FIA u pregovorima s Masijem oko nove pozicije

Izdvojeno

Tuzlaensis

Prije 2 godina 3 min 1 komentara

U subotu, nakon kvalifikacija za VN Bahraina, FIA je objavila konačni izvještaj o kontroverznoj posljednjoj utrci prethodne sezone. Po završetku sezone krenulo se u reformu F1 operacija, uključujući i predstavljanje dvojice novih direktora utrke koji će se izmjenjivati u toj ulozi i uživati sigurno veću podršku u mjesecima koji dolaze.

Osim toga, FIA je naglasila da Masijev odlazak s prethodne pozicije nikako ne znači i otkaz, te su više puta koristili termin “relokacija”.

U prvom intervjuu nakon objave izvještaja, novi predsjednik FIA-e Mohammed bin Sulayem komentirao je odluku oko Masija:

“Zahvalni smo mu na tri godine predanog rada i uloženom trudu na ovoj poziciji. Povukli smo ovaj potez da skinemo pritisak s njega kao individualca, te trenutno pregovaramo o pravcu razvoja njegovog angažmana u FIA-i. Michael za nas predstavlja važnu figuru”.

Bin Sulayem je prema njegovom svjedočenju osjetio olakšanje nakon zatvaranja poglavlja o utrci u Abu Dhabiju:

“Ta priča je sada gotova. Izvještajem smo okončali sva nagađanja oko razvoja utrke, te je analiza pred očima svih koji žele da sagledaju realnu sliku. Shvaćam da je u pitanju turbulentan period za mnoge, ali to je sada iza nas i naša pažnja je usmjerena na VN Bahreina i novu sezonu.”

Osim toga, predsjednik FIA-e se osvrnuo na pridošlice u kontroli utrke. Rekao je da stvari više ne mogu funkcionirati na starim principima, što je možda u konačnici i dovelo do mnogih kontroverzi.

“Tako odgovornu funkciju ne može obavljati samo jedna osoba. Govorimo o kalendaru s 23 utrke – zamor je realna stvar, posebice kada uključite i dosta napornih interkontinentalnih putovanja.”

Nekadašnji reli vozač je također istaknuo svoju ideju o kreaciji virtualne sobe za kontrolu utrke, koja bi pružila dodatni uvid djelatnicima FIA-e koji se nalaze na licu mjesta. Cijeli koncept se razvio nakon posjete jednoj od ekipa Formule 1 u siječnju.

“Već smo uložili dosta sredstava u razvoj tog projekta. Nismo uprava koja samo obećava, nego slušamo savjete i povratne informacije ekipa, te djelujemo u skladu s time.”

Ovakav pristup je sigurno osvježenje nakon posljednjih godina letargičnog vođenja organizacije od strane Jeana Todta. Neke rezultate ćemo već vidjeti po okončanju prvog trkaćeg vikenda, čija kulminacija dolazi danas u utrci za VN Bahraina – na programu u 16:00 sati.


Odgovor

1 komentar

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Harise čestitam. Pročitao dva ćlanka o FIAi. Ovaj i onaj o granicama staze. Oba u sridu.



    6
    6

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.