Piastriju drugi uzastopni pole u Monzi

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 0 komentara

Vodeći vozač F2 prvenstva Oscar Piastri osvojio je drugi uzastopni pole position na kvalifikacijama za glavnu utrku u Monzi. Jehan Daruvala bio je drugi najbrži, samo 41 tisućinku sporiji od Australca, a u manje od desetinke zaostatka ugurao se i Piastrijev glavni rival, Guanyu Zhou.

S obzirom na stazu, prve kvalifikacije nakon gotovo dva mjeseca donijele su nam klasični lov na zavjetrinu. Koliko je ona bila bitna vidjelo se tijekom prvih brzih krugova, kada je najbrže vrijeme postavio Ralph Boschung, vozač na samom kraju kolone.

U sklopu toga vidjeli smo i neke zanimljive taktike radi bolje pozicije na stazi – neki su prolazili kroz boks, dok je Liam Lawson u drugom izlasku odlučio skratiti prvu šikanu kako ne bi bio prvi u koloni čitavog grida. Takve scene svima su dobro poznate iz neslavnih F1 kvalifikacija za VN Italije 2019., no ovog puta u F2 nije bilo onih koji su ostali bez kruga pa je samo na trenutke gužva podsjećala na taj fijasko.

Piastri se za drugi pokušaj smjestio unutar gužve i odvozio je vrijeme 1:32.199, a uz pomoć zavjetrine unutar desetinke stigli su mu Daruvala i Zhou. S nova četiri boda Piastri sada ima prednost od devet bodova u prvenstvu ispred Zhoua.

Četvrto mjesto za glavnu utrku osvojio je Liam Lawson, dok će u trećem redu biti Felipe Drugovich i Ralph Boschung. Theo Pourchaire bit će sedmi, a Dan Ticktum osmi.

Pole position za prvu sprint utrku, prvu koja je na rasporedu F2 vikenda, ima deseti David Beckmann, koji je uoči ovog vikenda iz Charouza prešao u Campos. U prvom startnom redu pridružit će mu se danas deveti Juri Vips.

Razočaravajuć plasman ostvario je treći u prvenstvu, Robert Švarcman, kvalificiravši se na 12. mjesto, odmah ispred debitanta Enza Fittipaldija, koji mijenja upravo Beckmanna u Charouzu.

Prva sprint utrka vozi se sutra u 8:50.

Ostatak grida:
11. Zendeli
12. Švarcman
13. Fittipaldi
14. Sato
15. Nissany
16. Hughes
17. Armstrong
18. Viscaal
19. Lundgaard
20. Verschoor
21. Samaia
22. Deledda


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.