Verstappen pobjednik uzbudljive utrke u Imoli, Hamilton unatoč izlijetanju drugi – u prvenstvu ih dijeli samo bod!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 6 min 189 komentara

Max Verstappen pobjednik je sjajne Velike nagrade Emilia-Romagne voženoj na Imoli. Red Bullov Nizozemac stigao je do prve ovosezonske pobjede i 11. u karijeri nakon što je na samom startu s trećeg mjesta uspio proći u vodstvo ispred Lewisa Hamiltona.

Hamilton je završio drugi, no sam rezultat ne govori cijelu priču njegove utrke – u 31. krugu izletio je u šljunak i zabio se u zid tijekom pretjecanja vozača zaostalih za krug, no uspio se vratiti u utrku i do kraja je stigao do druge stepenice podija. Lando Norris završio je treći, osvojivši svoj drugi podij u karijeri i 700. za britanske vozače u F1.

S obzirom na to da je odvozio najbrži krug utrke, Hamilton i dalje vodi u prvenstvu, no samo s jednim bodom prednosti ispred Verstappena.

Sadržajno je bilo već i prije početka utrke, a sama utrka bila prepuna uzbuđenja, sjajnih borbi, pretjecanja i mnogih izlijetanja. Najveći incident vidjeli smo upravo nakon Hamiltonovog izlijetanja, baš u toj grupi obilaženih vozača. George Russell izgubio je kontrolu nad bolidom i snažno se zabio u Valtterija Bottasa koji je s njim, vjerovali ili ne, bio u borbi za poziciju. Sudar se dogodio na ravnici uoči drugog zavoja, a iako je izgledalo ružno, obojica su izašli iz bolida neozlijeđeni, ali vidno bijesni jedan na drugoga. Utrka je tada prekinuta na poduži period.

Četvrto i peto mjesto pripali su Ferrarijevim vozačima – Charles Leclerc ostao je gdje je i startao, dok se Carlos Sainz sjajno probio s 11. mjesta, unatoč nekoliko posjeta šljunčanim zamkama. Daniel Ricciardo ostao je šesti ispred Lancea Strolla i Pierrea Gaslyja, a sjajan proboj do bodova sa 16. mjesta ostvario je Kimi Raikkonen koji je, doduše, pod istragom zbog mogućeg prekršaja tijekom restarta – dobije li vremensku kaznu, zasigurno ostaje bez bodova jer su unutar sekunde ostali Alpineovi Esteban Ocon i Fernando Alonso te Sergio Perez koji je imao katastrofalnu utrku s nizom skupih grešaka.

Yuki Tsunoda završio je 13., a iako se do restarta probio do bodova nakon starta sa začelja, izvrtio se odmah u prvoj šikani i završio u šljunku. Antonio Giovinazzi završio je 14. nakon problema s kočnicama na kraju utrke, a Sebastian Vettel parkirao se u garažu nekoliko krugova prije kraja nakon starta iz pitlanea i velike kazne koju je morao odslužiti zbog greške momčadi prilikom prebacivanja s grida u pitlane.

Mick Schumacher završio je 16. nakon što se pod safety carom na početku utrke izvrtio i zabio u zid, a njegov timski kolega Nikita Mazepin bio je posljednji klasificirani vozač nakon jednog samostalnog izvrtanja pri kraju utrke te sudara s Nicholasom Latifijem. Upravo je taj sudar s Latifijem u prvom krugu izazvao spomenuti safety car – Kanađanin se vraćao na stazu nakon izvrtanja, nije dobro vidio Mazepina koji je dobrim dijelom bolida bio ispred njega i došlo je do kontakta koji je Latifija dobrano zabio u zid, srećom, kao i u slučaju Bottasa i Russella, bez ozljeda.

Utrka je krenula u mokrim uvjetima, svi vozači startali su na kišnim gumama – većina na intermediate, samo su Gasly, Ocon, Schumacher i Mazepin odlučili uzeti full wet. Leclerc se izvrtio u formacijskom krugu, no uspio se vratiti na stazu na vrijeme da se smije vratiti na startnu poziciju. Verstappen je imao sjajnu reakciju s trećeg mjesta, postavio se s Hamiltonove unutarnje strane i uspio proći u vodstvo, iako se Hamilton nije predao i držao je vanjsku stranu sve dok nije završio na visokim rubnicima koji su malo oštetili njegovo prednje krilo. Ubrzo se dogodio spomenuti incident s Latifijem, zbog kojeg je safety car bio na stazi sve do sedmog kruga.

Tijekom tog safety cara smo vidjeli Schumacherovo zabijanje u zid i Perezovo izlijetanje u šljunak zbog kojeg je izgubio nekoliko pozicija – Meksikanac ih je odmah vratio, no to je pod safety carom zabranjeno i dobio je 10 sekundi vremenske kazne. Hamilton je na restartu probao izazvati Verstappena, no Nizozemac je zadržao vodstvo i počeo je otvarati prednost. U osmom krugu smo vidjeli prekrasan proboj Landa Norrisa koji je uoči startno-ciljnog pravca boljim izlaskom iz zavoja prošao Strolla, a zatim i do drugog zavoja, odnosno prvog kočenja, u istom potezu prošao Sainza i Gaslyja za šesto mjesto.

U 22. krugu Vettel je ušao u boks i stavio gume za suho, no ubrzo je dobio 10 sekundi stop-and-go kazne zbog toga što se momčad nije na vrijeme maknula s grida kada je gurala u boks zbog problema s kočnicama. Verstappen je po suhe gume otišao u 28. krugu, krug kasnije to je napravio i Hamilton, no overcut nije upalio za prvaka i ostao je iza Red Bulla. U 31. krugu Verstappen i Hamilton upadaju u gužvu u kojoj su se našli Bottas i Russell, a prilikom pretjecanja Russella Hamilton radi grešku, izlijeće u šljunak i udara u zid. Uspio je pronaći rikverc, vratiti se na stazu i doći do boksa, a veliki sudar između Russella i Bottasa krug kasnije, u kojem je Russell dotaknuo travu i proklizao u Bottasa, izazvao je safety car i crvenu zastavu u 34. krugu koja je Hamiltonu omogućila da na restartu bude deveti, ali bez kruga zaostatka.

Raikkonen se s osmog mjesta izvrtio u krugu pod safety carom uoči restarta, a Verstappen je jedva zadržao bolid okrenut u pravom smjeru u istom krugu. Norris je odmah prošao Leclerca za drugo mjesto, a iza se dogodilo već spomenuto izlijetanje Tsunode. U 38. krugu Perez ponovo radi veliku grešku i s četvrtog mjesta pada na začelje zbog izleta u šljunak, a do kraja utrke najveću zabavu priređivao nam je Hamilton probijanjem do praktički samog vrha. Norris je bio jedan od rijetkih na softu, gotovo svi ostali bili su na mediumu, no sve do 60. kruga uspio je ostati ispred Hamiltona i na kraju uzeti treće mjesto. Verstappen je u cilj ušao sa sigurne 22 sekunde prednosti.

Iduća utrka vozi se za dva tjedna u Portugalu.

Rezultati utrke uz naknadne kazne

# Vozač Momčad Zaostatak
1 33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA
2 44 Lewis Hamilton MERCEDES +22.000s
3 4 Lando Norris MCLAREN MERCEDES +23.702s
4 16 Charles Leclerc FERRARI +25.579s
5 55 Carlos Sainz FERRARI +27.036s
6 3 Daniel Ricciardo MCLAREN MERCEDES +51.220s
7 10 Pierre Gasly ALPHATAURI HONDA +52.818s
8 18 Lance Stroll* ASTON MARTIN MERCEDES +56.909s
9 31 Esteban Ocon ALPINE RENAULT +65.704s
10 14 Fernando Alonso ALPINE RENAULT +66.561s
11 11 Sergio Perez RED BULL RACING HONDA +67.151s
12 22 Yuki Tsunoda ALPHATAURI HONDA +73.184s
13 7 Kimi Räikkönen** ALFA ROMEO RACING FERRARI +94.773s
14 99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI +1 krug
15 5 Sebastian Vettel ASTON MARTIN MERCEDES +2 kruga
16 47 Mick Schumacher HAAS FERRARI +2 kruga
17 9 Nikita Mazepin HAAS FERRARI +2 kruga
77 Valtteri Bottas MERCEDES sudar
63 George Russell WILLIAMS MERCEDES sudar
6 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES sudar

* – Stroll kažnjen s 5 sekundi
** – Raikkonen kažnjen s 30 sekundi


Odgovor

189 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Fantastična utrka, čeka nas epska sezona!!

