Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

FIA u pregovorima s Masijem oko nove pozicije

Haris Džananović

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

FIA u pregovorima s Masijem oko nove pozicije

Haris Džananović

U subotu, nakon kvalifikacija za VN Bahraina, FIA je objavila konačni izvještaj o kontroverznoj posljednjoj utrci prethodne sezone. Po završetku sezone krenulo se u reformu F1 operacija, uključujući i predstavljanje dvojice novih direktora utrke koji će se izmjenjivati u toj ulozi i uživati sigurno veću podršku u mjesecima koji dolaze.

Osim toga, FIA je naglasila da Masijev odlazak s prethodne pozicije nikako ne znači i otkaz, te su više puta koristili termin “relokacija”.

U prvom intervjuu nakon objave izvještaja, novi predsjednik FIA-e Mohammed bin Sulayem komentirao je odluku oko Masija:

“Zahvalni smo mu na tri godine predanog rada i uloženom trudu na ovoj poziciji. Povukli smo ovaj potez da skinemo pritisak s njega kao individualca, te trenutno pregovaramo o pravcu razvoja njegovog angažmana u FIA-i. Michael za nas predstavlja važnu figuru”.

Bin Sulayem je prema njegovom svjedočenju osjetio olakšanje nakon zatvaranja poglavlja o utrci u Abu Dhabiju:

“Ta priča je sada gotova. Izvještajem smo okončali sva nagađanja oko razvoja utrke, te je analiza pred očima svih koji žele da sagledaju realnu sliku. Shvaćam da je u pitanju turbulentan period za mnoge, ali to je sada iza nas i naša pažnja je usmjerena na VN Bahreina i novu sezonu.”

Osim toga, predsjednik FIA-e se osvrnuo na pridošlice u kontroli utrke. Rekao je da stvari više ne mogu funkcionirati na starim principima, što je možda u konačnici i dovelo do mnogih kontroverzi.

“Tako odgovornu funkciju ne može obavljati samo jedna osoba. Govorimo o kalendaru s 23 utrke – zamor je realna stvar, posebice kada uključite i dosta napornih interkontinentalnih putovanja.”

Nekadašnji reli vozač je također istaknuo svoju ideju o kreaciji virtualne sobe za kontrolu utrke, koja bi pružila dodatni uvid djelatnicima FIA-e koji se nalaze na licu mjesta. Cijeli koncept se razvio nakon posjete jednoj od ekipa Formule 1 u siječnju.

“Već smo uložili dosta sredstava u razvoj tog projekta. Nismo uprava koja samo obećava, nego slušamo savjete i povratne informacije ekipa, te djelujemo u skladu s time.”

Ovakav pristup je sigurno osvježenje nakon posljednjih godina letargičnog vođenja organizacije od strane Jeana Todta. Neke rezultate ćemo već vidjeti po okončanju prvog trkaćeg vikenda, čija kulminacija dolazi danas u utrci za VN Bahraina – na programu u 16:00 sati.

Zadnji donatori:
Vordas
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10061 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Haris Džananović
Pulsmedia autor
20 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

    Harise čestitam. Pročitao dva ćlanka o FIAi. Ovaj i onaj o granicama staze. Oba u sridu.    6

    0