Ferrari testira u Fioranu: Stari bolid, novi sponzori

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

U Ferrariju se razvila svojevrsna mala tradicija otvaranja sezone privatnim testom prije službenih predsezonskih testiranja. Tako su i ove godine Robert Švarcman, Carlos Sainz i Charles Leclerc sjeli u bolid i počeli se polako vraćati u kompetitivnu formu.

Na njihovoj stazi u Fioranu koja je locirana par kilometara dalje od sjedišta u Maranellu provježbali su procedure i ponovo okupili sve operativce koji će im zatrebati i 23. veljače kad kreću testiranja u Barceloni.

Zanimljivo, test je trebao biti održan prekjučer (u utorak), ali je sve odgođeno zbog nesporazuma oko toga koji bolid smiju koristiti. S obzirom na to da je nova generacija bolida potpuno nova – Ferrari je smatrao da bi možda mogli koristiti SF21 iz prošle sezone. Logika kaže – ne postoji rizik da bi tim testom stekli kompetitivnu prednost ili naučili nešto o bolidu, što bi bilo ilegalno. Međutim, FIA nije odobrila takav plan i Ferrari je podsjetila da se takvi testovi smiju odrađivati samo s bolidima starima dvije godine ili više. Tako je umjesto SF21 na stazu izišao SF71H iz 2018. godine.

Jučer je na stazi bio samo Rus i odradio je 44 kruga, odnosno 131 kilometar. Dužnosti su danas preuzeli Carlos Sainz za jutro i Charles Leclerc za poslijepodne. Test će zaključiti opet Švarcman u petak.

Ovo testiranje u Fioranu nije nam dalo puno materijala za zabavu, ali smo barem vidjeli sponzorski portfelj, makar na starom bolidu. Najupečatljivija promjena svakako je odlazak Philipa Morrisa, zbog kojeg više nema neslavnog Mission Winnow natpisa. Umjesto njih tu je španjolski bankarski div Santander.

100 kilometara dalje od Fiorana stazom u Imoli je kružio bolid AlphaTaurija iz 2020. godine (AT01), za čijim je volanom bio Pierre Gasly.


Odgovor

14 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Meni je ovaj bolid bio prekrasan.
    Bila je jučer bila slika prošlogodišnjeg bolida bez zelenog MW. Odmah je postao oku ugodan.
    https://imgur.com/bf4KvgH



    5
    5

    0
  2. Bmw
    Marko Rakić Donator Prikaži

    Santander je ponovno tu, ali u puno manjoj zastupljenosti. Ok, prije su bili naslovni sponzor, sad izgleda kao da nisu ni na srednjoj razini, već nižoj. Puno se više primijećuju Ray Ban ili Richard Mille.


    0
    0

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    molim ispravak jerbo je at01 je iz 2020.



    4
    3

    1
  4. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Koji motor je unutra ovogodišnji ili stari motor?



    1
    1

    0
  5. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    evo dlake mi stoje po guski. Nadam se da je ovo naša godina.



    2
    2

    0
  6. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    Zašto Ferrari ne testira sa bolidom iz 2020. kao AlphaTauri 🤔🤔😅



    2
    2

    0
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ja sam pročitao da je jedna ekipa već testirala sa lanjskim bolidom.

    “Scuderia je morala preispitati planove koji su bili doneseni za četverodnevni test na Fioranu: sportski propisi FIA-e nisu ažurirani na najnovije odluke o Previous cars ‘prethodnim automobilima’, pa će SF21 morati ustupiti mjesto crvenom SF71H s najmanje dvije godine života. No Motorsport.com izvještava da je jedna momčad drugog ranga već testirala u Bahreinu s F1 bolidom iz 2021. Postoji li kratki spoj u komunikaciji?
    F1 | Ferrari je prisiljen promijeniti planove testiranja na Fioranu”



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.