Deletraz i Piquet potvrđeni za Charouz

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 4 komentara

Charouz Racing System potvrdio je potpuno novu vozačku postavu za sezonu 2020. Nakon jedne sezone u Carlinu vratit će se Louis Deletraz, a kolega će mu biti debitant Pedro Piquet.

Češka momčad prošle je sezone u imenu nosila “Sauber Junior Team”, no na službenim stranicama Formule 2 i Charouza momčad se trenutno spominje bez tog dijela imena, a ni stranice Sauber Junior Teama više ne postoje. Cijelu sezonu za njih vozio je Ferrarijev junior Callum Ilott, koji dogodine odlazi u UNI-Virtuosi, dok je drugo mjesto sve do velike nesreće u Belgiji imao Juan Manuel Correa. Ozlijeđenog Amerikanca do kraja je sezone mijenjao Matevos Isaakjan.

Deletraz je nakon vožnje za Racing Engineering, Rapax i Charouz uoči ove sezone prešao u Carlin te je u prvenstvu završio osmi, uz dva druga i jedno treće mjesto kao najboljim rezultatima.

“Veselim se ponovnom radu s dečkima iz Charouza – od kojih su mnogi isti kao kada sam ovdje vozio 2018. Znam da imaju dobro iskustvo kao i ja, stoga sam uvjeren da to možemo spojiti i napraviti nešto dobro 2020. Fokusiran sam na borbu u vrhu i pokušaj pobjeđivanja s Charouzom. Učinit ću to i dati maksimum.”

– Louis Deletraz

Švicarac je na postsezonskom testiranju u Abu Dhabiju vozio za Charouz i bio je sveukupno najbrži. Za istu je momčad testiranje odradio F2 debitant Pedro Piquet, a očito su ukupno osmo vrijeme i najveći broj odvezenih krugova bili dovoljni da 21-godišnji Brazilac dobije puno trkaće mjesto.

Pedro je sin trostrukog F1 prvaka Nelsona Piqueta i polubrat bivšeg F1 vozača Nelsinha. U Europu je stigao kao dvostruki prvak Brazilske F3, a odonda ima poprilično skromne rezultate. U dvije sezone u Europskoj F3 ostvario je 19. i 14. mjesto u ukupnom poretku sa samo jednim podijem, a onda se 2018. prebacio u GP3, gdje je ipak bio nešto bolji. Uzeo je dvije pobjede i završio ukupno šesti, a ove je sezone u F3, odnosno preimenovanoj GP3 seriji, završio peti s jednom pobjedom.

“Nakon dvije godine u GP3 i F3, pravo je vrijeme da napravim sljedeći korak u svojoj karijeri i mislim da sam spreman na izazov koji nosi F2. Mislim da sam imao dobru pripremu u prošloj seriji i da će mi to definitivno pomoći.”

“Sretan sam što sam se pridružio Charouzu jer su imali dvije jake sezone u F2 i imaju brz bolid. Još jedan od razloga zbog kojih sam odlučio doći tamo je to što vrlo dobro znam dio inženjerskog odjela i znao sam da ću raditi s dobrim ljudima.”

– Pedro Piquet

Ovime je već 10 vozačkih mjesta za novu sezonu Formule 2 popunjeno.


Odgovor

4 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Eh, sad je stigao sin i mog drugog omiljenog vozača.
    Ne mora biti kao otac, ali se nadam da će biti bolji od polubrata.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.