovo ? misliš li zaista da je rubens moga pobjedit MS i uzet mu prvenstvo ? ako je , a ko mu je branija uzet prvenstvo 2009. kad mu je kolega bija button kad su bar do pola prvenstva imali najbolji bolid ? na kraju je završija i iza seba .. tek 3. sa 18 bodova minus i to po starom sistemu bodovanja tj 10 z apobjedu itd bez najbržeg bolida nema naslova ? pa zašto vi branioci lika i djela LH to ne možete priznat jer konkretno ti u komentaru poviše pišeš “Hamilton za pocetak nema 82 pobjede 77 pp i 6 titula jer mu je Mercedes to omogucio nego jer je jedan od najboljih vozaca ikada.” da bi sad napisa “Normalno da nije vozio za MB da ne bi uzeo naslove isto kao ni MS da nije došao u Ferrari ili Max u RB. Nisam mislio da to treba naglašavati, to se podrazumijeva.” znači misliš da bez MB ne bi uzeja naslove ( i oborija mnoge rekorde ) ali mu MB nije to omogućija nego činjenica da je jedan od najboljih ikad ?!?!? interesantno , moga bi zaključit da napisanim sam sebi “skačeš u usta” . “zaboravljaš” činjenice da kad je MS debitira u F 1 na gridu su bili senna , prost , piquet , mansel , a u vrime debija LH na gridu su bili alonso , kimi , seb u TR ;) da se poslužim dijelom tvoje rečenice “Ne znam za tebe, ali meni je je tu velika razlika u kvaliteti …” ja nadodajem grida jer MS su “dočekala” 3 svjetska prvaka = 10 titula zajedno + mansell koji je 1992. posta prvak . ko je “dočeka” lewisa na gridu ? prvaci alonso i kimi = 3 titule zajedno ;)
          benetton s obzirom na konkurentnost je bija negdje na nivou Mcl kad je lewis doša samo MS je osvojia 2 , a lewis jednu titulu . u MB se lewis “patija” tek 2013. kad je završija prvenstvo 4. ( hvala kimiju šta nije odvozija zadnje 2 trke zbog nesuglasica oko novca sa lotusom ) da bi već sljedeće sezone dobija naj dominantniji bolid u povijesti F 1 . MS se “patija” sa ferrariem 4 sezone dok 2000. nije dobija konkurentan bolid za pobjede , titule . interesantna je izjava ex kolege irvija “Bio je vrlo odlučan i, ponavljam, svi ostali timovi su ga željeli, ali on je samo želio pobijediti s Ferrarijem. Mogao je osvojiti više da je otišao negdje drugdje” npr u williams renault koji je 2 sezone uzastopno osvaja duplu krunu jer kako kaže irvin “svi ostali timovi su ga željeli” ali jbga , on je želija ne baš konkurentan ferrari i već prvu sezonu sa takvim ferrariem je prvenstvo završija 3. 1995. je npr veliki talent alesi u ferrariu ka bolje plasirani vozač ferraria završija prvenstvo na 5. mistu . već 1997. u takvom ferrariu MS se borija za titulu sa dominantnim williamsom i da mu nisu oduzeti svi bodovi zbog kontraverznog sudara završija bi tek 3 boda iza prvaka villenuvea . posli osvajana titule u benettonu MS nikad nije završija prvenstvo ni 4. ni 5. ka lewis posli osvajanja titule 2008. naravno ako ne računamo 1999. kad je slomija nogu , a i tada usprkos 6 trka izostanka ( odvozija ih je 10 ) je završija 5. ka i LH 2011. koji je te sezone od 19 odvozija 16 trka ;)
          “Uopće ne razumijem poantu takvih komentara što bi bilo kad bi bilo.” uopće ja nisam pisa o tome šta bi bilo kad bi bilo , tek sam citira lewisa .. znači one priča šta bi bilo da je ili nije bilo MB ;)
          ” Ali to što se vi ponašate da je svaka godina 2014-2020 bila šetnja do naslova nije.” pa nije baš da nije , a kad spominješ analize rađene kako spada …..2014. 67 bodova više od nice u istom bolidu , 145 bodova više od prvog konkurenta ricciarda u RB koji j ebija najbliži konkurent MB . 2015. 59 bodova više od nice i 103 boda više od seba u ferrariu . 2017. 46 bodova više od 2. seba i to mu je bila “najgušča” sezona u njegovoj šetni do titula , 2018. 88 bodova više od 2. seba , a ti i tu 2018. navodiš puno konkurentniji dublje u sezoni … šta to znači dublje u sezoni ? 10 trka relativno bodovno izjednačene borbe do njemačka +8 seba , posli njemačke u preostalih 11 trka šetnja do titule . “Tako da ako već želiš raditi analize radi ih kako spada, ne nabacati 8 sezona kao da su sve iste.” zapravo 7 sezona su sve iste jer je MB u konačnici neviđeno izdominira sve ostale . svaršeno podmazano “pogon” MB + lewis bez pritiska konkurencije , a kad bi katkad malo “zaškripalo uskakala” bi pravila npr DAS ali samo jednu sezonu , 3 trke gume , felge ? suci bi katkad progledali kroz prste … npr alonso j ekažnjen ( mislim i ocon ) , bottasu se oprostila ista stvar ali da je ponovij abija bi kažnjen ?!?!? sjećaš se predomišljanja lewis hoće – neće u box , gazi liniju ( šta je kazna ) ali je to oprošteno jer su u MB iskrano priznali da se to desilo zbog konfuzije u boxu , nije namjerno hahahahaha … i kimi je u ferrariu iskreni prizna grešku u kontaktu sa lewisom ( interesantna taktika ferraria izjavfija je lewis ) no kimi je uprkos iskrenosti kažnjen . MB iskren i nekažnjen , ferrari/kimi iskren i kažnjen ?!??!
          pa zar max nije fajter ? u brazilu kad nije pustija sergia sam se izborija posli pada u 7. krugu sa P3 na P 17 kroz 60 krugova da dođe na P 6 , a lewis je u rusiji bija šupak zato šta je izjavija posli trke ‘Nisam htio da se to dogodi. Nije bio dobar osjećaj proći pokraj Valtterija,’ jbte pa kad te je kolega pustija , a ti nisi želija da se to dogodi i ima si loš osjećaj prolazeći kraj kolege zašto ga n akraju nisi korektno pustija ispred sebe ? isti šupak je bija i toto javivši bottasu daje trka bila teška , a o svemu će raspravit posli trke kad je ovaj zapita kako će završit trku je rj e računa da će ga lewis propustit .
          da , maxu je bila šetnja osvojit titulu 2022. ALI razlika se jednu sezonu prošetat prvenstvo ili to uradit 6 X zar ne ? ako max i u buduće nastavi ovako “šetat” do titule i za njega ću napisat da se veliki dio rezultata može pripisat dominantnom bolidu . isto ka šta mislim da usprkos talentu LH treba bit zahvalan MB tako ću mislit i za maxa i njegov talent … da treba b ili će trebat bit zahvalan RB/neweyu . držat ću se istih kriterija i za lewis i za maxa .
          a ovo nici kako su “Toto i Nico su rekli da je Nico taj koji je krenuo sa mentalnim igricama i išao puno dalje u njima.” je nekakav adut , istina i točno , a ovo dennisovo posli kine kako se nisu borili protiv kimija nego protiv alosa ( svog vozača , a ne konkurenta ?!?!?) je moja izmišljotina zar ne ?