    Toliko kaosa i drama, da ne znam odakle krenuti

    Za početak, čestitke ovoj trojici na postolju, odradili su divovski posao i zasluženo se izborili za svoje mjesto u ovoj ludoj utrci. 👏👏👏

    Hamilton vodi u prvenstvu za 1 bod. Show!



    21
    10

    11
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Kakva utrka, ako ovako ostane cijelu sezonu nagledat cemo se odlicnih utrka i borbi :thumbs:
    Bravo Max, bravo Lewis, pohvale Ferrari Mclaren takoder :D



    13
    10

    3
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Lando bolji nego Fernando



    28
    23

    5
  4. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Koliko srece ima Lewis… Laufer ga spasi propasti. Ako Toto opet bude plakao kako nemaju najbrzi bolid, neka pogleda dio utrke nakon crvene zastave. Svaka cast za Norrisa i Ferrarijev dvojac.



    48
    37

    11
    • Mclaren
      Fittipaldi Prikaži

      Hahaha, svaki uspjeh, potez, utrka i sezona Lewisa su sreća još od 2007. godine. Mrzitelji stvarno više nemaju argumenata, ovo je postalo preizlizano. I pomalo tužno.

      Čovjek je sam pogriješio i sam popravio grešku, kratko i jasno.

      Obavio je vrhunska pretjecanja i drugi dio utrke je bio čisti užitak s njegovom vožnjom!



      14
      -25

      39
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Pa imao je sreće🤷‍♂️



        25
        22

        3
      • Felipe Massa 19
        mrgud88 Prikaži

        Anulirao gresku kako: RedFlag, SafetyCar, odslepaj do boxa, niko te ne smije prestici, popravljen bolid, vrati se sa kruga zaostatka. Restart, dominantan bolid, odvrnut na max i eto ga na drugom mjestu. Ovako bi max bio 7, 8… Shvatas li ti koliko bi izgubio vremena na povratak u box i popravak bolida?!



        35
        32

        3
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Bio je 9. s krugom zaostatka u trenutku crvene zastave. Dakle sudar Rusella i Bottas mu je spasio skoro 80 sekundi zaostatka.



        28
        27

        1
      • Red Bull
        Mv33 Prikaži

        Nitko ne osporava Hamiltona ,ali da se Bottas i Russell nisu skrvali bio bi Hamilton 1 krug u zaostatku



        17
        16

        1
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        sam popravio grešku

        Kako daj mi objasni. Sam je izazvao crvenu zastavu koja mu je omogućila da bez gubitka vremena promijeni prednje krilo, gume, i vrati se u vodeći krug? Bome dobar je taj Lewis, što još može?



        13
        12

        1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Problem je u crvenoj zastavi. Kada su se sudarili Bottas i Russel a kada je bila objavljena crvena zastava? Spasila ga je itekako a sudci su iskoristili situaciju i na taj način spasili Lewisa. U pravu su ovi gore oko zaostatka Lewsia. A ako je zbog njegovog izlijetanja izdana red flag onda je F1 u 3 kriva ku.. otišla.



          1
          -4

          5
        • Formula1
          f1zd Prikaži

          Nije izdana zbog njegovog izletanja, stvarno je bilo previše smeća po stazi.



          3
          3

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Znam da nije samo kažem. Izdana je zbog sudara ove dvojice ali tek kada je Ham izletio. pitam se zašto.



          1
          -3

          4
        • Renault
          Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

          Alonso 1983, šta ti pričaš? Pa Hamilton je izletio prije nego su se sudarili Bottas i Russell. Šta znači

          Izdana je zbog sudara ove dvojice ali tek kada je Ham izletio. pitam se zašto.

          ?



          1
          1

          0
      • Mercedes
        LH simply the best Prikaži

        Bravo, potpisujem svaku tvoju riječ. Neopisivo je glupo, iritantno i konačno žalosno kako si rekao, čitati hejterske komentare, koji se žele prikazati znalcima i ljubiteljima formule i sporta.
        Dakle, dugo, dugo nismo gledali vozača koji u 33 kruga, sjajnim pretjecanjima sa 9-og dolazi do 2-og mjesta i za kraj ulovi najbrži krug sa sva tri sektora.
        Popljuvati ga nakon toga može samo …..(ne želim napisati prostu riječ)
        To je kao da navijaš za Real, Messi u Madridu zabije 4 gola, a ti ne ustaneš na kraju i ne zapljeskaš mu. Strašno kakvih ljudi ima.
        Dakle, utrka sjajna, kiša uvijek otvara mjesto adrenalinu, Lewis od lošeg starta i glupe greške do briljantne vožnje.koja je obilježila utrku.
        Max sjajan na startu, siguran i koncentriran, sve čestitke.
        Lando iznenađenje utrke, Leclerc odličan.
        Perez po meni najveće razočarenje i baš mi je žao, tog sjajnog srčanog vozača, biće bolji sigurno.



        1
        -8

        9
    • Imola Prikaži

      To bi isto napravio i Max



      3
      1

      2
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Ja ne znam jesmo li gledali istu utrku, u ovoj je sigurno imo vise nesrece, prvo odvali nos pa se prestizuci zaostale vozace zabije u zid…



      7
      -19

      26
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        To su njegove greške, a ne vanjski faktori. Nije sreča kad ne napraviš grešku nego kad nešto dobiješ zbog tuđe greške. Ali događa se to. Odavno je izreka da se bolje rodit bez one stvari nego bez sriće.



        31
        26

        5
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Neosporavam da se moze gledati i tako :) Ali moze i ovako, prvo osteti krilo u dvoboju sa Maxom, a Maxu ne bude nista, mogla mu je lako puknuti guma – e to bi bila sreca za Hama. Onda se razbije (istina njegova greska) u najnebitnijem mogucem duelu :)
          Ima wapi i ona jedna izreka “sreca prati hrabre”…



          5
          -7

          12
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Hamiltonovi potezi u današnjoj trci nemaju veze s hrabroscu (osim one koju imaju svi vozači F1). Vozio je vrlo oprezno, pogotovo nakon crvene zastave i pokazao da ima nekaj između ušiju za razliku od junca GR.



          3
          3

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Iako navijam za Lewisa moram se složiti.
          On je sam rekao da je bio nestrpljiv preći Russella, a nije trebao biti, da je to netipično za njega i će naučiti iz ovoga.
          Znači 7x WDC govori da ima šta naučiti iz greške, ali Russell koji T-bona drugog vozača se ponaša kao da sve već zna


          0
          -1

          1
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        I onda likovi poput tebe optužuju ljude na portalu, a i novinare da su svi nerealni Ferrarijevi i Vettelovi fanboyi, pa daj pročitaj svoj komentar? Loša sreća je to što se razbio? :rofl:



        10
        6

        4
        • Ferrari
          Boris_CRO Prikaži

          Sir Heusov nedostatak fokusa ga je natjerao na gluposti, a što se sreće tiče imao je level 100000 sreće kao i obično. Ne mogu se sjetiti kada je lik imao nesreće. Jedini nedostatak sreće imaju ljudi koji ga ne mogu smisliti, poput mene.



          13
          6

          7
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Gledaj, mogao je u duelu s Maksom ostati sa citavim krilom? Jel ga namjerno ostetio?
          + Maxu nije nista bilo…

          Razbio se u pretjecanju vozaca kojeg je ostavio za krug, odnosno nepotrebno pretjecanje… Ja nisam rekao da nije imao srece zbog incidenta s Bottasom, ali brate nije Hamilton tu sudjelovao nikako :)

          O objektivnosti navijaca Ferrarija ne bih 😅



          4
          -4

          8
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          MI smo možda nekad neobjektivni, ali Mercedesovi navijači nemaju pojma što znaci biti objektivan niti čuli za to.



