Izdvojeno

FIA dopustila ruskim i bjeloruskim vozačima nastup pod neutralnom zastavom

Piše: Ante Maras

Prije 11 mjeseci, 3 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Ruskim vozačima bit će dopušteno da se nastave natjecati na natjecanjima koje je odobrila FIA, odlučilo je u utorak upravno tijelo moto utrka, ali samo u neutralnom svojstvu i pod “FIA zastavom”.

Iako su postojali pozivi iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da se svim ruskim natjecateljima zabrani sudjelovanje na natjecanjima, FIA je odlučila ne ići tako daleko.

“Ruski i bjeloruski vozači, pojedinačni natjecatelji i dužnosnici sudjeluju u međunarodnim/zonskim natjecanjima samo u svom neutralnom svojstvu i pod “FIA zastavom”, uz posebnu predanost i pridržavanje FIA-inih načela mira i političke neutralnosti, do daljnjeg.”

Međutim, priopćeno je da se do daljnjeg neće održati nikakva natjecanja u Rusiji ili Bjelorusiji, te da zastava, simbol ili himna tih zemalja neće biti dopušteni na bilo kojem FIA natjecanju.

FIA je također službeno otkazala ovogodišnju Veliku nagradu Rusije. Predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem rekao je:

“Kao što znate, FIA s tugom i šokom promatra razvoj događaja u Ukrajini i nadam se brzom i mirnom rješenju sadašnje situacije.”

“Osuđujemo rusku invaziju na Ukrajinu i naše misli su sa svima onima koji pate zbog događaja u Ukrajini.”

Osim zabrane natjecanja, FIA je rekla da nijednoj ruskoj ili bjeloruskoj reprezentaciji neće biti dopušteno natjecati se u međunarodnim ili zonskim natjecanjima, kao što su Motorsport Games. Ruski i bjeloruski članovi FIA komisija također će morati privremeno odstupiti sa svojih funkcija.

Odluka da se ruskim vozačima dopusti nastavak natjecanja znači da vozač Haasa F1 Nikita Mazepin nije automatski prisiljen napustiti F1, a njegova sudbina u Haasu će biti donesena u sljedećih nekoliko dana.

3 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Pametna odluka    16

    1

Komentari su zatvoreni.

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što bi bilo kad bi bilo… 3. dio

Oktanski koktel // Ante Maras

Prije gotovo 3 godine napisao sam 2 članka koji su prikazali nekakve drugačije ishode nekih od najpoznatijih događaja u povijesti najdražeg nam sporta koji su pokazali koliko bi drugačija bila F1 tijekom svoga postojanja do dana današnjeg U ovome posljednjem nastavku ću se više bazirati na određene događaje u Formuli 1 u posljednjih 30 godina, točnije neću zadirati toliko u prošlost, iako F1 prije 30 godina lagano ulazi u daleku...

Što je novo u novoj sezoni

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

S obzirom na to da smo se u ovo vrijeme prošle godine pripremali za najveću promjenu tehničkog pravilnika u zadnjih 30 godina - lako bi bilo zaključiti da nas od ožujka čeka "još malo ovog istog" Međutim, to je prilično daleko od stvarnog stanja Čekaju nas nova vozačka imena, rošade među ekipama, promjene šefova ekipa, promjene u kalendaru i određena "usavršavanja" tehničkog, financijskog i sportskog...

Poredak vozača: 5-1

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Pročitajte najprije:Poredak vozača: Pozicije 20-16Poredak vozača: Pozicije 15-11Poredak vozača: Pozicije 10-6 5 Lando Norris Kako je McLaren krenuo u sezonu bili smo prilično uvjereni da će ovo biti neobično loša godina za Landa Norrisa i Daniela Ricciarda Bahrein je bolje ne spominjati, a na drugoj utrci sezone, u Saudijskoj Arabiji, je zapeo u Q2 Cijele prošle sezone se nije dogodilo da na dva uzastopna GP vikenda ostane...

Još kolumni