Izdvojeno / Vijesti

Aramco postao naslovni sponzor Aston Martina u sklopu o višegodišnjeg ugovora

Piše: Ante Maras

Prije 10 mjeseci, 6 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Aston Martin i Aramco danas su objavili dugoročno strateško partnerstvo u kojem će saudijska naftna kompanija postati drugi naslovni sponzor ekipe uz Cognizant.

Dvije tvrtke kažu da će njihovo dugoročno strateško partnerstvo dovesti do daljnjeg razvoja učinkovitih motora s unutarnjim izgaranjem, naprednih maziva, održivih goriva visokih performansi i implementacije nemetalnih materijala u vozila.

Aramcovo povezivanje s Aston Martinom također uključuje sponzorska prava tima i ugovor o licenciranju. Kao rezultat toga, tim će se sada zvati Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team.

Predsjednik Aston Martina Lawrence Stroll rekao je:

“U sportu smo da pobjeđujemo, tako da mi je drago što mogu pozdraviti nevjerojatnog partnera Aramca, za kojeg sam naučio iz ovog procesa da ima ogromnu količinu intelektualnog vlasništva i tehničke sposobnosti, za koji znam da će uvelike pomoći našem timu da postigne naše ciljeve osvajanja svjetskih prvenstava u Formuli 1.”

“Naše povijesno partnerstvo pokazuje razmjer naše ambicije da naš tim učinimo pionirskom i pobjedničkom silom u Formuli 1.”

Tvrtka sa sjedištem u Dhahranu radit će s timom Aston Martina na istraživanju i razvoju kako bi se ispunio cilj Formule 1 da se do 2025. godine koriste samo održiva goriva. Partnerstvo će također razmotriti povećanje učinkovitosti hibridnih motora u motosportu te razvoj i komercijalizaciju tehnologija motora s ekonomičnom potrošnjom goriva za cestovna vozila.

Mohammed Al Qahtani, viši potpredsjednik u Aramcu, dodao je:

“Partnerstvo odražava Aramcoove napore da smanji emisije u globalnoj automobilskoj i transportnoj industriji.”

“Naša je ambicija opskrbljivati ​​vrhunskim gorivima i mazivima globalni automobilski sektor, a naše povezivanje s timom Aston Martina pomoći će podizanju svijesti o našim visokokvalitetnim proizvodima.”

“To je partnerstvo koje koristi našu zajedničku predanost inženjerskoj izvrsnosti i inovacijama te ima potencijal da pruži pobjedničke rezultate na stazi i izvan nje.”

Aramco je jedan od službenih sponzora Formule 1, a već ranije bilo je glasina o njihovom sponzoriranju neke momčadi – tada se šuškalo o suradnji s Mercedesom, no oni su to demantirali i ostali su s malezijskim Petronasom.

Komentiraj

6 komentara

 1. Nigel Mansell
  drv Prikaži

  U 2023.g. novo pravilo: bolidi čije ime počne sa A i imaju zelenu boju obavezno startaju u prvih pet.
  Objašnjenje je da je to želja promotora… 😁  3

  0
 2. Da ima dislike na vijest…. Stisnuo bi ga jedno 14 puta.  1

  0
 3. Molim LH viteza i borca za prava da urigira kod britanske momčadi Aston Martin i da ne uzmu prljavi arapski novac zbog ljudskih prava:

  (https://f1.pulsmedia.hr/62598/lewis-hamilton-poziva-na-istragu-pitanja-ljudskih-prava-u-kataru-i-saudijskoj-arabiji/#comment-153074)  4

  0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Kolumne

Meksiko: Radio komunikacija Verstappen-Red Bull

Radio transkript // Ante Vetma

Last car is now approaching the back of the grid Gianpiero LambiaseCar behind - Hamilton, Checo P3 Mode 10, Max, mode 10 When you can - display 8 Gap behind 13s Bias offset if you need it Gap 14s You are two tenths stronger in the final sector DRS is active Gap 16s Keep on top of the surface management, Max Gap 14s Okay, mode 6, and gap behind 13s Keep us updated on the tools requirements as well,...

Inventura: Vrhovi arhitekture timova

Radio transkript // Pulsmedia portal

Ukoliko ostavimo po strani vozače, ljudi koji su najizloženiji svjetlu pozornice jesu šefovi momčadi, osim ako se ne zovete Adrian Newey Osobe koje se nalaze na toj poziciji su različitih karaktera, načina pristupa stvarima i reakcijama u javnosti, ali jedna crta koja stvara konekciju između svih njih jeste liderska osobina Iako se stalno priča o liderima i razvoju liderskih karakteristika, u današnjem svijetu zapravo kronično...

Predobro da bi bilo dozvoljeno

Oktanski koktel // Ante Maras

Formula 1 se često smatra vrhuncem motosporta, poligonom za razvoj novih tehnologija koje prije ili kasnije pronađu put do cestovnih automobila, stoga i ne čudi da u potrazi za tom desetinkom prednosti mnogi inženjeri traže rupe u pravilniku te razmišljaju izvan okvira, što im nerijetko uspije, nekad toliko dobro da FIA i/ili druge momčadi moraju intervenirati kako prvenstvo ne bi izgubilo zanimljivost S druge strane, nekad rješenja ne...

Još kolumni