Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Hamilton razgovarao o ljudskim pravima s bahreinskim službenicima i britanskim ambasadorom

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Hamilton razgovarao o ljudskim pravima s bahreinskim službenicima i britanskim ambasadorom

Ante Vetma

FOTO: Hamilton u bahreinskoj nošnji s predsjednikom Bahreinske automobilističke federacije (šeik Abdulla bin Isa Al Khalifa), travanj 2016., izvor: Mirror

Lewis Hamilton se u Bahreinu susreo s britanskim ambasadorom s kojima je razgovarao o ljudskim pravima u toj državi. Podsjetimo, prošle godine je aktualni svjetski prvak primio pisma od organizacija koje se bave pitanjem ljudskih prava i kršenjem istih, uključujući mučenje i seksualne napade.

Hamilton kaže da su ta pisma “snažno utjecala na njega” i da je to “prvi put da je primio takva pisma tijekom svojih putovanja”.

“U posljednjih par mjeseci sam uzeo vremena i pokušao se educirati jer proteklih godina nisam bio svjestan detalja oko problema s ljudskim pravima,” izjavio je Lewis.

“Proveo sam vrijeme razgovarajući s legalnim ekspertima, s organizacijama poput Amnestyja, a ovdje u Bahreinu sam razgovarao s britanskim ambasadorom, kao i s bahreinskim službenicima.”

Nije htio reći koji su rezultati tih razgovora:

“Trenutno želim zadržati za sebe koje sam to korake poduzeo i mislim da je to ispravan način. Ne želim ništa previše reći kako ne bih ugrozio napredak. To je pozicija u kojoj se trenutno nalazimo. Definitivno sam posvećen pomaganju kako god mogu.”

Podsjetimo, utrka u Bahreinu prije 10 godina je izostala iz kalendara nakon prosvjeda za demokraciju koji su nasilno ugušeni. Članovi britanskog parlamenta su pisali ključnim ljudima u Formuli 1 (uključujući Hamiltona) da istraže bilo kakve veze između održavanja utrke i kršenja ljudskih prava. Na upit kako bi F1 trebala odgovoriti na to, Hamilton kaže:

“Nije u mojoj moći da odlučujem gdje ćemo se utrkivati.”

“No, da opet ponovim – što se tiče odgovornosti po pitanju ljudskih prava – ne mislim da bi to trebalo biti političko pitanje. Svi mi zaslužujemo jednaka prava. Je li to odgovornost Formule 1? Ne znam je li to na meni da kažem. Kao što sam rekao, poduzimam korake i počinjem shvaćati situaciju.”

“Mi kao sport posjećujemo razičite lokacije i puno drukčijih predivnih država i kultura. Naravno, problemi postoje diljem svijeta. Ali, ne mislim da bismo trebali ići u te države i samo ignorirati što se događa tamo, uživati i onda otići.”

Povezano: Bahreinski politički zatvorenici traže Hamiltonovu pomoć

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10076 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
4055 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Kimi Raikkonen 7 Iceman Donator Prikaži

  Nikad nećemo saznati koje je korake poduzeo :(  9

  0
 2. Susie Wolff Har Kl Donator Prikaži

  Ako im (zatvorenicima) ovo ne pomogne, ništa neće ;)

  Trebaju se razdvojiti ljudska prava od politike.
  Aktivizam promocija ljudskih prava nije politika. Dok god Hamilton kroz svoj sport, pokušava nagovoriti čelne i ostale bitne ljude tog sporta da se ne zatvaraju oči nad kršenjem ljudskih prava, imat će moju podršku.

  Privatni razgovor sa ambasadorima jeste politika. IMO to je pogrešno, jer nema nikakve koristi od ovoga, a Mercedes bi mogao imati štete.

  Ko zna možda Lujo cilja da se bavi sa politikom, nakon F1 karijere.  10

  1
 3. Mclaren luke flywalker Donator Prikaži

  In your face hejteri :zubo:  6

  7
 4. Chase Carey hattrick Donator Prikaži

  Osobno nemam problem da Hamilton preuzima na sebe PR kao borca za ljudska prava, no ono mora biti više pragmatično (primjenjivo) a manje nedjelotvorno, pa prema tomu i neistinito. Također mi je malo blesavo da je selektivno što stvara averziju kod onih koje ne zastupa i ne naglašava te ispada kako bi zauzeo stav samo prema jednima, u BLM samo na jednu rasu, što je na granici rasizma iako je baza te aktivnosti u biti pozitivna. Mislim da je u tom problem zašto Hamiltonu pročitavaju. Daje nam dojam da se time bavi samo u svoje privatne svrhe, što je i prije naglašavao da se određene negativne sudačke odluke pojavljuju zbog njegove boje kože.  6

  4