          0
          -1

          1
  18. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Navodno kruže glasine da bi Hamilton nakon 2023 moga u Ferrari ili AM? Ugovor mu ističe krajem 2023, a sudeći po komentarima, očigledno se zasitio Mercedesa…

    https://www.planetf1.com/news/aston-martin-ferrari-move-lewis-hamilton-sky-pundits/

    Isto tako, Hamilton ima neku tu sretnu auru McL-u je dobio odmah šampionski bolid, u Mercedesu nije dugo čekao na isti… Sto se mene tice vrata u Ferrariju su mu otvorena, samo neka donese zubic vilu!


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Daleko mu kuća bila.
      Šta će im jedan Hamilton koji je zagazio u 40-u (početkom naredne godine, jel), sa upitnom motivacijom.
      Dolazak zbog neke senzacije tipa “Hamilton u Ferrariju!!!!” me ne zanima. To je za ove novokomponovane DTS, američke fanove i za dječurliju.
      Nisu Ferrariju problem vozači i on im apsolutno ne treba. Imaju vozača koji je izuzetno talentovan, brz i materijal je za svjetskog prvaka. Naravno, trebaju mu obezbijediti bolid, razvoj, puzdanost i strategiju. Samo to. 🤣
      Imaju vozača koji je super drugi (ili prvi i po) vozača (najviše vuče na Rosberga ili Buttona) koji bi mogao u nekom razvoju situacije iskoristiti priliku i takođe postati prvak.
      A to sa sretnom aurom / zubić vilom je 2x “ispucao”, kao što kažeš, plus što od toga nema ništa dok je Adriana.

