Izmijenjen sustav bodovanja za 2022. – manje bodova za pole, najbrži krug i sprint utrku

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

Promjena formata za iduću sezonu Formule 2 već je objavljena, a sada su potvrđene i dodatne izmjene po pitanju sustava bodovanja.

Format s trima utrkama po vikendu nije bio dovoljno uspješan i nakon samo jedne sezone u F2 i F3 otići će u povijest. Obje kategorije vratit će se na format s dvjema utrkama, ali neće biti identičan onom otprije 2021. godine.

Vikend će započeti kvalifikacijama u petak, a umjesto četiri boda za pole position, najbrži će od iduće sezone dobiti dva boda.

Sprint utrka ostat će na rasporedu prije glavne, subotama, ali će nositi manje bodova. Prvih deset iz kvalifikacija startat će obrnutim redoslijedom, a bodove će dobiti prvih osam (10-8-6-5-4-3-2-1), baš kao što je od 2003. do 2009. bilo u F1. Dosad su se bodovi u sprintu dijelili po sustavu 15-12-10-8-6-4-2-1.

Najbrži krugovi također će vrijediti manje bodova – umjesto dva boda, najbrži krug u svakoj utrci nosit će jedan bod, a uvjet je i dalje da vozač mora biti u top 10 da bi ga osvojio.

Bodovanje glavne utrke ostat će isto kao i dosad, odnosno isti sustav kao i u F1 (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1).


Odgovor

1 komentar

 1. Mercedes
  Jester Donator Prikaži

  Taman htio početi pljuvati zbog stalnih promjena, a ono Formula 2. Pa ipak, zbog toga jer i iz njih rade pokusne kuniće evo im jedan pljuc reda radi.  2
  2

  0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.