          8
          1

          7
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Jeste u pravu si, kako tek opasno lupamo minuse :)

          Nemoj biti smijesan, pogledaj samo komentar ispod mog od Slawenowskog, “Mrtvi Bottas…” pomislio bi neko da se Bottas namjerno zabio u Russella, i gledaj onda omjer pulsica i minusica kako ste to lijepo popratili



          4
          -6

          10
      • Maxbeast Prikaži

        Svasta cemo naucit iz komentara… Izgleda da mercedes nema dobar bolid i da je tamo negdje sredina grida, a da zapravo hamilton drzi mercedesu glavu iznad vode i da taj isti hamilton radi cuda jer je on eto, cudotvorac… Istina je ipak malo, al samo malo drugacija ;)



        3
        2

        1
    • Toro Rosso
      25_321 Prikaži

      Cini se da ima, a Laufer nije mogao preticati bez drs-a po kisi.


      0
      0

      0
  5. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mrtvi Bottas je na kraju spasio Hamiltona.

    Srečković na P2.

    Fascinatno je da se njemu vazda poklopi nešto što ga izvuče iz sranja koje je sam načinio.



    55
    38

    17
    • Formula1
      Formula Fan Prikaži

      Mislim da se sam izvukao iz sranja. Sa P9 na P2 uz FL, treba više od sreće.



      12
      -13

      25
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Kako je došao do P9 zanemarujemo.



        14
        11

        3
        • Formula1
          Formula Fan Prikaži

          Bespotrebno ubacivanje sreće/ nesreće u kontekst. Da je imao sreće pitstop bi bio bez greške i izašao bi ispred ili jako blizu Verstapena. Onda bi ekipu za čitav krug sreo na drugom mjestu, ali avaj, sve je sreća.



          5
          -1

          6
        • Formula1
          f1zd Prikaži

          Znači ekipa je kriva. I taj Mercedes više, baš se sjebao Lujo kad je potpisao za njih..



          10
          6

          4
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Nebi izašao ispred Maxa ni da su u Mercedesu oborili rekord u promjeni guma. A sve i da je izašao ispred, imao bi hladne slickove na mokroj stazi, protiv Maxa koji ih je već zagrijao… Lagano bi ga obišao.



          6
          6

          0
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      A da nije bilo kise Hamilton bi pobjedio,jer je staza takva da ne dozvoljava prestizanje. Vidio si koliko se jedan Mercedes mucio samo da prodje McLaren,kamoli da bi ikada prosao Red Bulla ili obrnuto.

      Tu nije imao srece.

      Zavisi kako gledas na srecu.



      3
      -20

      23
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Hamilton da je odustao ili završio na 6-7 poziciji, ušla bi voda njemu, a i Mercedesu u uši.

      Takva sezona nam treba!

      Prošlu utrku je dobio poklon – pobjedu, danas postolje. Frustrirajuce je da neko sa toliko jakom dominacijom ima sreće da doslovno ubija u pojam prvenstvo.

      F1 stranica piše naslov: “Hamilton, never give up”!

      Ma koja patetika, lik dobija restart utrke, svježe gume, modifikovan nos, kasnije se prošetao do 2 pozicije. S obzirom na realnu situaciju danas je mogao ostati bez bodova.

      Naravno da Hamilton nije kriv zbog svoje sreće, nekad on sam preuvelicava priče ko Vedran Badjun.

      I vecinom svi bruje o maestralnom povratku sa P9 na P2, zanemaruju da njegov bolid je i dalje u stanju sa P22 do P2 doći…



      14
      7

      7
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Takva sezona nam treba!

        Govori u svoje ime…
        Prvo vam nije odgovaralo kad je Lewis nakon prve dvije utrke vec bio na +15 bodova, sada vam ne valja ni kada je na +1? Mislim ja znam da bi vama na onu stvar izlazile bijele kapljice kada bi Mercedes izgubio pa makar i od Red Bulla Ali to tocno opisuje vase stanje sa kompleksima…

        Prošlu utrku je dobio poklon – pobjedu

        Ovo se mozemo sloziti, samo sto ti vjerojatno smatras da je to bio poklon FIAe, to je bio poklon od njegovog rivala Maxa, to je tako jednostavno onome tko ima oci

        I vecinom svi bruje o maestralnom povratku sa P9 na P2, zanemaruju da njegov bolid je i dalje u stanju sa P22 do P2 doći…

        Ako Hamilton i Bottas voze isti bolid (u sto znam da ne vjerujes), moglo bi se reci da Bottas po onome sto je pokazao ne bi mogao doci do maestralnog P2, a ne bi mogao doci ni npr. jedan 4WDC Vettel, sigurno ne i netko od danasnjih super klinaca… Russel? Mozda ako se ne bi negdje sudario… Vi ste toliko sigurni da bi bilo tko u ovom bolidu mogao bez problema odvoziti isto (ako ne i bolje) od Lewisa, sve je to decki u redu ali nemate bas niti jednog dokaza sto bi znacilo da samo pricate bez veze


        0
        -5

        5
  6. Ferrari
    tsunami07 Prikaži

    Lando 🔝🔝 Ferkani 🔝 Lewis nice recovery, Verstappen 👌 bit ce dobra sezona



    16
    15

    1
  7. etnes Prikaži

    joooj kak ne volim kad Mercedes unisti trku Williamsu …
    Bottas fino odradio svoj posao – pomogao Hamu da se vrati u trku xD



    29
    21

    8
  8. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Norris je trebao Leclerca cijelo vrijeme drzat unutar sec i zavrsio bi drugi jer je Ferrari spor na ravnom i nebi ga nikad ugrozio.



    28
    27

    1
    • Mclaren
      raca Prikaži

      U trenutku pretjecanja, Leclerc i je bio ispod 1 sek iza Norrisa. DRS mu nije pomogao da se obrani od Lewisa



      2
      -18

      20
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Vi se šalite jel da?
      Norris na softu koji gubi grip ima na guzici Leclerca na medium u DRSu. I sad bi vi da on njega drži 0.99-0.8 sek (jer već sa 0.7 bi ga Lec prošao).
      Umjesto da mu proba pobjeći što više i nadati se da Ham neće proći Leclerca kao što Leclerc ne može njega.
      A da ne govorim da je moguće da je Lec mrvicu lošije ušao u zadnja 2 zavoja, na što Lando nema nikakav utjecaj.
      Svakakve gluposti ću danas pročitati 🤦🏻‍♂️



      3
      -7

      10
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Sumnjam da bi ga prošao i sa 0,5 zaostatka jer očigledno jer Mercedesov motor dosta jači. Ham je trebao 5,6 krugova da ga obiđe.



        17
        15

        2
      • F1puls Portal
        gosuasus Prikaži

        slepanje jednog bolida za shieldanje vlastitog je opca praksa u f1 utrkivanju, ne prvi put spomenuta, niti prvi put primjenjena, btw.
        u sportu u kojem turbulencija i drs/zavjetrina imaju toliki utjecaj potrebno je kalkulirati na navedene nacine.
        zapravo, kljuc dobre obrane nije samo pametno pozicioniranje dok si pod pritiskom bolida iza sebe, vec i koristenje drugih vozaca kao layera u obrani.
        da, naravno da razdvojenost u strategijama igra veliku ulogu.
        iskusniji vozaci imaju sposobnost uocavanja obrazaca voznje svojih rivala i znaju vrsno drzati opoziciju taman u navedenim granicama – vettel svojedobno je dobar primjer tome.
        anyhow, solidan nastup norrisa neovisno o zavrsetku.



        10
        10

        0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Ne kažem ja da je to nešto neviđeno, ali od Landa očekivati da u ovoj situaciji i fazi karijere razmišlja tako nije realno. Jer ako krivo procijeni za 0.1 sek prolaze ga i Ham i Lec.
          Slažem se vrhunski rezultat za malog.
          Sad je rekao da ga je iznenadilo da Leclerc nije prošao Maxa na restartu jer je ovaj bio van staze sa 2/3 bolida. A da ga je prošao Leclerc prošlo bi ga još 5 6 bolida



          5
          3

          2
  9. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    dobra utrka, da se Laufer nije sudario ne bi Hamsta vidio top 10, a Leclerc bi bio 2. Max razvalio, Hamsta imao sreće, ako se tako može reći, Norris i Sainz odlični, Perez loš, Ricci se još nije našao u McLarenu, Kimi osvojio bodove!



    25
    19

    6
    • Ferrari
      peewoslav88 Prikaži

      kao dodatak komentaru iznad: Leclerc je imao sreće tijekom formacijskog kruga, ali ga je isto tako zeznuo Max na restartu nakod red flaga i doslovno ga bacio Norrisu, a svima je jasno koliko je Ferrari sporiji na ravnici. Ugl umjesto sigurnog 2. mjesta, dobio je 4. što i nije toliko loše!



