Sirotkin će zamijeniti Lundgaarda na testu u Bahreinu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Bivši Williamsov F1 vozač, 24-godišnji Rus Sergej Sirotkin nastupit će na F2 testu u Bahreinu za ART kao zamjena za njihovog trkaćeg vozača Christiana Lundgaarda.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako mladi Danac neće moći otputovati u Bahrein zbog dvotjedne karantene u koju su svi posjetitelji njegova hotela na Tenerifeu stavljeni zbog izbijanja koronavirusa. Lundgaard nije zaražen, no svejedno ne smije nigdje.

Francuska momčad odlučila je pozvati provjerenu zamjenu – Sirotkin je za njih vozio punu sezonu 2016. i bio ukupno treći, a godinu kasnije uskočio je kao zamjena za ozlijeđenog Alexa Albona na utrkama u Azerbajdžanu.

Prošle godine bio je zajednički rezervni vozač Renaulta i McLarena, a s Renaultom je odradio i test 18-inčnih F1 guma – nešto što će zasigurno koristiti ART-u s obzirom na to da se takve gume uvode u F2 od ove sezone.

“Iznimno mi je drago što sam dobio ovakvu ponudu od ART Grand Prixa. Priznajem, bilo je neočekivano. Želio bih se zahvaliti momčadi na tome što su odabrali mene pored velikog broja drugih vozača i na njihovu povjerenju”, rekao je Sirotkin za Motorsport.com.

“Bit će mi iznimno drago ponovno biti za volanom trkaćeg bolida, pokušat ću odraditi dobar posao i pomoći u razvoju bolida s novim gumama u sklopu novih pravila.”

Test u Bahreinu koji traje od 1. do 3. ožujka jedini je predsezonski test za vozače i momčadi Formule 2 uoči početka sezone na istoj stazi, stoga će Sirotkinovo iskustvo zasigurno pomoći momčadi da u ovako ograničenom vremenu što bolje shvate nove gume. S druge strane, Lundgaard će u sezonu morati ući bez ikakve pripreme na stazi.

Vozačke postave za sezonu 2020.

DAMS Sean Gelael Dan Ticktum
UNI-Virtuosi Guanyu Zhou Callum Ilott
ART Grand Prix Marcus Armstrong Christian Lundgaard*
Carlin Yuki Tsunoda Jehan Daruvala
Campos Racing Jack Aitken Guilherme Samaia
Charouz Racing System Louis Deletraz Pedro Piquet
MP Motorsport Nobuharu Matsushita Felipe Drugovich
BWT HWA Racelab Artjom Markelov Giuliano Alesi
PREMA Racing Mick Schumacher Robert Švarcman
Trident Roy Nissany Marino Sato
Hitech Grand Prix Nikita Mazepin Luca Ghiotto

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.