      A i što se tiče AMa, zar nema Alonso ugovor na 2 godine (dakle, i 2024.)? Pričam o Alonsu, jer neće tata škartirati sina.



      5
      5

      0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Realno šanse da će doći u Ferrari su male, ali opet nikad se ne zna… Sudeći kakav je Hamilton, te kakvi su Engleski mediji, to je zadnje sto Ferrariju treba.

        Sad da vozi u AM dok je Alonso tamo, teško da će, a Sainz u Ferrariju je i dalje toplo – hladno sa formom.

        Ja lično nemam ništa protiv da Hamilton vozi za Ferrari, jer me interesuje forma Ferrarija, a ne ruke koje će da ga voze. Ako je Hamilton dio sretnog paketa u 2024 godini, ja sam za. Jer sreca je jedini udarac koji je promašio Ferrari…


        0
        0

        0
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Volio bi vise nego ista , mozda je to cak i moja posljednja zelja sto se tice Formule 1 u mojoj karijeri pracenja , da Hamilton predje u Ferrari i uzme 8mu titulu.

        Onda bi otvorio History sajta F1pulsmedia.hr i krenuo redom sa copy/paste komentara



        1
        1

        0
        • Ezel Prikaži

          hahahahha:)

          Ja bi baš pivu i kokice uzeo.



          1
          1

          0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Totalno promašen cijeli fudbal, što bi se reklo.
          Barem što se mene tiče.
          Nemam ja ništa protiv da Hamdo u Ferrariju uzme 8. titulu.
          Pa i 9. i 10.

          Ali, kao što rekoh, ne vidim svrhu njegovog dovođenja.
          Oni nisu “nova” ekipa, kao što je bio Mercedes 2010., pa su potpisali MSa, dobrim dijelom i u marketinško-razvojne svrhe.
          Ferrari je tu 70 i kusur godina, marketing i reklama im praktično i “ne trebaju” (ne trebaju ni Hamdi), a što se tiče samog razvoja, koliko god bio bitan vozač, još bitniji su inžinjeri u fabrici. Džaba ti sve, ako oni nisu na nivou.
          Navijači Ferrarija od samog naslova “Hamilton u Ferrariju” nemajuc ništa, treba to pretočit u rezultate.
          Ukoliko bi bolid i sve ostalo (razvoj, strategija, pouzdanost, bla, bla,….), bili na zavidnom nivou, ukoliko bi bili najbrži, najnježniji prema gumama, itd…., naravno da bi Hamdo mogao osvojiti titulu (vjerovatno i bi, naravno, pretpostavka je da Čarli ne bi više vozio u Ferrariju, te da Max takođe ne bi vozio u Ferrariju).
          Ali, pod istim takvim (gore navedenim) okolnostima i Čarli bi (sa Karlom kao timskim kolegom) mogao osvojiti titulu (vjerovatno i bi).
          Pa šta će im onda Hamilton, zagazio u 40. (ili čak i višu) godinu života?

          Što se tiče motivacije, da malo pojasnim ono što sam napisao u postu iznad.
          8. naslov bi trebao biti i više nego dovoljna motivacija, to je jasno.
          Opet, čovjek se 7. sezona vozao u manje / više / puno više komfornoj zoni, onda se desi poraz 2021., zatim 2 “propala” bolida prošle i ove godine (ajd, ove godine je tek 1 trka iza nas, mada čisto sumnjam da će moći uraditi išta više od toga da, u najboljem slučaju, poraze Ferrari i AM), pa zato nisam siguran koliko je motivisan, bez obzira na “miris” 8. naslova.
          A Hamdo mi se nekako ne čini da je lik kao Ferdo ili MS (po pitanju motivacije za utrkivanje sa 40+ godina života).

          Dakle, da podvučem, jednostavno, ne treba im.
          A ako bi ipak došao, ako bi mu dali odličnu makinu u ruke i dali mu dobar back-up, te ako bi uzeo titulu(e), ne bi imao ništa protiv.



          1
          1

          0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Nema teoretske šanse da bi Ferrari stavio Hamiltona uz Leclerca. Može jedino u AM poslije Alonsa.



      1
      1

      0
  19. Frank Williams
    Frank Prikaži

    Najbolje da odeš u RB pa da se tamo pohrvaš za osmi naslov


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.