Izdvojeno

Pred otkazivanjem i VN Francuske?

Piše: Luka Kolak

Prije 3 godina, 14 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Ne tako lijepa vijest je danas dočekala organizatore na stazi Paul Ricard, nakon što je vlada donijela odluku da se zabranjuju sva veća okupljanja sve do polovice srpnja.

Nakon što smo svjedočili otkazivanju devete utrke, VN Kanade, današnja vijest francuske vlade bi mogla nagovijestiti da će istu sudbinu snaći i VN Francuske.

Francuska je službeno ušla u mjesečnu karantenu sa 17. ožujkom, no karantena je produžena za još dodatni mjesec, dok je francuski predsjednik, Emmanuel Marcon, izjavio kako će se postojeća zabrana okupljanja na javnim površinama poduljiti sve do sredine srpnja.

“Mjesta gdje se ljudi okupljaju – restorani, kafići, hoteli, kina, kazališta, koncertne dvorane i muzeji – ostat će zatvoreni.”

“Veliki festivali i događanja s velikim brojem gledatelja neće se moći održavati najranije do sredine srpnja.”

“Cijela situacija će se analizirati koletivno od sredine svibnja, svakog tjedna, kako bi prilagođavali stvari te kako bi bilo svima vidljivo stanje. Naše granice s neeuropskim zemljama ostaju i dalje zatvorene.”

Emmanuel Macron, francuski predsjednik

I ono malo nade da ćemo start sezone gledati na Paul Ricardu, je izgleda nestalo. Glavni odgovorni u F1 trenutno rade na nekoliko solucija gdje bi nova sezona mogla započeti sa strogo revidiranim kalendarom.

Ross Brawn je prošli tjedan rekao kako je moguće održati sezonu s 17 ili 18 utrka ako sve krene u srpnju, ali isto tako da bi ona mogla startati u listopadu kako bi održalo barem osam utrka, koliko je potrebno da sezona bude regularna.

S obzirom na nove okolnosti, čeka se nova reakcija iz tabora Liberty Medije. Isto tako, sukladno odluci francuske vlade, Tour de France će također biti otkazan.

Komentiraj

14 komentara

 1. Ova vijest me jako “pogodila”  7

  2
 2. Michael Schumacher
  VRSV546 Prikaži

  Sezona (ako je bude) bit ce skracena pa valjda nismo takvi sretnici pa da jos u to malo utrka imamo i francusku ?  10

  1
 3. Nego, kaže Brawn 18 utrka ove godine :-D  3

  0
 4. Ross Brawn
  Tuzlaensis novinar Prikaži

  Ma nije valjda  1

  0
 5. Ajde, barem neka korist od tih karantena. Mislim, loše je to što sezona nikako ne počinje ali je dobro da ne moramo gledati procesiju na toj užasnoj stazi.  3

  1
  • Ne vidim koristi u otkazivanju bilo koje utrke … sa svakom novotkazanom utrkom povećavaju se šanse da se otkaže kompletna sezona.
   Otkazivanjem kompletne sezone, nema sponzora, nema novca od TV prava … nema čega nema …
   Velike su šanse da se F1 ugasi u tom scenariju.   2

   0
   • … sa svakom novotkazanom utrkom povećavaju se šanse da se otkaže kompletna sezona.

    Da….i? Zvuči kao da će s otkazanom F1 sezonom doći i smak svijeta.

    Velike su šanse da se F1 ugasi u tom scenariju.

    Ajmo sad ne pretjerivati, previše se tu vrti love da bi se samo tako ugasilo. A ako se i ugasi, zar stvarno misliš da nitko neće pokrenuti istu takvu seriju drukčijeg imena?    1

    0
    • Neće doći od smaka svijeta … Svijet neće stati zbog F1, samo će biti ružnije mjesto za živjeti, bar za mene :thumbs:
     Ne vidim ništa simpatično ni dobro u tome da se otkaže komplet sezona.

     Da bi se pokrenula ista serija drugačijeg imena, potrebne su iste ekipe. Nisam siguran da bi se mogle okupiti.     4

     0
 6. Konacno jedna lijepa vijest ;)  3

  1
 7. Jao, jao pa kakve veze ima kaj je sad Francuska po redu i kakve su to GLUPOSTI. Pa taj raspored je bil prije virusa. Nek se orjentiraju na one države koje prve ukinu zabrane ili koje uopče nemaju zabranu. Ili nek održe po 5 trka u Italiji, Španjolskoj i Amarici gdje je največa zaraza — znalci.  1

  1
 8. Nema okupljanja dok broj novooboljelih 2 tjedna ne krene prikazivati nulu. Pitam se kada će to biti. Organizatori plaćaju mnogo za održavanje utrke i nema teorije da će pristati ne prazne stolice. Osim kod šeika jer šeike boli briga za zaradu, oni to rade da pokažu dužinu alatke.


  0

  0
  • Dietrich Mateschitz
   Ante Vetma glavni urednik Prikaži

   Ima teorije za prazne stolice, kako ne… F1 ne želi otkazati sezonu i vjerujem da se može postići deal da se održe utrke s praznim tribinama. Recimo, F1 im idućih x godina snizi cijenu hostinga utrke za x% i nađe se kompromis.


   0

   0
  • Ne budu platili nego će F1 platiti njima za najam staze. To je vrlo jednostavno. Najam staze sigurno nije dramatična količina novaca.

   Ako budu jedan od rijetkih sportova što će krenuti, sponzora će biti i prihoda od TV prava će biti….

   Inače se cca pola novaca razdijeli timovima, a pola ostane Libertyju, ovaj puta neka Liberty uzme minimalno koliko njima treba za troškove firme, a ostalo neka razdijele momčadima.To je način opstanka F1. I ako se uspije održati 15 utrka sve će biti ok.   2

   0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Red Five

Oktanski koktel // Ante Maras

Brojevi u F1 od samih početaka su označavali samo redni poredak vozača i momčadi te su mnoge momčadi godinama imale iste brojeve, osim broja 1 koji je označavao aktualnoga prvaka (osim u sezonama 1993 i 1994 kad su prvaci otišli u mirovinu) Od 1996 broj na bolidu označava položaj u poretku sezonu prije, a od 2014 vozači biraju broj koji će nositi do kraja F1 karijere kao znak raspoznavanja te svaki broj kojeg su vozači odabrali ima...

Što bi bilo kad bi bilo… 3. dio

Oktanski koktel // Ante Maras

Prije gotovo 3 godine napisao sam 2 članka koji su prikazali nekakve drugačije ishode nekih od najpoznatijih događaja u povijesti najdražeg nam sporta koji su pokazali koliko bi drugačija bila F1 tijekom svoga postojanja do dana današnjeg U ovome posljednjem nastavku ću se više bazirati na određene događaje u Formuli 1 u posljednjih 30 godina, točnije neću zadirati toliko u prošlost, iako F1 prije 30 godina lagano ulazi u daleku...

Što je novo u novoj sezoni

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

S obzirom na to da smo se u ovo vrijeme prošle godine pripremali za najveću promjenu tehničkog pravilnika u zadnjih 30 godina - lako bi bilo zaključiti da nas od ožujka čeka "još malo ovog istog" Međutim, to je prilično daleko od stvarnog stanja Čekaju nas nova vozačka imena, rošade među ekipama, promjene šefova ekipa, promjene u kalendaru i određena "usavršavanja" tehničkog, financijskog i sportskog...

Još kolumni