F2 potvrdila promjenu formata vikenda – od 2021. tri utrke po vikendu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 0 komentara

Organizatori Formule 2 potvrdili su niz promjena koje će na snagu stupiti iduće godine, a najveća je ta da će se od 2021. po vikendu voziti tri utrke.

O tim promjenama pisalo se još prije više od mjesec dana, a sada je potvrđen niz mjera čiji je glavni cilj smanjenje troškova.

“Jedna od naših temeljnih vrijednosti od osnutka GP2 Serije 2005. bila je kontrola troškova. Danas, više nego ikad, to mora biti u središtu naše strategije”, rekao je Bruno Michel, izvršni direktor F2 i F3.

“Uvjereni smo kako je ovo moralo biti učinjeno i uvedeno čim prije kako bismo osigurali stabilnost oba prvenstva u nadolazećim sezonama.”

Sa službenim dobavljačima dogovoreno je značajno smanjenje troškova zakupa motora i rezervnih dijelova, a smanjenjem broja staza na kojima će se voziti doći će i do smanjenja logističkih i transportnih troškova. Umjesto 24 utrke na 12 staza, isti broj utrka vozit će se na osam lokacija.

Zbog te promjene doći će do potpunog razdvajanja F2 i F3 – dosad smo imali F1 vikende s obje juniorske kategorije na pratećem programu, a sada će se one održavati na odvojenim trkaćim vikendima.

Posljednja dogovorena mjera za smanjenje troškova odnosi se na bolide. Dallara F2 2018, koja je, kao i raniji bolidi ove kategorije, prvotno namijenjena za tri sezone, koristit će još barem tri sezone, odnosno do kraja 2023. godine.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.