Mekies: Ne vjerujem da je veliki problem ako bolid na početku sezone ne bude brz

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 1 min 6 komentara

Nakon što je James Allison prije par dana rekao da očekuje “jednu ili dvije ekipe” s potpunim promašajem oko interpretacije novog tehničkog pravilnika, novinari su za mišljenje upitali Ferrarijevog sportskog direktora, Laurenta Mekiesa.

“Ne, ne mislim da ste u problemu ako bolid bude spor u startu.”

“Pošaljete bolid na stazu i onda pokušavate izmjeriti ono što ste se nadali da ćete izmjeriti. Ako to nije to – onda pokušate popraviti. Tako se radi već 50 ili 40 godina.”

“Najprije, pokušate postići na stazi ono što ste mislili da ćete dobiti. Zatim, pitanje je gdje ćete biti u odnosu na konkurenciju. To je idući korak – pritisnuti s drugim nadogradnjama.”

Ekipe ove godine moraju paziti na ograničenje budžeta od 140 milijuna američkih dolara, što je 5 milijuna manje nego prošle godine.

“U usporedbi s 2019. ili 2018. godinom – mislim da ćete sigurno vidjeti manje nadogradnji. Naravno, ne pričam o 2021. jer je ta godina bila skoro u potpunosti bez razvoja, barem za nas. Ali, gledajući ’18. ili ’19. – tih godina su velike ekipe skoro svakog vikenda imale nešto novo na bolidu.”


Odgovor

6 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Samo opušteno 😉



    9
    6

    3
  2. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Nije problem ako si Haas, a za Ferrari je problem…uz nedostatak budgeta za neprestane nadogradnje nema prilike za radikalne promjene… A s druge strane i drugi timovi nadograđuju bolid i postaju brži…
    Izjava samo da se nešto izjavi.



    8
    8

    0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      s druge strane – pitanje samo da se nešto pita :)

      žalimo se na vijesti ali realno, kakve druge vijesti u ovo vrijeme možemo dobiti? sve vozačke postave su definirane, pravila se znaju (manje-više) i željno očekujemo nove bolide.
      moramo izdržati još mjesec dana i krećemo :)



      6
      6

      0
  3. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Ako ne ove…mozda dogodine…ako ne dogodine….onda godinu poslije…i tako u krug…



    4
    4

    0
  4. Bmw
    Matej Prikaži

    Reko bi jedan inace moj jako dobar prijatelj! this time next year we’ll be millionaires! 😃



    7
    7

    0
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Mislim da je jako važno na početku neke nove ere sa izmjenama pravila da si barem pri vrhu. Ako kasniš puno uz sva ograničenja onda si u velikom problemu. Tko profula sada u startu neginu mu sezona dvije oporavka. Isto tako ako netko pogodi kao Mercedes 2014 lako moguće da će dominirati neko vrijeme, jer što ti je više mogućnost napretka smanjenja ograničenjima to teže hvataš prikljucak. Isto tako i oni koju su na vrhu neće čekati da ih neko sustigne. Mislim da ako Ferrari ne bude barem u igri za poneku pobjedu je vrijeme da se netko zapita u čemu je problem u ekipi koja ima sve preduvjete za biti u vrhu. Iskreno nakon 13 godina sumnjam da će se dogoditi nešto spektakularno na bolidu kod njih. Odavno nisu napravili ništa posebno i bolje od drugih. Vozace imaju no ostatak ekipe mi ne ulijeva nekakvo ogromno povjerenje . A ti je na kraju balade i pitwall koji bi znao sam sebi nerijetko pucati u nogu tako ida i budu konkurentni pitanje je dali će to znati kapitalizirazi.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.