      8
      7

      1
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        Bar je Leclerc odigrao pošteno i dozvolio Maxu da zadrži poziciju. Mogao ga je obići i pokrenuti utrku. Nebi dobio kaznu sigurno. Norris je to komentirao na konferenciji nakon utrke kroz šalu. Meni je drago da je ispalo ovako jer je lijepo vidjeti tu dozu poštovanja na stazi čak i među mladim vozačima.



        4
        1

        3
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Sad dalo bi se raspravljati da li je to pošteno ili naivno.
          Mislim da Max nebi ostao iza, po komentarima ni Lando 😆



          5
          4

          1
        • Ferrari
          peewoslav88 Prikaži

          nema ti od poštenja ništa. smiješno je kad netko tko se nagutao prašine svojom greškom i kasnio cijeli krug za prvih 8 vozača, u 30ak krugova anulira zaostatak i to ne svojom vožnjom i završi drugi.



          5
          5

          0
  10. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Ne mogu vjerovati koliko sreće može imati Lewis…
    Bravo Lando!



    20
    13

    7
    • Ferrari
      nelinjo Prikaži

      Srecu su imali i ostali… Lando, Perez, Sainz itd…

      Lec je od sigurnog drugog mjesta i 26 sekundi prednosti nad treceplasiranim, na kraju bio 4ti.

      Ali Ferrari izvlaci max iz situacije. Riccardo je nevjerovatno spor. Da li zbog postavki bolida ili neceg drugog, po meni neocekivano los u tom McLarenu koji je evidentno treci bolid ma gridu



      9
      8

      1
    • Mercedes
      LH simply the best Prikaži

      Hahaha, da sreće, ovo je za plakati 😂😭😂
      Bolje je – bez komentara.
      Objektivan kao BBB, Torcida i slične grupe



      2
      -7

      9
  11. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Mislio sam da to neću nikada izustiti, ali Levis me podsjetio na Schumija iz Interlagosa 2006 kada je održao sličnu predstavu mladim snagama F1.



    4
    -31

    35
  12. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Leclerc da nike zaspa na restartu bia bi drugi, al jbg fali konja još malo mašini
    Verstapen cestitan, Hamilton sretno do 2 mjesta al cestitam odlicno odvozeno
    Perez mora bolje
    Toto jel ovo dosta za Botasa, Williams izgleda kao bolji bolid 😂



    9
    6

    3
  13. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Izletis van, razbijes krilo koje je vec osteceno, padnes za krug u poretku. Dobijes taj krug nazad, dobijes novo krilo, Perez ti se makne sa staze, Strollu ne valja getriba i zavrsis drugi, usput u sporom bolidu odvozis najbrzi krug utrke…po ko zna koji put se ovaj covjek ruga sa srecom i klimavim pravilima. No, bez obzira na to vrhunski odvozeno minus ona greska…



    37
    36

    1
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Opet će ekipa tvrditi da je RB 0,5 sec brži… Ali sve u svemu Lewis je nakon restarta odvozio savršeno i opet s nevjerojatnom količinom sreće, čak je i Lando štitnikom za koljeno stiskao pedalu kvačila i gubio snagu u krivinama, možda bez toga ne bi ni izgubio mjesto, već je 0.8 sec prednosti prije DRS zone bilo dovoljno da zadrži poziciju…



      10
      10

      0
  14. Rolex
    ImSpeed Prikaži

    Bottas je tu i kad nije… 😂



    22
    22

    0
  15. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Mad Max zasluženo do pobjede, tako se vozi. Agresivnost i brzina na mjestu. Isto tako čestitke Norrisu i Leclercu, veseli “povratak” McLarena i Ferrarija. Btw. Netflix će imati “field day” sa današnjom utrkom.



    14
    12

    2
  16. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Kakva sreća za Hamiltona, ali i dobra vožnja.
    Bravo za Maxa.
    Ferrariji dobri, Norris dobar.
    Bottas je kramp iako je spasio Hamiltona, hitno ga Mercedes mora mijenjat ako hoće konstruktorski.



    10
    8

    2
  17. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Bolje se roditi bez one stvari nego bez sreće (ako imaš sreće kao sir danas i ona stvar će ti narasti).



    14
    13

    1
  18. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    Nevjerovatno je koliko Hamiltona sreca mazi. I kada sam pogrijesi, pojave se debili poput Bota i bahatog engleza i naprave glupost.

    Kao sto sam i pretpostavio, najveci gubitnik u toj prici je bio Leclerc, od sigurnog 2. mjesta na 4. Jos i pri restartu ga Max zezne i odma izgubi poziciju od Landa.



    22
    20

    2
  19. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Prvi kadar utrke u kojem su Verstappen i Hamilton 4 zavoja bolid uz bolid, neopisivo…



    6
    4

    2
  20. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Hvala fia i fala massi ne moze standing start jer je premokro ali moze odma drs za luju kako da ne..



    20
    13

    7
  21. Charles Leclerc
    _splico Prikaži

    odavno nisan komentira al ovo moran…ne osporavan sposobnosti Lewisa ali koliko srice u zivotu on ima, nema ni jedan sportas…



    30
    28

    2
  22. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Odlična utrka, može li svaku utrku bit kiša? Bravo Max, dominantno, taman kad se Lewis krenija približavat, sam sebe izbaci i olakša mu dolazak do ionako već zaslužene pobjede…

    Lewis damage control, lipo odrađeno nakon restarta… Njemu je Perez olakša sa svojim izlijetanjem haha…

    Norris svaka čast također, lipo pretjecanje Leclerca… Nakon šta san kudija Sainza jučer, zaslužija je pohvale za probijanje do P5, pogotovo nakon prvih par krugova i izlijetanja u početku…

    Gasly isto dobar povratak nakon krive odluke na startu… Iako da je najavljena obilna kiša pala, Gasly bi bija heroj jer je starta na Wet gumama…

    Perez jako loše… Najprije pod SC izlijetanje, pa Stop/Go, pa onda izvrtanje u poziciji di je moga čak do postolja…

    Russell i Bottas dijele krivicu po meni… Bottas krene livo-desno, a kad mu je već ostavija misto, Russell je dotaka travu i adio… Toto je vjerojatno izgubija 10g života u tih pola kruga, na kraju Hamiltona je spasija taj sudar Russella i Bottasa…

    A u mom fantasyu Mercedes, Honda, Schumacher i Russell… Krasno 😂

    Uglavnom, odlična utrka, ajmo slijedeću!



    8
    4

    4
  23. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Bravo Max na odlicnoj utrci, cestitke Lewis na povratku, sreca sa crvenom zastavom te pomazila posteno, bravo Lando, bravo Charles i Carlos na odlicnoj utrci, steta crvene zastave i gubitka 25 sekundi prednosti nad Landom za Leclerca.

    Perez koliko je bio dobar u bahreinu ove i prosle godine, ovdje je bio uzasan, Laufer GOAT motivacije prije vikenda a za vikend vozi u safe modu, a sa mercom mora branit poziciju od williamsa, udes je po meni racing incident. Svi rookie se barem jednom izvrtili.

    Tragicari dana alpha tauri sa strategijom za gaslya.

    Sezona ce biti dobra i vidjet cemo tko ce od ove dvojice manje gresaka napraviti, sto bi moglo bit odlucujuce za naslov.



    2
    2

    0
  24. Safety Car
    Osnes Prikaži

    Odlična utrka! Baš uživao u utrci čista desetka😁. Lando odličan, Max odličan, Bottas, Vettel, Perez, Riki, Alonso loši. Lujo ima sreće al svaki put.



