Giovinazzi mijenja Mazepina?

Izdvojeno

Iako smo jučer pisali o tome da je FIA dopustila ruskim vozačima nastupe na utrkama pod njihovom ingerencijom, ali pod neutralnom zastavom, tema ostanka Nikite Mazepina u Formuli 1 još uvijek je dosta vruća tema.

Naime, mnoge javne osobe i organizacije već nekoliko dana iznose svoje mišljenje o tome kako bi, zbog aktualnih tema na istoku Europe, trebalo postupati s ruskim i bjeloruskim sportašima, a svoj stav iznio je i MOO, koji je svim međunarodnim sportskim savezima preporučio da se ruskim i bjeloruskim sportašima zabrane nastupi.

Gene Haas i Guenther Steiner sada su na sto problema. Ruske pare koje ih velikim dijelom drže financijski stabilnima postaju sve više upitne, što u pitanje dovodi i sam opstanak momčadi o čijem se izlasku iz F1 šuška već neko vrijeme. Negativan publicitet zbog ovisnosti o Rusima nije ih zaobišao, djelomično ni krive ni dužne, a ako zadrže Mazepina u svojim redovima, vjerojatno će dobiti i još ponešto ‘minus bodova’.

Ako FIA ili Haas popuste pod pritiskom te se Mazepinu onemogući nastupanje, Steiner i društvo imaju jako malo vremena da mu pronađu zamjenu, jer sezona počinje za manje od tri tjedna. Iako je i sam Steiner prije nekoliko dana izjavio da će, u slučaju potrebe, Pietro Fittipaldi popuniti upražnjeno mjesto, sve se više priča o tome kako će novi kolega Micka Schumachera biti Antonio Giovinazzi.

Fittipaldi je već tri sezone testni vozač Haasa, a iza sebe ima dvije F1 utrke iz pretprošle sezone, kada je mijenjao tada ozlijeđenog Romaina Grosjeana. S druge strane, Giovinazzi je protekle tri sezone bio vozač Alfa Romea, ovu je započeo u Formuli E, a kao dugogodišnji Ferrarijev čovjek, zamjenska je opcija za sve tri momčadi pogonjene Ferrarijevim motorom, pa tako i za Haas.

Talijan je krajem prošle sezone često javno govorio o tome kako ne želi napustiti F1, a sve je izglednije kako će se u nju brzo vratiti.


Odgovor

11 komentara

  1. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    žao mi u ovom slucaju pietra, iako neznam kakav je vozac, ali trebalo bi mu se pruziti prilika. Ali vjerojatno nema nikakve sponzore, a ovog gura Ferrari i Italija.



    5
    5

    0
  2. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    A baš će se usrećiti .


    0
    -1

    1
  3. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    ranjenog Romaina Grosejana? srsly.



    2
    2

    0
  4. Ferrari
    KimiForever Prikaži

    Nekako logičan izbor ili on ili Illot s obzirom da je pretpostavljam i Švarcman out do daljnjega.



    2
    2

    0
  5. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    onda bi znali od čega je MSC



    5
    5

    0
  6. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Sad ce se vidjet koliko je dobar Mick u f1,samo prezime po mojem misljenju ga drzi



    1
    -8

    9
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa iskreno zasad nije mogao ništa ni pokazati u bolidu kakvog je vozio lani. Napravio je jedino što je mogao a to je pobjediti timskog kolegu. Hass je lani bio uvjerljivo najlosiji bolid i ne mozes na osnovu toga zakljuciti da je netko dobar ili loš. Možda su obojica bolji od nekih drugih vozača koji sjede u bržim bolidima.



      2
      2

      0
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      da, vidjet će se koliko je dobar, nadam se da će riješit antonija.
      onda će ispast da je i nikita dobar :P


      0
      0

      0
  7. Pirelli Intermedium
    Dia_Vandy Prikaži

    To bi bio plus za Haas



    1
    1

    0
  8. dejan_s Donator Prikaži

    Haas je američka tim ne razumijem zašto ekipa Guenther Steinera ne zamoli vladu USA da zamijene ruse u finaciranju tima. Haas bi se u čas posla mogao obojiti u skladu s motivima zastave Sjeverne Karoline ili čak američke zastave. Novac je novac a izbjegli bi i negativan image da surađuju sa agresorima. Ako moraju i američkog vozača pokupiti ne vidim tu veći problem jer tko god dođe neće vjerujem biti bitno slabiji od Mazepina. Hm, možda je mali problem što nema američkih vozača u F2?



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.