Petorica Ferrarijevih juniora potvrđeni za iduću F2 sezonu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 6 komentara

Uoči posljednjeg ovosezonskog F1 i F2 trkaćeg vikenda u Abu Dhabiju dobili smo čak pet službeno potvrđenih vozača za sezonu 2020., a riječ je o petorici članova Ferrarijeve vozačke akademije.

Prvi potvrđeni bili su vozači Prema Racinga – Mick Schumacher ostat će drugu sezonu zaredom u talijanskoj F2 momčadi, a bivšem prvaku Europske F3 pridružit će se ovogodišnji prvak Formule 3, 20-godišnji Rus Robert Švarcman.

Nakon njih, potvrdu mjesta na gridu za 2020. dobio je i Callum Ilott. 21-godišnji Britanac ove je godine vozio svoju prvu punu sezonu u F2 za Sauber Junior Team by Charouz, a dogodine će nastupati za UNI-Virtuosi, gdje trenutno voze debitant i Renaultov junior Guanyu Zhou te veteran GP2/F2 Luca Ghiotto koji je ranije najavio odlazak iz serije te prebacivanje fokusa na utrke sportskih automobila.

Potvrdu mjesta zatim je dobio još jedan vozač kojem će 2020. biti druga sezona – Giuliano Alesi priključit će se HWA Racelabu u njihovoj prvoj sezoni, a timski kolega bit će mu ranije potvrđeni veteran Artjom Markelov. Alesi je debitantsku sezonu proveo u Tridentu ostvarivši pritom najgore rezultate od Ferrarijevih juniora – Ilott drži 11. mjesto u prvenstvu s pole positionom iz Italije i dva treća mjesta iz Španjolske i Rusije kao najvećim postignućima, dok je Schumacher 12. uz pobjedu na sprint utrci u Mađarskoj. Alesi je tek 18. sa samo 10 bodova i dva sedma mjesta kao najboljim rezultatima.

Posljednji Ferrarijev junior koji je dobio mjesto na gridu za iduću sezonu je Marcus Armstrong. 19-godišnji Novozelanđanin je, kao i Švarcman, ove godine vozio Formulu 3 za Premu, a u konačnom poretku je završio drugi, upravo iza Rusa. Armstrong će zauzeti mjesto u ART-u, momčadi za koju su vozila posljednja dva prvaka, George Russell i Nyck de Vries.

De Vries se kao prvak ne smije vraćati u F2 i već je potpisao te debitirao za Mercedesovu momčad u Formuli E, dok drugo mjesto u momčadi trenutno drži Nikita Mazepin. Mladi Rus s bogatim budžetom iza sebe navodno neće ostati u ART-u, a na njegovo će mjesto doći 18-godišnji Christian Lundgaard, Danac koji je za ART vozio u F3 i koji ovog vikenda debitira u F2 za Trident.

Bez mjesta je nakon potvrde Premine postave ostao još jedan vozač s bogatom pozadinom, Sean Gelael, no za njega se očekuje da će ostati na gridu vozeći za DAMS, gdje je danas i službeno otvoreno mjesto potvrdom odlaska Nicholasa Latifija u Williams. Momčadski kolega navodno bi mu bio bivši Red Bullov junior, Dan Ticktum, što bi značilo da će momčad napustiti i Brazilac Sergio Sette Camara.

Potvrđeni vozači za 2020.

Prema RacingMick SchumacherRobert Švarcman
ART Grand PrixMarcus Armstrong
UNI-VirtuosiCallum Ilott
HWA RacelabArtjom MarkelovGiuliano Alesi

Odgovor

6 komentara

  1. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Bit će žestok dvoboj u Premi dogodine



    1
    1

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Samo 4 momčadi u F2?
    Jesam li nešto krivo skužio?


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.