    6
    3

    3
    • Ayrton Senna
      OffLiberyMedia Prikaži

      Zašto su Alonso i Vettel loši? Veoma lijepu trku su vozili, Vettel je mogao do bodova da nije bilo kazni i 3 promjene guma… Alonso izvukao maksimum, ne razumijem? Riki standardan posao uradio, ovo mu je druga trka tek i nije pretjerano zaostajao za Norrisom…. Kakvu li si ti trku gledao, i šta je sve “loše” za tebe, boga pitaj



      7
      7

      0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Kako misliš Ricci nije puno zaostao za Landom? Bio je 30 sekundi iza, u 30 ak krugova. Ako to nije puno ne znam šta je



        4
        3

        1
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Od tih 30 sekundi, 20 je napravljeno na čuvanju guma jer je bio svjestan da ne može ni gore ni dole. Po meni odradio je SOLIDAN posao, ne ni loš ni dobar. Prosjek. Stoga ne mogu reći da je bio loš. Ali svako svoje mišljenje



          2
          2

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @OffLibertyMedia
          Ja sam rekao u svom komentaru na utrku da je loš.
          Ali to samo zato jer Riccia smatram klasom vozača odmah iza Lewisa, Maxa i Leclerca.
          Zbog toga od njega očekujem ovakve stvari kakve je danas Lando radio.
          Sve stoji treba mu dati još par utrka da se aklimatizira, ali danas me nije impresionirao daleko od toga.



          2
          1

          1
      • Safety Car
        Osnes Prikaži

        Riki kao vozač koji je parirao Maxu u Red Rullu u ovoj utrci je pokazao što? Ništa. Alonso iza Ocona i dalje se nema kaj reć. Sebi gubi od momčadskog kolege u svim segmentima. Loše. Jedino od tih starijih Kimi nadmašuje kolegu Tončeka.



        2
        -2

        4
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Jedno pitanje. Jesi li gledao trku?



          4
          4

          0
        • Safety Car
          Osnes Prikaži

          Vjerujem da su ti dragi vozači ali danas nisu bili na nivou i to je to. Ja osobno favoriziram Rikija ali danas ga nije bilo nigdje. A Alonso koji je barem pet stepenica iznad Ocona ga ne prolazi u utrci nego se voza iza njega barem 10 krugova unutar sekunde. Seb se vrti, izlijeće i na kraju što?gdje?



          1
          -4

          5
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Ne navijam ja ni za kog, samo sam realan. Solidna trka od Ričija, Fetel i Alonso: kako je moglo bit dobro je



          2
          2

          0
        • Red Bull
          Deathbone5 Prikaži

          Naravno, Seb je kriv sta mu nisu stavili gume pet minuta prije pocetka, ipak ih je trebo on odgovoran stavit sam. On je kriv i jer je za to dobio penal. On je kriv sta je morao u boks u negdje drugom krugu jer su morali nest popravit na bolidu, ipak je on kao kompletan vozac trebao to popravit putem. I naravno on je kriv sta mu je gearbox otkazo.



          11
          11

          0
  25. etnes Prikaži

    Inace samo da budemo na cisto: Russell je u Williamsu pretjecao Bottasa u Mercedesu! Nek ljudi malo razmisle o ovome …



    20
    18

    2
    • Mercedes
      LewisHamilton44 Prikaži

      Pazi još… Ispada po komentarima da je Bottas namjerno ovo napravija kako bi spasija Lewisa? Ma dajte ljudi pa imajte malo realnosti… Da, navijam za Hamiltona, al jel realno ovako nešto govorit… To ko da ja kažem da su 2017. u Australiji Haasovi namjerno sebi odvidali gume kako bi Vettelu se namistija VSC i tako da pobijedi u utrci…



      7
      -1

      8
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Tako bi netko rekao i 2008 ma nemoguće nakon utrke da se nešto naštima. Možda kad Bottas napokon dobije pedalu saznamo da je Vučko bio zločest ;-) . Šalim se ja malo, naravno da nevjerujem u to. Al da je jedan od glupljih sudara u zadnje vrijeme , to stoji, Na ravnici dva vozača iz bratskih ekipa a ovaj mlađi se nada mjestu u bolidu koji je slupao. Glupo do bola i čak mi više krivice snosi Bottas jer je stisnuo Russela do ruba staze.



        8
        7

        1
    • Safety Car
      Osnes Prikaži

      Upravo je Vučko izjavio da je George trebao znati da ne smije preticat Mečku pošto je on član njihove akademije. Pametnome dosta



      1
      0

      1
  26. Fia
    Trapgio Prikaži

    Odlična utrka, ali koliko sreće ima Hamilton to je za ne povjerovati. A i priča da imaju loš bolid i da samo
    Hamilton izvlači iz njega najbolje i drži Mercedes prvim je smiješna, istina je samo da je Bottas preloš i da je Mercedes i dalje dominantan. Bravo za Verstapenna i ekipu iz McLarena i Ferraria, baš bi mi bilo drago da je Leclerc uzeo treće mjesto, a Norris drugo, ali daleko su oni još iza Mercedesa i Red Bulla.



    10
    7

    3
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      To valjda samo hamiltonovi navijači vjeruju, odnosno žele vjerovat, da mercedes nije močan nego da je do hamiltona. U prve 2 utrke nisu bili ništa lošiji od red bulla. Jedino ih malo kvalifikacije zezaju a i tu su jako blizu



      9
      7

      2
      • Pirelli Hypersoft
        MarkoCro33 Prikaži

        Kako se onda Bottas vuce na 9 mjestu 30 krugova sa toliko dominantnim bolidom?



        3
        -5

        8
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Jer je truba po kisi a i opcenito, sjetite se samo turske prosle godine i 6 spinova.



          13
          12

          1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Dali još netko postoji tko uzima Bottasa za referencu koliko je neki auto brz? Bilo je pitanje vremena , kad se grid stisne da bi Bottas mogao ovako prolaziti. Prošlih godina su imali tampon zonu jer su bili predaleko a Botas završavao 2,3,5. Čim je konkurencija malo bliže Bottas je koma. Da su npr Ferrari i Mclaren barem 3,4 desetinke brzi pšo krugu njega bi ta sva četiri bolida redovito šamarala.



          11
          11

          0
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Pa bottas je i lani kad je mercedes bio sekundu po krugu brži na nekim utrkama bio katastrofalan. U monzi je čini mi se cijelu utrku vozio u koloni i nije nikog prešao. Nemojte više spominjat bottasa, nema smisla.



          7
          7

          0
        • Toro Rosso
          25_321 Prikaži

          hamilton je pol sezone auto vozio laganini.


          0
          0

          0
  27. Niki Lauda
    Vordas Pretplatnik Prikaži

    Dobra sažeta utrka ali palo u vodu da je Merc ove godine u problemima. Auto je zvijer. Brži od drugih kad imaju DRS. Stiže Ferrarija sa DRS om kao da ga ovaj nema. Lujo koliko talenta još toliko više sreće.



    12
    11

    1
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Potpis na sve.
      Samo neki ne žele da vide očito, neki nemaju dovoljno kapaciteta da to shvate, neki shvataju/znaju ali samo pile…..

      Laufera ne treba uzimati u računicu, ali danas je pijunskim žrtvovanjem donio više koristi ekipi nego da je završio, kao što neko napisa.
      Naravno, u neznanju, a i ne možeš ga kriviti za kontakt, ali ga možeš kriviti za to što se doveo u situaciju da ga Williams napada za poziciju. :mrgreen:



      15
      14

      1
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Ako moze da neko meni objasni , jel sada Mercedes ima najbrzi bolid ili Red Bull ima najbrzi bolid, ili su jednaki? Koliko jednaka dva razlicita bolida u F1 mogu biti je upitno,ali eto da to kazem tako jednaki.



        1
        -2

        3
        • Ferrari
          Boris_CRO Prikaži

          Mereced je “jednakiji” od Red Bulla iliti Toto kaki kao i obično kada tvrdi da se bori protiv nadmoćnog Red Bulla, to je tvrdio i u bitkama protiv Ferrarija, a Ferrari nikada nije imao u potpunosti bolji automobil zadnje desetljeće.



          6
          3

          3
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Zasto onaj drugi Mercedes u rukama Bottasa nije jednakiji? Ja koliko znam Bottasu nikad nije bio problem biti drugi,nekad je cak i pobjedjivao a imao je i pole pozicije.



          3
          1

          2
  28. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Bolje se roditi kao Hamilton nego sa puno sreće.



    21
    19

    2
  29. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Kad je hamilton izletio u pijesak baš sam promislio da nema problema za hamiltona, sigurno će mu se namjestiti safety car u pravom trenutku. Nisam ni završio misao, eto ti crvene zastave (još bolje). Poslije restarta kimi, tsunoda i perez ispred njega se izvrte, a norris usporava ferrarije. I da stvar bude bolja, još u tom krugu kad je prešao norrisa postavi najbolji krug i osvoji dodatan bod (uz pomoć zavjetrine i drsa). Tog čovjeka će biti nemoguće pobijediti nastavi li ga pratit sreća od prošlih sezona.
    P.S. Bottas i kad je najgori koristan je za mercedes. Danas izgurao Russela i izazvao prekid utrke, epilog znamo.



