Izdvojeno

F1 zadovoljna brojem gledatelja VN Emilie-Romagne

Piše: Ante Vetma

Prije 9 mjeseci, 0 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 1 minuta

Formula 1 je zadovoljna gledanošću Velike nagrade Emilie-Romagne, te ističu sprint format kao jedan od glavnih faktora za povećane brojeve.

Povezano: Ekipe podržale ideju o 6 sprint vikenda iduće sezone

Nakon kišnih kvalifikacija u petak dobili smo donekle neobičan startni poredak za sutrašnju stokilometarsku utrku, pa je F1 zabilježila 43% veću gledanost na tržištima Danske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Španjolske, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva u usporedbi s prošlogodišnjim sprint utrkama. Kvalifikacije je gledalo 14% više ljudi.

Što se tiče konkretno VN Emilie-Romagne – ove godine smo imali porast gledatelja u Italiji za čak 1,9 milijun, odnosno, za 18%. Porast je zabilježen i u Francuskoj, ali za 600 tisuća. I jedan i drugi podatak može se povezati s kompetitivnom sezonom za Ferrari, odnosno za Charlesa Leclerca.

Ovi brojevi nastavak su pozitivnog trenda s početka sezone. Gledanost subota i nedjelja ove godine je veća za 17% u usporedbi s prošlom godinom.

Komentiraj

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što bi bilo kad bi bilo… 3. dio

Oktanski koktel // Ante Maras

Prije gotovo 3 godine napisao sam 2 članka koji su prikazali nekakve drugačije ishode nekih od najpoznatijih događaja u povijesti najdražeg nam sporta koji su pokazali koliko bi drugačija bila F1 tijekom svoga postojanja do dana današnjeg U ovome posljednjem nastavku ću se više bazirati na određene događaje u Formuli 1 u posljednjih 30 godina, točnije neću zadirati toliko u prošlost, iako F1 prije 30 godina lagano ulazi u daleku...

Što je novo u novoj sezoni

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

S obzirom na to da smo se u ovo vrijeme prošle godine pripremali za najveću promjenu tehničkog pravilnika u zadnjih 30 godina - lako bi bilo zaključiti da nas od ožujka čeka "još malo ovog istog" Međutim, to je prilično daleko od stvarnog stanja Čekaju nas nova vozačka imena, rošade među ekipama, promjene šefova ekipa, promjene u kalendaru i određena "usavršavanja" tehničkog, financijskog i sportskog...

Poredak vozača: 5-1

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Pročitajte najprije:Poredak vozača: Pozicije 20-16Poredak vozača: Pozicije 15-11Poredak vozača: Pozicije 10-6 5 Lando Norris Kako je McLaren krenuo u sezonu bili smo prilično uvjereni da će ovo biti neobično loša godina za Landa Norrisa i Daniela Ricciarda Bahrein je bolje ne spominjati, a na drugoj utrci sezone, u Saudijskoj Arabiji, je zapeo u Q2 Cijele prošle sezone se nije dogodilo da na dva uzastopna GP vikenda ostane...

Još kolumni