Daruvala pobijedio na drugoj sprint utrci u Italiji

Formula 2 / Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 0 komentara

Indijac Jehan Daruvala stigao je do uvjerljive pobjede na drugoj sprint utrci Formule 2 voženoj na Monzi. Drugo mjesto osvojio je Bent Viscaal, kojem je ovo tek treći plasman u bodove, a podij je upotpunio Robert Švarcman.

Daruvala je velik dio posla odradio na samom startu – s unutarnje strane prvog zavoja uspio je proći ispred Davida Beckmanna, koji je tako izgubio i drugi uzastopni pole position izgubio na identičan način.

Iako je većinu utrke proveo na oko sekunde zaostatka za Daruvalom, Beckmann nijednom nije zaprijetio Carlinovom vozaču, no zato su kasnije u utrci njega pritisnuli drugi vozači.

Prvi je bio Bent Viscaal koji je na samom startu preskočio Jurija Vipsa i mirno je vozio na trećem mjestu. U 13. krugu počeo je njegov najjači pritisak na Beckmanna, što je urodilo plodom šest krugova kasnije, kada je Nijemac pogriješio na kočenju za prvi zavoj i morao proći kroz slalom u izletnoj zoni. Uspio je odraditi slalom dovoljno brzo da se vrati ispred Viscaala i baci jedan obrambeni pokret, no Nizozemac je ipak imao bolju brzinu te je uspio proći.

U posljednjem krugu Beckmann je ostao i bez mjesta od Roberta Švarcmana i Liama Lawsona. Juri Vips završio je šesti nakon što su ga u 11. krugu atraktivnim potezima s vanjske strane Variante della Roggije i Ascarija prošli Švarcman i Lawson.

Oscar Piastri završio je sedmi, gdje je i startao, no dobrim dijelom utrke borio se s jutrošnjim pobjednikom Theom Pourchaireom. Piastri ga je konačno prošao u 14. krugu, a u tri kruga kasnije isto je napravio i Piastrijev glavni konkurent za naslov Guanyu Zhou, nakon Pourchairove pogreške u prvom zavoju.

Zhou je do kraja ostao osmi i uzeo posljednji bod, a Piastri je zahvaljujući dodatnom bodu za najbrži krug povećao ukupno prednost na osam bodova ispred Kineza. U sutrašnju glavnu utrku, u kojoj se osvajaju najveći bodovi, Piastri kreće s pole positiona, dok Zhou starta treći.

Incidenata na drugoj sprint utrci bilo je manje nego na prvoj; vidjeli smo samo jedan virtualni safety car od trećeg do petog kruga, nakon što je Jake Hughes stao na stazi zbog kontakta s timskim kolegom Alessijom Deleddom. Probleme s bolidom imao je Guilherme Samaia, koji je tijekom VSC-a stao ispred ulaza u pitlane, dok je Christian Lundgaard, jutros treći, u prvom krugu ostao okrenut u suprotnom smjeru, nakon što ga je netko dodirnuo u Variante della Roggiji – do kraja je uspio stići tek do 14. mjesta.

Glavna utrka vozi se sutra u 10:25.

Vozač Momčad Zaostatak
1 Jehan Daruvala Carlin
2 Bent Viscaal Trident +6.114s
3 Robert Švarcman Prema +9.374s
4 Liam Lawson Hitech GP +9.962s
5 David Beckmann Campos Racing +10.829s
6 Juri Vips Hitech GP +11.172s
7 Oscar Piastri Prema +11.735s
8 Guanyu Zhou Virtuosi +12.215s
9 Ralph Boschung Campos Racing +12.945s
10 Theo Pourchaire ART Grand Prix +15.425s
11 Dan Ticktum Carlin +15.649s
12 Lirim Zendeli MP Motorsport +17.800s
13 Richard Verschoor MP Motorsport +21.707s
14 Christian Lundgaard ART Grand Prix +25.467s
15 Marcus Armstrong DAMS +26.811s
16 Enzo Fittipaldi Charouz Racing System +33.214s
17 Felipe Drugovich Virtuosi +35.354s
18 Roy Nissany DAMS +40.049s
19 Alessio Deledda HWA Racelab +43.472s
20 Marino Sato Trident +1m22.126s
Guilherme Samaia Charouz Racing System
Jake Hughes HWA Racelab

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.