Shaila-Ann Rao odgovara na insinuacije o pogodovanju Mercedesu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 9 komentara

Glavna tajnica FIA-e za motosport Shaila-Ann Rao je odbila insinuacije o mogućem pogodovanju svom bivšem poslodavcu – Mercedesu. Rao je u FIA-u došla u lipnju, ali nisu svi bili oduševljeni tim angažmanom jer je od 2018. do 2022. radila kao posebni savjetnik za Tota Wolffa.

Skakutanje zaposlenika između FIA-e i ekipa nije neobično, pa čak ni za Rao, s obzirom na to da je ona u Mercedes i došla iz FIA-e gdje je radila dvije godine, od 2016. do 2018.

Mattia Binotto je još u lipnju komentirao:

“Što se tiče Shaile-Ann, da, to je definitivno nešto o čemu brinemo.”

“Ona je sjajna osoba, ima puno iskustva. Definitivno će biti sposobna obavljati posao, u to sam siguran.”

“Brinemo o tome, FIA mora dokazati da ne postoji sukob interesa i da će se sve odvijati po propisima. Predsjednik to mora osigurati. Ja vjerujem da će to učiniti.”

“Postoji zabrinutost u Ferrariju, ali sam siguran da će kroz odluke i ponašanje pokazati da je ta zabrinutost neosnovana.”

Rao kaže da ne mari za te stvari i da samo radi svoj posao:

“Prije mog posla u Mercedesu radila sam u FIA-i u pravnom odsjeku. Svijet Formule 1 je takav, idete iz jedne ekipe u drugu. Svugdje imate bivših zaposlenika. Čak je i Stefano Domenicali bivši zaposlenik Ferrarija. Ne brinem o glasinama, samo radim svoj posao, kao što sam uvijek radila.”

Uslijed cijele ove situacije pažljivo će se promatrati njezina uloga u novoj aferi potencijalnog mijenjanja tehničkog pravilnika za 2023. godinu koji bi mogao značajno pogodovati Mercedesu koji nije odradio dovoljno dobar posao s novim tehničkim pravilnikom.

Rao kaže da se trenutno radi samo o prijedlogu promjene pravilnika, ali da moraju nešto napraviti ako se radi o sigurnosnom pitanju:

“Ništa još nije zaključeno. U svakom slučaju, mi radimo na sigurnosti vozača. Što bi se dogodilo ako ne reagiramo u trenutku kad je sigurnost vozača pod znakom upitnika?”

Povezani članak: U tijeku je nova žestoka politička bitka: Je li Mercedes dovoljno moćan da se opet promijeni pravilnik?


Odgovor

9 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Zbog ovakvih stvari volim F1 i to je cini posebnim sportom, inzinjersko sportsko i politicko ludilo :D



    6
    2

    4
  2. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Ja se nadam da ovo neće usporiti Ferrari u odnosu na RB.


    0
    0

    0
  3. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Kakve sigurnosti?
    Blagoslovljenoga više ne bole leđa.



    15
    7

    8
  4. avalon Prikaži

    “Ništa još nije zaključeno. U svakom slučaju, mi radimo na sigurnosti vozača. Što bi se dogodilo ako ne reagiramo u trenutku kad je sigurnost vozača pod znakom upitnika?” koja je ovo dimna zavjesa :):):) 12 trka je odvoženo , nije bilo nikakvog problema oko sigurnosti vozača po pitanju “poskakivanja” bolida . naravno da treba nešto napravit ako jedna ekipa ( a znamo koja ) nije dobro odradila “domaći rad” po pitanju teh pravilnika . svi za jednoga (pate) , jedan sam za sebe . rao samo radi svoj posao na čije zadovoljstvo ? osim toga kako kaže trenutno se radi samo o prijedlogu promjene pravilnika . koliko je udaljen put od prijedloga da realizacije , promjene ? možda ka od pi*de do guzice ?



    17
    13

    4
  5. Mattia Binotto
    Limpskinz Prikaži

    Moze ona prodavat fore o sigurnosti koliko hoce, dok god oni ne maknu sosiđ kerbove koji su lansirali vise ljudi u zrak nego NASA, sve su to floskule i obicno politikanstvo



    14
    12

    2
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Nikad se nije pogodovalo Mercedesu, zašto bi sada? :rofl:



    9
    9

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.