Horner: Ovogodišnje probleme na bolidu ćemo riješiti B verzijom iduće godine

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

Christian Horner je izjavio kako će Red Bull ostale utrke u sezoni koristiti kako bi bolje razumjeli greške koje imaju na trenutnom bolidu [RB16], prije nego će te iste riješiti sa “B-spec” verzijom bolida iduće godine.

Hornera su ohrabrili nedavni nastupi momčadi, posebno nastup na VN Eifela, gdje je Max Verstappen u kvalifikacijama bio sporiji samo 0.037s od Lewisa Hamiltona, te je završio samo 4 sekunde iza njega na kraju utrke. Također, Horner je rekao kako se približavaju tempu Mercedesa.

“Osjećao sam kao da smo danas bili korak bliže.”

“Postoje dijelovi kruga gdje smo bili jednaki ili čak bolji od Mercedesa. Očito su nam zavoj 13 i 14 slaba točka u usporedbi s njima na ovoj stazi, ali vidjet ćemo.”

Kako nam u naredne tri utrke dolaze i tri nepoznate staze, Horner je rekao da se veseli što većem ostvarenju bodova i maksimalnom učenju o slabim točkama na njihovom RB16, dok pripremaju nadogradnje za sljedeću sezonu, kad će sve momčadi doći s nadograđenim verzijama svojih trenutnih bolida prije velike promjene pravilnika koja dolazi 2022. godine.

“Imamo Portimao, Imolu i Istanbul. To su sve staze koje su zanimljive za nas i želimo završiti sezonu s pozitivnim momentumom, te moramo razumjeti popriličan broj problema na trenutnom RB16, koje moramo riješiti i ta rješenja prenijeti na RB16B.”

RB16B (uz bolid AlphaTaurija) će biti posljednji bolid pogonjen Hondinim agregatom, nakon što je Japanska kompanija potvrdila povlačenje iz Formule 1 na kraju 2021. To ostavlja Red Bull i AlphaTauri u potrazi za novim dobavljačem agregata, te je Horner rekao kako će odluku o pogonskoj jedinici donijet na kraju godine, kako bi timu ostavio dovoljno vremena za dizajn bolida oko novog motora za 2022. godinu.


Odgovor

2 komentara

  1. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    A mečka će vas (i ostale) i dalje guzit A verzijom.



    9
    8

    1
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ova izjava zvuči kao da je proljeće proveo na usavršavanju kod Scuderie. Oni su eksperti za “sljedeću godinu”



    5
    4

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.