Sainz: Ne uspoređujemo se sa sredinom poretka

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 5 godina 2 min 10 komentara

McLaren na početku ove sezone pokazuje značajni napredak te je nakon četiri utrke četvrta momčad u poretku konstruktora, a na Velikoj nagradi Azerbejdžana su oba vozača, Carlos Sainz i Lando Norris, završila u bodovima.

Međutim, iako je momčad ozbiljan kandidat za poziciju najboljih od ostalih iza top tri momčadi, Carlos Sainz kaže kako su McLarenove ambicije puno veće i da se zato mora nastaviti poboljšavati i razvijati.

„Mislim da se moramo poboljšati na gotovo svim područjima. Promatramo Mercedes, vidimo gdje su oni, promatramo i Ferrari, pa zatim, ako pogledamo naše podatke vidimo da se bolid mora poboljšati na svakom području.“

Carlos Sainz jr.

Španjolac kaže kako se u McLarenu točno zna u kojem smjeru treba ići te da to što su jaki u sredini poretka ne znači da je njihov posao gotov.

„Ako se uspoređujemo sa sredinom poretka, trebamo se poboljšati samo na nekim sitnim područjima da bismo se probili na vrh. Međutim, ne uspoređujemo se s njima, nego s bolidom koji je trenutno sekundu brži od nas, a konačni je cilj poboljšati se na svim područjima.“

Carlos Sainz jr.

Sainzovo sedmo mjesto u Azerbejdžanu mu je donijelo prve bodove sezone te priznaje kako je to bio važan korak naspram prve tri utrke koje su bile popraćene samo frustracijama.

„Za mene je to bilo prilično veliko olakšanje nakon što sam u prve tri utrke imao potpuno isti tempo. Imao sam brzinu u prve tri utrke, ali iz nekih meni neshvatljivih razloga tri puta za redom nismo imali sreće.“

„[U Bakuu] napokon nismo imali problema i pokazali smo za što smo sposobni.“

Carlos Sainz jr.

Rezultati VN Azerbajdžana
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

10 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Izgledate bolje nego ocekivano..barem od onoga sta je doktor HM ocekivao??
    Uzlazna putanja je tu..samo jako?



    15
    14

    1
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Ocekivali su i mnogi ovdje da ce McLaren biti tek nesto malo ispred Williamsa , a kamoli cetvrti.
      Ali da se ne zavaravamo , daleko je kraj sezone. Ako nadogradnje nebudu radile mogli i zavrsiti ispred Williamsa.
      Za sada sve ide odlicno , i ako tako nastave nema straha :D



      16
      16

      0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Kroz 4 trke, 3 u Q3 i stalno borba za pobjedu u F1.5, nešto što ostale ekipe nisu uspjele odradit ni blizu. Jedino je Kina zeznula, ali i tu bi bili konkurentni. Ako legnu nadogradnje, onda se ne bojim za 4. mjesto u konstruktorima jer vozače imamo, a bolid nam radi svugdje i gume ne prave probleme.



        6
        6

        0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ja onomad prognozirao da će bit zadnji. žešći zajeb. :D



    7
    7

    0
  3. Master_F1 Prikaži

    Baš me zanima kakav će paket nadogradnji donijeti sada u Barcelonu. Imaju dobar bolid, konstantna brzina na svih 4 staze dosada, dobar race-pace, dobro razumiju gume, sada samo pushing forward :)



    9
    9

    0
  4. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Samo da ih je sreca vise posluzila u ove 4 utrke(pogotovo Sainza) bodovno bi bili jos i bolji, ali napredak naspram posljednje 4 godine je astronomski, imaju dobar bolid, dobar race pace, dobre i pouzdane vozace i stvarno imaju sanse napokon odraditi sezonu kako spada. Zelim ponovo vidjeti jaki Mclaren, a na dobrom su putu da se to i dogodi.



    7
    7

    0
  5. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Bio bih zadovoljan kad bi bar jedna od momcadi iz gornje sredine poretka u standardnim uvjetima bila unutar jednog stinta (odlaska u box) u odnosnu na vodeće.To bi na zatvorenijim stazama dosta utjecalo na taktiku vodećih. Daleko smo još od toga, tek Gaslya ocekujem u toj zoni na slijedecoj trci, ali lijepo je da su u Mclarenu ambiciozni po tom pitanju.



    6
    6

    0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Nije McLaren još osigurao to 4. mjesto, ali da treba gledati da se još popravi bolid i tu se slažem, jer to je oduvijek bila vizija i politika te ekipe. Međutim, nakon poboljšanja šasije ove godine , iluzorno bi bilo očekivati da se preskoči RB, jer i oni imaju resursa dovoljno kako u financijskom, tako i u tehničkom pogledu. Čak su , u ovom posljednjem, i ispred McLarena, ako ništa drugo, onda zbog AN-ija. Gledam to kao preveliki navijač McLarena.



    3
    1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.