Binotto: Osobno sam razgovarao s Hornerom o Mercedesovim trikovima

Izdvojeno

U 2019. Ferrari je bio pod povećalom zbog svog motora. Sada, u centru pažnje konkurenata našao se Mercedesov motor. Red Bull je od FIA-e zatražio pojašnjenje o legalnosti u vezi hlađenja zraka kod Mercedesovih motora. FIA se navodno još nije izjasnila po tom pitanju. Iako je objavljeno da se i Ferrari obratio FIA-i s istim pitanjem kao i Red Bull, šef tima Mattia Binotto pojašnjava kako to nije istina.

“Ne, nismo [poslali upit], iako kao i svi timovi, svi konstruktori, uvijek pokušavamo razumjeti što rade naši protivnici: gledamo GPS podatke i analiziramo fotografije. Imali smo neke sumnje i razgovarali smo o tome s Red Bullom – osobno sam razgovarao s Christianom Hornerom o tome, ali nismo poslali nikakva pitanja za pojašnjenje FIA-i.”

Mattia Binotto

Oko Ferrarijevog motora 2019. godine je bilo puno kontroverzi, no ovaj put s Mercedesovim motorom na prvi pogled ima puno manje bure, a dominantni mediji jedva da su popratili slučaj koji je još u tijeku. Ipak, od Binotta se može čuti kako smatra da je pogrešno odmah početi upirati prstom u suparničke timove kao što je bio slučaj 2019. godine.

“Do mjera FIA-e došlo je jer je bilo ljudi koji su pogrešno protumačili načela propisa. To se ne razlikuje od onoga što se dogodilo 2019. Zašto postoje razlike u stavu? Možda smo se tada previše eksponirali u medijima i bili napadnadi od strane naših konkurenata.”

“Mislim da je važno naglasiti da se ono što se tada dogodilo ne razlikuje od onoga što se događa sada. To se uvijek događa u Formuli 1.”

Mattia Binotto

Odgovor

18 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    U prevodu M.B kaze kad je Ferrari muljao sa gorivom su ih svi živi razapeli. Sada kad je Merc u pitanju a koga briga, oni su Mercedes…. joker zovi



    29
    24

    5
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Egon Spengler je gigant spram tebe



    4
    4

    0
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Razlika sto englezi nisu pustali i svi od vozaca timova kao i novinari i mavijaci su napadali Ferrari
    A u ovom slucaju zataskuju kolko god mogu, a dok Ferrari a zacudo i RBR su dosta tihi



    10
    10

    0
  4. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Ferrari se ponaša kao da su tek ušli u Formulu 1 umjesto da se postave kao glavni šta i realno jesu. Ferrari mora u 10 godina imati 5 naslova!



    8
    -4

    12
  5. Mclaren
    KERS Prikaži

    Da su meni zabranili nešto šta je legalno i ispravno ja bi vikao na sva zvona, Ferrari je mučki skup s FIA-om prešutio i nikad nisu rekli šta je točno bilo krivo/nelegalno na Ferrariu..



    15
    12

    3
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Ma ocigledno je bilo nesto predobro da bi oni to svima otkrili, a opet ilegalno pa nisu smjeli nastaviti s tim.



      15
      15

      0
    • Honda
      blown diffuser Prikaži

      Varanje na protoku goriva.



      7
      7

      0
      • Charles Leclerc 16
        mGT_ZG Prikaži

        To ti šapnula teta u dućanu ili imaš neki konkretan info ?



        2
        -1

        3
        • Honda
          blown diffuser Prikaži

          Mika Salo je u podcastu na twitch.tv jednom finskom reli vozaču potvrdio da je Ferrari varao ili zavaravao senzore za protok goriva. Sezonu nakon kazna za Ferrari bila je da može koristiti novi motor ali s smanjenim protokom goriva nego ostale momčadi.

          “They suffered from Ferrari’s cheat last year because they had Ferrari motors and could use less gas, so I think Alfa would be pretty good this year when they get their full power.”

          “So Ferrari’s getting out a new engine, right?”

          “I dunno if it’s a new engine but they’re allowed to use it to its full power. Having to use less gas was their punishment for their cheating last year”

          Par dana nakon podcasta Salo je snimio video na instagramu u kojem govori da se šalio u podcastu iako je meni djelovao jako ozbiljno. Video je nakon toga misteriozno obrisan s twitcha.



          12
          11

          1
        • Charles Leclerc 16
          mGT_ZG Prikaži

          Znači rekla teta u dućanu 😀



          6
          -6

          12
  6. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Horner je od tebe izvukao informacije da nisi ni svjestan.



    8
    8

    0
  7. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Horner je šef tima, a Binotto inezenjer i to pogonskih jedinica. I zamisli ti Binotto se konsultuje sa Hornerom koji “nacuje” nesto od Hondinih inženjera, a ovaj čupavac ne može sam da malo uključi mozak, da pritišće FIA-u sa nekim upitima, koje su itekako značajne za Ferrari.

    Oj Marchionne uskrsni molim te…



    8
    8

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.