Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

F2 potvrdila promjenu formata vikenda – od 2021. tri utrke po vikendu

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

F2 potvrdila promjenu formata vikenda – od 2021. tri utrke po vikendu

Lovro Andraka

Organizatori Formule 2 potvrdili su niz promjena koje će na snagu stupiti iduće godine, a najveća je ta da će se od 2021. po vikendu voziti tri utrke.

O tim promjenama pisalo se još prije više od mjesec dana, a sada je potvrđen niz mjera čiji je glavni cilj smanjenje troškova.

“Jedna od naših temeljnih vrijednosti od osnutka GP2 Serije 2005. bila je kontrola troškova. Danas, više nego ikad, to mora biti u središtu naše strategije”, rekao je Bruno Michel, izvršni direktor F2 i F3.

“Uvjereni smo kako je ovo moralo biti učinjeno i uvedeno čim prije kako bismo osigurali stabilnost oba prvenstva u nadolazećim sezonama.”

Sa službenim dobavljačima dogovoreno je značajno smanjenje troškova zakupa motora i rezervnih dijelova, a smanjenjem broja staza na kojima će se voziti doći će i do smanjenja logističkih i transportnih troškova. Umjesto 24 utrke na 12 staza, isti broj utrka vozit će se na osam lokacija.

Zbog te promjene doći će do potpunog razdvajanja F2 i F3 – dosad smo imali F1 vikende s obje juniorske kategorije na pratećem programu, a sada će se one održavati na odvojenim trkaćim vikendima.

Posljednja dogovorena mjera za smanjenje troškova odnosi se na bolide. Dallara F2 2018, koja je, kao i raniji bolidi ove kategorije, prvotno namijenjena za tri sezone, koristit će još barem tri sezone, odnosno do kraja 2023. godine.

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9625 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
891 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Formula 2

Komentiraj