    13
    11

    2
    • F1puls Portal
      gosuasus Prikaži

      sto je najjace, nije da se vlastitom voznjom dovodi u poziciju da ima srecu, vec se to dogadja tudjim greskama i ekscesima.

      recimo da je on bio taj koji je izravno mentalno pritisnuo pereza da ode sa staze kroz nekoliko krugova pritiskanja, razumio bi.



      6
      4

      2
  30. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Ferrari kad već ne može na podijum barem prodaje šampanjac za isti, bitan je profit😂



    5
    1

    4
  31. Mclaren
    raca Prikaži

    Pitanje za Chcka Norissa. Da ti Lando nije možda unuk?



    7
    3

    4
  32. Kimi Raikkonen
    bhnapoleon1 Prikaži

    ako uzmemo u obzir da su hamiltona kranom znali vraćat na stazu onda i ne treba čuditi što se smije u rikverc vratit i da ne dobije ni istragu



    12
    2

    10
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Da se recimo Kimi u rikverc vratio na stazu dobio bi jedno 10 sekundi kazne, barem.



      16
      12

      4
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Da, nisam mogao vjerovati da to nisu istraživali. Bitno da je vettelovo vračanje na stazu u kanadi bilo nesigurno, a ovo je bilo 100 posto sigurno, jer svi znaju koliko je bolid f1 pregledan i dobro konstruiran za vožnju u rikverc. Glavno da su oni istraživali kontakt između Ver i Ham u prvom krugu. Gadljivo!



      15
      11

      4
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ili kad se sjebe pa treba novi nos a vec je 9, kako ga vodstvo utrke spasi? Pa sa red flagom jedno 2 min nakon sudara. Da je sam isao do boksa po novi nos vjerovatno ne bi vidio bodova danas.



      7
      4

      3
  33. Pirelli Hypersoft
    MarkoCro33 Prikaži

    Koliko komentatori na SK mogu kenjati to je nemoguce.



    3
    1

    2
  34. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    E moj Russell, mislio si Laufera dvaput proć, ali ništa, nije Laufer od jučer…

    Sjajna utrka, još jednom sjajni nastup Maxa Verstappena i zaslužena pobjeda, a o Hamiltonovoj sreći nema se više šta dodatno kazat, ali svejedno se naradio do 2. mjesta. Norris sjajan, Ferrariji također jako dobri, napredak je vidljiv, a Kimi, Ocon i Stroll jako solidni. S druge strane, Alpha Tauri je nestala sa staze, Vettel bio na sto muka, oba Alpha Taurija u problemima, kao i Perez, a potencijalno dobru utrku Mick si ju uništio izvrtanjem.

    Sve u svemu, mogla bi ova sezona biti jako zanimljiva.



    6
    4

    2
  35. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Max vrhunski. Lewis superb dmg control. Ferkani odlicni. Alpine ajme i kuku. Kimi car. Gasly yo yo up n down and up. Bottas ahahaha. Russel ja neznam sta mu je Bottas skrivio iskljucivo njegova greska. Perec na svojoj razini sposobnosti ili ne sposobnosti. Lando top. Ricci ocito ce trebat vise vremena za prilagodbu.

    Utrka sama po sebi ok.



    5
    5

    0
  36. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Ma ovaj Norris je čudo! Fantastično je odvozio od početka do kraja i to na ovakvoj stazi u ovakvim uvjetima. Svaka čast Hamiltonu šta se uspio izvaditi van iz šljunka i na kraju uzeti P2 dok se Laufer bori za P9 u istom bolidu. Ako je ova utrka ogledalo sezone onda nas čeka nenormalno zanimljiva sezona.



    6
    1

    5
  37. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Odlična utrka, od početka do kraja napeto.
    Bravo za Maxa, Hama, Landa i Ferrarije.
    Svi su odvozili odlično usprkos nekim greškama.
    Samo bih napomenuo ovima koji govore da je Ham imao sreće da su jednako tako imali sreće Sainz, Leclerc koji su letitli van staze pa su se uspjeli vratiti. Imao je sreće i Max kada se skoro izvrtio na restartu i pao na zadnje mjesto.
    U ovakvim uvjetima moraš imati sreće malo jer gotovo nitko ne odveze utrku bez grešaka kad je staza ovakva. Naravno da je imao sreće, ali nije jedini. Malo objektivnsti ništa više.
    Ricci me razočarao, a Bottas i Russell idu na šamaranje kod Tota iza utrke 😆



    2
    -3

    5
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Red Flag je donio najviše sreće tvom mezimcu jer bez njega bi vjerovatno osvojio bod ili dva. Neš ti sreće, Leclerc imao srece toliko da je od bježanja Perezu 15 sekundi, Norisu 26 ,Sainzu 38 došao do toga da jedva zadrži mjesto na kojem je startao.



      11
      8

      3
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Jel ti znaš čitati sa razumijevanjem?
        Jesam ja rekao da je red flag donio Leclercu nešto?
        Ali je imao sreće da kad je izletio da nije ostao u pijesku, isto kao što je sreće imao Sainz, oba su mogla jednako tako nosom u zidu završiti ko Ham.
        Red flag je omogućio Lewsu 2.mjesto, ali su drugi imali sreće (manje nego Lewis) u drugim situacijama.
        Pogledaj 90% komentara, najbolji start sezone u ne znam koliko godina, top 2 ekipe blizu, ostali ne daleko iza. Obje utrke top od početka do kraja.
        A o čemu svi komentiraju? Hamu i sreći.
        Nitko ne piše o svojim ekipama i vozačima (čast iznimkama) . Strašno kakve je komplekse nabio ljudima.



        2
        -5

        7
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Spominjao si sreću Leclerca.
          “Samo bih napomenuo ovima koji govore da je Ham imao sreće da su jednako tako imali sreće Sainz, Leclerc”.
          Ja odgovaram na to ovako .
          “Neš ti sreće, Leclerc imao srece toliko da je od bježanja Perezu 15 sekundi, Norisu 26 ,Sainzu 38 došao do toga da jedva zadrži mjesto na kojem je startao.”
          Što ja to ne znam čitati sa razumjevanjem? Gdje ja spominjem da je Leclerc dobio išta Red Flagom? Vi MEercedes fan boysi kako gledate utrke kroz neke čudne naočale , valjda isto tako pišete komentare.



          5
          4

          1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Šta nije imao sreće kad je na formacijskom krugu ispalio van i uspio se vratiti na svoje mjesto prije starta? Inače bi startao iz pit lanea. Da to nije sreća.
          Ja gledam utrku objekativno, i odmah sam rekao da je Lewis imao sreće no da su ju imali i ostali.
          Ti si taj koji piše teorijama zavjere sa red flagom i svemu vezano za Lewisa, a nisi ni jednu riječ skoro rekao o ekipi koja ti je u nicku.


          0
          -4

          4
      • Darkracer Prikaži

        A da leclerc nije pustio maxa kad se ovaj ispred njega izvrtio, gdje bi tvoj mezimac završio?
        Negdje u sredini poretka s obzirom na vjerovatnu stop and go kaznu od 10 sekundi i u toj fazi utrke padu na sigurno začelje. Tako da o sreći nemoj bezveze brljezgati


        0
        -2

        2
    • Ferrari
      nelinjo Prikaži

      Slazem se… Treba imati malo srece, ili malo vise srece, kao na primjer Norris, Perez, Sainz… ali neko je imao previse srece. Slozices se… 😄 izletis sa staze… Svojom greskom polomis prednje krilo… Zatim iza sledeceg ugla se desi najstrasniji incident na trci… Gubis krug… Vracas se u rikverc… 😄 Red Flag… Sacuvas 8mu poziciju… Promijenis prednje krilo… Vratis se u trku kao da nista nije bilo i osvojis drugo mjesto.

