Renault predstavio još jedno pojačanje – 2020. stiže Pat Fry

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 1 komentara

Nakon što je jučer Renault objavio dovođenje Dirka de Beera na mjesto voditelja aerodinamike, uz još nekoliko promjena u tehničkom timu, danas je objavljeno kako će im se iduće godine priključiti i iskusni inženjer Pat Fry.

55-godišnji Britanac svoju je bogatu karijeru u Formuli 1 započeo još 1987. s Benettonom, a zatim je radio za McLaren, Ferrari i Manor. 2018. se vratio u McLaren, no ovog je ljeta po drugi put u karijeri napustio Woking.

S obzirom na ugovorne obveze s McLarenom, u Renaultu će započeti s radom tek 2020., a tamo će blisko surađivati s poznanikom iz starih dana u McLarenu, Marcinom Budkowskim.

“Oduševljen sam što su ponovno moći raditi s Patom. Njegov je dolazak još jedan korak u izgradnji i poboljšanju strukture naše momčadi. Patovo iskustvo, talent i odlučnost bit će dodatne vrijednosti u nastavku našeg napretka.”

– Marcin Budkowski, izvršni direktor Renault Sport Racinga

Fryov dolazak dodatno je komentirao šef Renaulta Cyril Abiteboul u izjavi za Motorsport.com:

“To je dobar dodatak, sjajna prilika. Marcin i on imaju odnos koji seže sve do njihovih dana u McLarenu. Oni imaju sjajan radni odnos, a to je ono što trebamo graditi, snažan tim oko Marcina koji će ostati na čelu svakodnevnih operacija u Enstoneu. To je ono što smo napravili.”

“Radimo s McLarenom na otpuštanju. Ima ugovorne obveze i to je sasvim u redu, nema žurbe, on je dio dugoročnog plana. Očito imamo neku vrstu konstruktivnog dijaloga, ali smo također opušteni. On dolazi, ali ne 2019., već će to biti 2020.”

Dodao je kako će službenu titulu u momčadi Fry dobiti “kasnije”.


Odgovor

1 komentar

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    renault napada ajmooooo



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.