Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Izmijenjen sustav bodovanja za 2022. – manje bodova za pole, najbrži krug i sprint utrku

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Izmijenjen sustav bodovanja za 2022. – manje bodova za pole, najbrži krug i sprint utrku

Lovro Andraka

Promjena formata za iduću sezonu Formule 2 već je objavljena, a sada su potvrđene i dodatne izmjene po pitanju sustava bodovanja.

Format s trima utrkama po vikendu nije bio dovoljno uspješan i nakon samo jedne sezone u F2 i F3 otići će u povijest. Obje kategorije vratit će se na format s dvjema utrkama, ali neće biti identičan onom otprije 2021. godine.

Vikend će započeti kvalifikacijama u petak, a umjesto četiri boda za pole position, najbrži će od iduće sezone dobiti dva boda.

Sprint utrka ostat će na rasporedu prije glavne, subotama, ali će nositi manje bodova. Prvih deset iz kvalifikacija startat će obrnutim redoslijedom, a bodove će dobiti prvih osam (10-8-6-5-4-3-2-1), baš kao što je od 2003. do 2009. bilo u F1. Dosad su se bodovi u sprintu dijelili po sustavu 15-12-10-8-6-4-2-1.

Najbrži krugovi također će vrijediti manje bodova – umjesto dva boda, najbrži krug u svakoj utrci nosit će jedan bod, a uvjet je i dalje da vozač mora biti u top 10 da bi ga osvojio.

Bodovanje glavne utrke ostat će isto kao i dosad, odnosno isti sustav kao i u F1 (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1).

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10070 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
933 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #F2 2022.#Formula 2

Komentiraj

1 komentar

  1. Mercedes Jester Donator Prikaži

    Taman htio početi pljuvati zbog stalnih promjena, a ono Formula 2. Pa ipak, zbog toga jer i iz njih rade pokusne kuniće evo im jedan pljuc reda radi.    2

    0