      Znaci ima ono malo srece, mnogo srece i mnogo, mnogo, mnogo srece 😄 razlika je…



      6
      6

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Još nisi sve ni pobrojao. Nakon što mu je crvena zastava anulirala sve prethodne greške, onda mu se još trojica maknu sa puta. Kimi izleti za vrijeme SC-a, Perez i Tsunoda nakon što krene utrka ponovo…



        3
        3

        0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Misliš nakon što mu je crvena zastava anulirala grešku, nisam ih vidio više, samo izlijetanje.
          Znači kad Lewsi izleti to je greška njegova, a kad drugi izlete onda Lewis ima sreće?
          Po toj logici, imali su sreće svi koju su ga prošli kad je ispalio u zid. Norrisu je nakon Lewisa RF najviše pomogao jer ga je dugo sa 4. na 2., opet ispada da je samo Ham imao sreće.
          Naravno da je i to najviše, ali imali su i ostali, neki više neki manje.
          Sainz je isto vratio dosta izgubljenog vremena zbog RF inače ne bi bio ni blizu 4.mjesta


          0
          -2

          2
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Lomljenje krila je mogao izbjeći…
          Normalno, i drugi su imali sreće, ali ja ovdje ne govorim o drugima. A i drugi nisu baš imali toliko sreće…



          1
          1

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Ja govorim općenito o komentarima, netko tko nije gledao utrku nego čita komentare bi stekao dojam da je samo on imao sreće. A luda trka di je puno njih RF spasio.
          Lomljenja krila je mogao izbjeći istina, ali samo da je odmah ubacio u rikverc, mislim da se pod glasom nikako nije mogao tamo okrenuti bez da se ukopa


          0
          -1

          1
  38. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Fantastična utrka uz fartastičnu režiju iste da se sir gansta vrati u igru iz svoje greške. Ako niste znali koliki je britanski utjecaj u F1 nakon smrti princa i nakon prve dvije utrke sada znate. Mazespin presječe stazu par puta i eto kazne, dok neki ni nakon 29 puta ne dobiju istu. Red Flag nije izadan debelo nakon sudara Bottasa i Russela nego tek kad je dotični izletio van. Trebao je majstor još posti u poretku i voziti s takvim nosom do boksa promjeniti isti i onda krenuti u lov. Ovako je dobio ovaj zadnji dio besplatno. Ostalima čestitke , i šteta zbog crvene zastave jer bi Leclerc imao sigurno postolje jer je bježao ovima iza sebe skoro pola minute. Ferrari solidan ali u suhim uvjetima ne mogu McLarenu ništa. Vettel ,Alonso hmm … mislim da su znali šta ih čeka, da bi se jedan povukao a drugi ne bi ni dolazio.



    10
    0

    10
    • Kimi Raikkonen 7
      Pitstop Prikaži

      Ajde molim te, ne pretjeruj. Incident Bot-Rus se desio nakon što je Ham izletio sa staze, a ne prije. Obzirom na silinu udesa i količine ostataka na stazi, nije mogla biti druga odluka nego Red flag jer pod SC ne bi to očistili nikad. Hamilton je bio miljenik sreće, ali mislim da je ovaj put to ipak bilo bez repova za razliku nekoliko puta do sad. Vožnja u rikverc do staze je možda upitna. Ono što me ljuti je Perez koji nije uspio odvoziti pravu trku jer da je on ostao na stazi, ne bi Hamilton došao do drugog mjesta, a RB bi malo odmaknuo u konstrukterskom dvoboju



      5
      2

      3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Preterujem kažeš ? Ajde pogledaj od lani fia pit assist za lewisa na istoj ovoj stazi pa mi reci da preterujem. VSC pušten taman za njegov boks. Je bilo krša na stazi no nekada njihove odluke su krajnje smješne. Nije bilo prvi a ni zadnji puta da se nekakvim odlukama navlačilo Mercedesu. Što se tiče Pereza, izgleda da je Lewis bacio nekakvu kletvu na mjesto vozača br2 u RBu i pokupio sreću od njih 17 na gridu..



        3
        0

        3
        • Kimi Raikkonen 7
          Pitstop Prikaži

          Govorim ti za danas, a ne lani. Ako bolje pročitaš, napisao sam da je ranije bilo odluka na njegov mlin, ali danas je odluka bila realna



          1
          1

          0
  39. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Moj komentar je očekivan: Lewis ima bogove formule 1 na svojoj strani već godinama. Prvi zavoj – skače preko renzola kao da ima gangsta hidrauliku (šteta 0.0001%), zabije se u zid (nesreća drugih i safety car, red flag, staza se osušila) i dođe do drugog mjesta kao od šale i još najbrži krug. Ovo više nije niti tragikomedija, ovo je za nepovjerovati. Nije li prošle godine na istoj stazi također imao svu sreću svijeta ? Do kada će ovo trajati? Pa lik je zbilja Isus kakvim se i predstavlja.



    16
    10

    6
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Ovo pomalo postaje kao Stockholmski sindrom, što više on sreće ima ja mu se više divim i klanjam jer mi je jednostavno nevjerojatno kako mu to uspijeva.



      3
      -2

      5
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      A zasto tebe toliko brine Hamilton? Trka je bila vrh vrhova,sezona je fantasticno pocela. Toliko je bio jauk na sajtu,kako Mercedes unistava F1,kako je sve dosadno i namjesteno.

      Sada kada je trka vrhunska, on na izvjestaju trke sumira Hamiltona?

      Navijas li ti sine za neki tim? Pratis li trku ili Hamiltona? Ne razumijem cemu toliko razocaranje Hamiltonovim nastupom,kad ti izgleda navijas za njega,samo njega gledas?

      Komentar na voznju Maxa po kisi, Lando, Ferrari 4,5 .. ? Ista to ? Nista a?



      13
      9

      4
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Možda je trebao samo odigrat koji puta loto, ne bi mora ni sjedat u bolid da zaradi milione.



      1
      -1

      2
    • Mercedes
      LH simply the best Prikaži

      A možda da pogledaš na iste stvari sa druge strane sobe, možda bi zaključio da sreća nije razlogom uspjeha. Samo predlažem, ne moraš.



      1
      -2

      3
  40. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Kada uzmemo u obzir kada se dogodila Lewisova greska , i koliko nakon toga su se stukli Bottas i Russel , netko ce reci da je to namjerno. Samo da bi se Lewis pod safety carom vratio sta bezbolnije u utrku haha



    8
    8

    0
  41. Rover
    zjurina Prikaži

    Čestitke podiju – posebno Max jer nije popustio, Landu na Borbi i rezultatu.
    I Luji bome jer je donio nakon greške sve što se moglo.
    & mojim crvenim dečkima na borbi i napretku.



    2
    1

    1
  42. Kimi Raikkonen 7
    Dragan3333 Prikaži

    Kimi u bodovima.Bravo kralju!!!!



    3
    3

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Pitstop Prikaži

      Nadam se da mu neće izmisliti neku kaznu. Ako sam dobro vidio, prilikom restarta iza SC-a je bio na 8 mjestu, izvrtio se, pao na 10 mjesto i s tog mjesta nastavio utrku odnosno restart. Po tome je više sebe zeznuo jer se mogao vratiti na svoju 8. poziciju kao i Leclerc u 1. krugu, a ne da je dobio poziciju naspram nekoga pa se iz tog razloga nadam da neće popiti neku kaznu



      1
      1

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Dragan3333 Prikaži

        Valjda nece🙏🙏🙏🙏🙏


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Leclerc se izvrtio u formacijskom krugu i zato se smio vratiti na startnu poziciju, dok je Kimijev slučaj isti kao Perezov jer je bio pod SC-om.



        2
        2

        0
        • Kimi Raikkonen 7
          Pitstop Prikaži

          Ok, ali Perez se vratio na “svoju” poziciju koju je imao prije izvrtanja, a Kimi nije. Ili barem nije bilo vidljivo u prijenosu


          0
          0

          0
        • Fernando Alonso
          Lovro Andraka urednik Prikaži

          @Pitstop, iskreno, mislio sam da je situacija puno jednostavnija, odnosno da Kimi nije smio vraćati poziciju (da bi dobio istu kaznu kao i Perez), ali iz objašnjenja kazne koja je stigla vidimo da su i tu pravila prekrasno posložena.


          0
          0

          0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Nije se mogao vratiti na svoju poziciju.
        U formacijskom krugu to možeš uraditi.
        Nisam siguran da li baš možeš preteći i čitav grid, ili pola grida (tj. koliko bolida možeš “preteći/vratiti poziciju”) , da se vratiš na svoju poziciju, recimo ako ti se ugasio bolid ili ako si izletio negdje, pa zaglavio, npr. Checo je prošlu trku “resetovao” bolid, ali je morao startati iz pit lanea.
        Pod Safetom to ne možeš uraditi.



