Aramco postao naslovni sponzor Aston Martina u sklopu o višegodišnjeg ugovora

Izdvojeno / Vijesti

Ante Maras

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

Aston Martin i Aramco danas su objavili dugoročno strateško partnerstvo u kojem će saudijska naftna kompanija postati drugi naslovni sponzor ekipe uz Cognizant.

Dvije tvrtke kažu da će njihovo dugoročno strateško partnerstvo dovesti do daljnjeg razvoja učinkovitih motora s unutarnjim izgaranjem, naprednih maziva, održivih goriva visokih performansi i implementacije nemetalnih materijala u vozila.

Aramcovo povezivanje s Aston Martinom također uključuje sponzorska prava tima i ugovor o licenciranju. Kao rezultat toga, tim će se sada zvati Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team.

Predsjednik Aston Martina Lawrence Stroll rekao je:

“U sportu smo da pobjeđujemo, tako da mi je drago što mogu pozdraviti nevjerojatnog partnera Aramca, za kojeg sam naučio iz ovog procesa da ima ogromnu količinu intelektualnog vlasništva i tehničke sposobnosti, za koji znam da će uvelike pomoći našem timu da postigne naše ciljeve osvajanja svjetskih prvenstava u Formuli 1.”

“Naše povijesno partnerstvo pokazuje razmjer naše ambicije da naš tim učinimo pionirskom i pobjedničkom silom u Formuli 1.”

Tvrtka sa sjedištem u Dhahranu radit će s timom Aston Martina na istraživanju i razvoju kako bi se ispunio cilj Formule 1 da se do 2025. godine koriste samo održiva goriva. Partnerstvo će također razmotriti povećanje učinkovitosti hibridnih motora u motosportu te razvoj i komercijalizaciju tehnologija motora s ekonomičnom potrošnjom goriva za cestovna vozila.

Mohammed Al Qahtani, viši potpredsjednik u Aramcu, dodao je:

“Partnerstvo odražava Aramcoove napore da smanji emisije u globalnoj automobilskoj i transportnoj industriji.”

“Naša je ambicija opskrbljivati ​​vrhunskim gorivima i mazivima globalni automobilski sektor, a naše povezivanje s timom Aston Martina pomoći će podizanju svijesti o našim visokokvalitetnim proizvodima.”

“To je partnerstvo koje koristi našu zajedničku predanost inženjerskoj izvrsnosti i inovacijama te ima potencijal da pruži pobjedničke rezultate na stazi i izvan nje.”

Aramco je jedan od službenih sponzora Formule 1, a već ranije bilo je glasina o njihovom sponzoriranju neke momčadi – tada se šuškalo o suradnji s Mercedesom, no oni su to demantirali i ostali su s malezijskim Petronasom.


Odgovor

6 komentara

  1. Nigel Mansell
    drv Prikaži

    U 2023.g. novo pravilo: bolidi čije ime počne sa A i imaju zelenu boju obavezno startaju u prvih pet.
    Objašnjenje je da je to želja promotora… 😁



    3
    3

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Da ima dislike na vijest…. Stisnuo bi ga jedno 14 puta.



    1
    1

    0
  3. Ferrari
    darkmark Prikaži

    Molim LH viteza i borca za prava da urigira kod britanske momčadi Aston Martin i da ne uzmu prljavi arapski novac zbog ljudskih prava:

    (https://f1.pulsmedia.hr/62598/lewis-hamilton-poziva-na-istragu-pitanja-ljudskih-prava-u-kataru-i-saudijskoj-arabiji/#comment-153074)



    4
    4

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.