Strollu kazna nakon utrke, trkaći incident između Russella i Bottasa

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 3 godina 1 min 1 komentara

Aston Martin će svakako pokušati što brže zaboraviti vikend u Imoli. Nakon što je Sebastian Vettel morao nekoliko krugova prije kraja utrke parkirati bolid u garažu zbog problema s mjenjačem, Lance Stroll je nakon utrke dobio kaznu te je tako pomaknut na osmo mjesto, a njegovu poziciju više je uzeo Pierre Gasly.

Kanađanin je kažnjen s kaznom od pet sekundi jer je prema ponovnom gledanju snimke otišao van staze u Tamburello šikani u pokušaju pretjecanja Gaslyja što su suci okarakterizirali kao nedopušteno stjecanje prednosti.

“Suci su informirani nakon utrke o nedopuštenom pretjecanju. Nakon ponovnog pregledavanja video snimki i preslušavanja vozača, suci su odlučili kako je bolid 18 nije bio u mogućnosti izvršiti pretjecanje na bolidu 10 između zavoja 2 i 3 bez da napusti stazu, potpuno presječe zavoj 3 te se vrati ispred bolida 10.

Izjava sudaca

Što se tiče incidenta između Russella i Bottasa za koji obojica krive jedan drugog na ravnici prije ulaska u Tamburello šikanu, suci su nakon pregledavanja snimki i telemetrija odlučili kako se radi o trkaćem incidentu te da se dodatna istraga neće provoditi.


Odgovor

1 komentar

  1. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    5 seconds for Stroll is a joke !!! a joke !!



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.