        2
        2

        0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @Frantic
          Brundle je rekao da ako prije dolaska na ciljnu ravninu vratiš poziciju možeš normalno startati.
          Dakle ispada da nema ograničenja koliko mjesta možeš vratiti


          0
          -1

          1
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Da, vjerovatno ima veze sa SC linijom.

          BTW, Kimi kažnjen
          Stroll kažnjen
          Ferdo uzo 1 bod



          4
          4

          0
        • Michael Schumacher
          DDR Donator Prikaži

          U fomation lapu se smiješ vratiti na svoju poziciju ako te zadnji bolid nije prešao, bez obzira kolko to pozicija bilo, i to moraš napravit prije prve SC linije, inače start iz boxa.



          1
          1

          0
  43. Lando Norris 4
    Surfer Donator Prikaži

    Super utrka, jako, jako sam sretan zbog Landa!
    Nadam se da će Mcl nastaviti ovaj uzlazni trend i da će se Lando isklesati možda u prvaka jednog dana, na dobrom je putu.
    Za Riccia se ne brinem, pričekat ću još koju utrku…



    3
    3

    0
  44. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Trka je bila sjajna , veoma napeta kao i prošla ..najava odlicne sezone .
    I onda mi pade na pamet reset i nova pravila u iducoj sezoni …da li samo ja razmišljam da ne bi trebalo ništa mijenjati jer sa ovim pravilima svi su blizu maksimuma ..razmak je nikad manji ..uzbuđenja na pretek.
    Vjerujem da ce iduce godine neka od velikih ekipa opet izvuci zeca iz šešira …i imat cemo opet dosadnu dominaciju u narednih 5 – 6 godina.
    Ako neko misli da neka mala ekipa može doci iduce godine naprijed ..griješi …resursi su odlucujuci



    4
    4

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Istog sam mišljenja. Po trenutnim pravilima svi već znaju šta je najbolje. Uski nos, downwash sidepodi, ovjes i td. Veliki nemaju više velikog prostora za napredak. Suzili su bolide do krajnjih granica. Još sa zaleđivanjem razvoja motora svi bi bili bliže. A da nije bilo ovih bespotrebnih sitnih promjena u zadnjih nekoliko sezona, još bi prije došlo do zbijanja poretka. Ovo rezanje podnice, difuzora i sl. Mogao je Pirelli jednostavno donijeti tvrđe gume, kao što i jesu na kraju. A nisu ove promjene napravile nikakvu uštedu timovima. Više su potrošili para tražeći načine da vrate izgubljeni downforce, nego što bi potrošili na evoluciju prošlogodišnjih bolida.



      2
      2

      0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Uvijek je tako.
      Doduše njima je kao misao vodilja bila da se može lakše pratiti auto ispred, a ne stisnuti poredak.
      Sigurno će netko dogodine iskočiti u početku, uvijek je to tako kod promjene pravila.
      Sumnjam da će biti gusto na vrhu ko ove sezone


      0
      -1

      1
  45. Alfa Romeo
    joja Prikaži

    Meni samo nije jasno zašto Red bull nije povuko Pereza po meke gume da uzme najbrži krug. I tako mu je utrka bila gotova



    3
    1

    2
  46. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Utrka odlična.
    Bilo je tu svega, neka se malo dojmovi slegnu.
    Najveći tragičar: Perez
    Hamilton umjesto da je u krugu zaostatka za vodećim, on završi 2. F1 je čudo.
    Norris odličan, Ferrariji vrlo dobri.
    Stroll dobar.
    Ostatak više sreće drugi put.



    1
    1

    0
  47. Mercedes
    LH simply the best Prikaži

    Utrka uzbudljiva kao rijetko kada. Kiša skoro uvijek donese ovakvu zbrku, bio je pravi gušt gledati.

    Dakle, Lando je najugodnije iznenađenje, drag momak i baš ga je lijepo vidjeti na postolju.
    Perez najneugodnije iznenađenje, žao mi je zbog hrabrog srca, ali biće bolje.
    Max, sjajan start, sigurna i racionalna vožnja, znak su da napreduje, nije jurio puno dodatni bod i zbog toga ga sad više poštujem. Pametno.
    Oba Ferarija odlični što je dobro za prvenstvo.
    Za kraj Lewis – loš start što mu se rijetko desi, potom glupa greška što mu se još rijeđe događa ( sviđa mi se javno priznanje i poruka – učim cijeli život – ljudski i iskreno )
    Potom majstorski i šampionski performance u 33 kruga od 9 do 2, i najbrži krug. Kapa do poda, to je bio profesorski sat za učenje svim mlađim vozačima. Čisti gušt za gledanje, dugo, dugo nije viđeno.
    Idemo dalje.



    6
    4

    2
  48. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Kakva vrhunska trka. Fia je napravila odličan posao. Max odradio rutinski za pobjedu. LH se herojski vratio do podija i još jednom pokazao zašto je najbolji u svojoj generaciji.
    Bit će ovo j. sezona.



    1
    -2

    3
  49. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Jel.mi moze neko reci zašto je Vettel startao iz Pit line!.
    Nisam pratio uvod!!.



    2
    2

    0
  50. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Landoooooooooooo majstore!!!!!!!!!!
    Bravo za Ferrari. Čestitke Hamiltonu na odličnoj utrci!
    Yuki sjajan – treba još iskustva ali, bit će dobar.
    Fernando – jedan bod ali vrijedan!

    Bottas…….valjda je sad svima jasno da Mercedes s ovakvim 2. vozačem ne može osvojiti naslov ove sezone (ukoliko se ne popravi), i da iduće sezone nemože biti mjesta za njega u Mercedesu……nažalost!
    Williams ga (skoro) prešao na stazi…..



    1
    1

    0
  51. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Samo par komentara, prvo utrka ludilo, drugo ak ce Imola iti redovita u kalendaru onda i redarska i hitna sluzba trebaju biti azurni jer bojimse nele vece katastrofe nebi bilo pomoci, trece Bottas da ima praznu stazu nebi zavrsio utrku ili bi dosao treci, cetvrto pod kojom god Lewis se zvojrzdpm rodio i ja bi dio toga, peto komentatorima na SK stvarno zelim da se opuste i pocnu pratitit formulu sa strascu jer ovak bi komentirala formulu i baba na normabelima koja je zadmji put xula za Ferrari kaf je furala sa Enzom



    2
    2

    0
  52. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -utrka dosta zanimljiva 8,5/10 . rijetko tko je odvozio bez greške.
    -max jako dobar, odlilčan start. mada smatram da je trebao ostaviti mjesta ham-u u prvom zavoju. dobro je sve prošlo. i onaj poluspin također je dobro prošao.
    -ham – dobar recovery drive nakon glupe greške. božica fortuna još jednom na njegovoj strani. boli me onaj fastest lap. što max nije probao na kraju uzet fl i vodstvo u prvenstvu. hm.
    -perez – loš. ne odgovaraju mu baš ovi uvjeti. sjetim se njemačke kad je max pobijedio. i ono preticanje za koje je dobio kaznu…užas. pa da mu preko tr-a nismo mogli javit da to ne radi ili da vrati pozicije (ako bi to išta pomoglo)
    -yuki – prolazno za prvu kišnu utrku
    -pierre – dobar recovery nakon fulane strategije.
    -česitke landu na još jednom podiju i lec-u na dobroj utrci.

    sve u svemu kad pobijedimo i nisam previše zadovoljan znači da smo dobri, jako dobri.


    0
    -2

    2
    • Mercedes
      LH simply the best Prikaži

      Sve više manje točno, ali Maxovo odustajanje od najbržeg vremena u zadnja 2 kruga, nisu razlog za brigu njegovom navijaču, već suprotno. To je veliki znak da napreduje, da mozgom kontrolira osjećaje.
      Šta je trebao zbog jednog boda izgubiti 25 i pobjedu ? A staza sa vlažnim dijelovima kao stvorena za nekadašnjeg Maxa da prospe sve što je zaradio.
      Prvenstvo ne osvaja najbrži, nego onaj tko osvoji najviše bodova.



      1
      0

      1
  53. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    It’s Fiday then,
    Then Sutarday, Sunday….. What!?😀


    0
    -1

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.