Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

FIA dopustila ruskim i bjeloruskim vozačima nastup pod neutralnom zastavom

Ante Maras

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

FIA dopustila ruskim i bjeloruskim vozačima nastup pod neutralnom zastavom

Ante Maras

Ruskim vozačima bit će dopušteno da se nastave natjecati na natjecanjima koje je odobrila FIA, odlučilo je u utorak upravno tijelo moto utrka, ali samo u neutralnom svojstvu i pod “FIA zastavom”.

Iako su postojali pozivi iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da se svim ruskim natjecateljima zabrani sudjelovanje na natjecanjima, FIA je odlučila ne ići tako daleko.

“Ruski i bjeloruski vozači, pojedinačni natjecatelji i dužnosnici sudjeluju u međunarodnim/zonskim natjecanjima samo u svom neutralnom svojstvu i pod “FIA zastavom”, uz posebnu predanost i pridržavanje FIA-inih načela mira i političke neutralnosti, do daljnjeg.”

Međutim, priopćeno je da se do daljnjeg neće održati nikakva natjecanja u Rusiji ili Bjelorusiji, te da zastava, simbol ili himna tih zemalja neće biti dopušteni na bilo kojem FIA natjecanju.

FIA je također službeno otkazala ovogodišnju Veliku nagradu Rusije. Predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem rekao je:

“Kao što znate, FIA s tugom i šokom promatra razvoj događaja u Ukrajini i nadam se brzom i mirnom rješenju sadašnje situacije.”

“Osuđujemo rusku invaziju na Ukrajinu i naše misli su sa svima onima koji pate zbog događaja u Ukrajini.”

Osim zabrane natjecanja, FIA je rekla da nijednoj ruskoj ili bjeloruskoj reprezentaciji neće biti dopušteno natjecati se u međunarodnim ili zonskim natjecanjima, kao što su Motorsport Games. Ruski i bjeloruski članovi FIA komisija također će morati privremeno odstupiti sa svojih funkcija.

Odluka da se ruskim vozačima dopusti nastavak natjecanja znači da vozač Haasa F1 Nikita Mazepin nije automatski prisiljen napustiti F1, a njegova sudbina u Haasu će biti donesena u sljedećih nekoliko dana.

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10063 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Maras
Pulsmedia autor
136 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Mazepin#Rusija

3 komentara

  1. Sebastian Vettel 5 dzalac Prikaži

    Pametna odluka    16

    1

Komentari su zatvoreni.