Christian Lundgaard debitirat će u Abu Dhabiju

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 0 komentara

Tek odnedavno punoljetni Danac Christian Lundgaard debitirat će idućeg vikenda u Formuli 2 na posljednjim dvjema utrkama sezone u Abu Dhabiju. Priliku će dobiti u bolidu Tridenta.

Lundgaard je već dvije godine član Renaultove juniorske akademije, a tad je i započeo svoju karijeru u formulama. Odmah je pokazao zašto ga je Renault uzeo pod svoje osvojivši naslove u SMP i Španjolskoj Formuli 4. 2018. je bio viceprvak u Formuli Renault Eurocup, a ove je godine debitirao u Formuli 3 s ART GP-om.

“Ponosan sam i uzbuđen zbog debija u F2. Želio bih se zahvaliti Renault Sport Akademiji, Tridentu i mojim partnerima na vjeri u mene. Ulazak u prvenstvo u posljednjoj rundi će biti velik izazov, ali bit će to odlično iskustvo.”

“F2 je velik iskorak za mene, utrkivanje je uvijek žestoko i morate razmišljati strateški kako biste okrenuli utrke u svoju korist – veselim se početku i uviđanju onoga što mogu.”

– Christian Lundgaard

Debitantsku F3 sezonu mladi je Danac završio na solidnom šestom mjestu s jednom pobjedom na Hungaroringu, a na poznatoj neprvenstvenoj, ali prestižnoj F3 utrci u Makau održanoj prošlog vikenda završio je četvrti.

Zahvaljujući dobrim rezultatima i vezi s Renaultom, već je u dva navrata imao priliku testirati F1 bolid – ove je godine vozio Renaultov bolid iz 2017., R.S.17, na Hungaroringu i Jerezu.

U Tridentu, uvjerljivo posljednjoj momčadi prvenstva, vozit će pored Giuliana Alesija, Ferrarijevog juniora koji je odradio punu sezonu za talijansku momčad, a doći će na mjesto Ralpha Boschunga koji će tako treći put ove sezone ostati bez mjesta – dosad su ga mijenjali Ryan Tveter i Dorian Boccolacci, a rundu u Monzi morao je propustiti zbog nedostatka bolida, koji je bio zaplijenjen nakon nesreće na Spa-Francorchampsu.

“Vrlo smo sretni što možemo poželjeti dobrodošlicu talentiranom vozaču poput Christiana Lundgaarda koji se pokazao kao jedan od najperspektivnijih u ljudi u motosportu.”

“Ove je godine kao debitant Christian odradio odličnu sezonu u FIA F3 prvenstvu. Svaki put kad bih ga vidio na stazi bi me impresionirale njegove vještine. Za Team Trident imati Christiana predstavlja sjajnu priliku za dobar rezultat i doprinos njegovu rastu. Dat ćemo sve od sebe u podršci njegova F2 debija na stazi na kojoj se nikad nije utrkivao.”

– Giacomo Ricci, šef momčadi

S obzirom na to da je rođen 23. srpnja 2001., 18-godišnji Lundgaard postat će prvi vozač Formule 2 rođen u 21. stoljeću.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.