VN Bahreina održat će se bez publike

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 18 komentara

Širenje koronavirusa utječe na sve više globalnih događanja, a iznimka nisu ni utrke Formule 1. Dosad je jedina “žrtva” bila odgođena Velika nagrada Kine, a sada je potvrđeno kako će se Veliku nagradu Bahreina moći pratiti isključivo preko malih ekrana.

Organizatori utrke još su prije par dana obustavili prodaju ulaznica, a danas su potvrdili kako gledatelji neće imati pristup tribinama na drugoj utrci sezone koja se održava za dva tjedna, 22. ožujka.

“Nakon konzultiranja s našim međunarodnim suradnicima i nacionalnom zdravstvenom radnom skupinom Kraljevstva, Bahrein je odlučio održati ovogodišnju Veliku nagradu Bahreina kao događaj samo za natjecatelje”, stoji u službenom priopćenju organizatora.

“Kao zemlji domaćinu F1, skrb o dobrobiti navijača i posjetitelja utrka nam je golema odgovornost. S obzirom na kontinuirano globalno širenje COVID-19, održavanje velikog sportskog događaja koji je otvoren javnosti i dozvoljava tisućama stranih putnika te domaćim fanovima interakciju iz neposredne blizine u ovom trenutku ne bi bila prava stvar za učiniti.”

“Ali, kako bismo osigurali da niti sport niti baza globalnih navijača ne budu neopravdano pogođeni, trkaći vikend će se održati kao televizijski događaj.”

Osim F1 utrke, u Bahreinu se voze i prve utrke nove sezone Formule 2.

Dok je F1 zasad relativno dobro prošla s obzirom na širenje koronavirusa i povećane restrikcije putovanja, druge kategorije nisu bile te sreće – primjerice, MotoGP je već morao otkazati uvodne dvije utrke u Kataru i Tajlandu, a pod upitnikom im je i treća utrka u Austinu.

Dodatne probleme mogle bi stvoriti drastične mjere uvedene u Italiji, europskoj zemlji koja je najgore prošla u ovoj situaciji. Oni su odlučili u potpunosti zatvoriti regiju Lombardiju i još 14 provincija do 3. travnja, a na F1 bi to moglo utjecati zbog toga što je među zatvorenim provincijama Modena – sjedište Ferrarija. Putovanje će navodno ipak biti dozvoljeno onima s ozbiljnijim poslovnim razlozima, no zasad nije poznato spada li F1 u takve.

Ross Brawn bio je jasan po pitanju održavanja F1 utrka u slučaju da neka momčad zbog restrikcija ne može prisustvovati vikendu:

“Ako je momčad spriječena pri ulasku u zemlju, ne možemo imati utrku. U svakom slučaju ne utrku svjetskog prvenstva Formule 1 jer to ne bi bilo pošteno.”

“Jasno da ako momčad sama odluči ne otići na utrku, to je njihova odluka. Međutim, ako je momčad spriječena u odlasku na utrku zbog odluke države, onda je teško imati pošteno natjecanje.”

Velika nagrada Australije, prva utrka sezone koja je na rasporedu za tjedan dana, trebala bi se održati prema planiranom.


Odgovor

18 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    tmajnari Prikaži

    Hamilton : “We have the best fans here…”



    32
    28

    4
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ocekivana i razumna odluka..
    Na moje pracenje utrke apsolutno ne utjece broj gledatelja uz stazu..



    20
    18

    2
  3. Mclaren
    kimi-f1 Prikaži

    Kako će sad režiser u sred duela na stazi prikazati reakciju ljudi?



    26
    26

    0
    • Lance Stroll 18
      Hamiltoncheater Prikaži

      zar se to ikada i prikaže ?



      2
      -3

      5
      • Fernando Alonso 14
        Marci Prikaži

        @Hamiltoncheater prošle godine smo uglavnom gledali navijače… izgleda ima onih koji nisu…



        5
        5

        0
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Navijaci sredine poretka znaju o cemu se ovdje prica. Pogotovo navijaci McLarena i Sainza.
        A kolega @Hamiltoncheater ima malo simpatije prema Sainzu pa mu to vjerojatno nije tesko niti palo



        4
        4

        0
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        IKADA ??? ha ha ha ha ha ha…..suza mi je potekla. Sumpora mu kiseloga i slatkoga pa ti luzeri od režisera umjesto da prikazuju borbu na stazi oni svakih 1.6 sekundi prikazuju nekoga u gledalištu ili celebritije kako se kese iako ne znaju što gledaju. Jedino što me tijekom prijenosa živcira više od toga je broj reklama na Arenisport. Ovim putem se ispričavam majkama svih odgovornih na Arenisportu, a koje sam psovao milijun puta. (Blažičko se ispričava, ali na taj broj reklama nema šanse da se ne propusti barem 50% bitnih trenutaka u utrci. Ako može nogomet biti spašen od reklama može i Formula 1)



        6
        6

        0
  4. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Mi (Hrvati) smo već godinama naviknuti na prazne tribine (bilo v živo il’ prek tv-a). Nama ovo nije nikakav šok……nažalost.



    7
    6

    1
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Sport treba biti veselje, a kod nas je sport samo podsjetnik da živimo u korumpiranoj državi gdje lopovi caruju. Naravno gubi se motivacija za dalje. Kada je Medveščak imao lijepu priču nije imao problema s gledateljima.



      2
      2

      0
  5. Lance Stroll 18
    Hamiltoncheater Prikaži

    “Ako je momčad biti spriječena pri ulasku u zemlju, ne možemo imati utrku. ” lost in translation..
    Inače rijetko i čitam članke na ovom portalu jer su jako loši i površni ali ovo mi je zapelo za oko . I to nije jedina pogreška u ovom lošem tekstu :)



    2
    -11

    13
  6. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Bolje i tako nego da je ne bude kao vn kine.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.