Lewis Hamilton osvojio VN Rusije i približio se svom petom naslovu!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 127 komentara

Lewis Hamilton je došao do svoje 8. pobjede ove sezone čime je došao na prag osvajanja svog petog naslova svjetskog prvaka!

[glasovanje utrka=”95″]

Na startu utrke Mercedesi su reagirali briljantno. Lewis Hamilton je krenuo s prljave strane staze i došao u opasnost da izgubi poziciju od Sebastiana Vettela. No, Valtteri Bottas se odmah pomaknuo na desnu stranu i pružio Hamiltonu zavjetrinu uz pomoć koje je Hamilton poletio naprijed i oslobodio se Vettelovog pritiska. Kimi Raikkonen je nakratko došao pod pritisak Kevina Magnussena, ali je vrlo brzo zapečatio svoju četvrtu poziciju.

Max Verstappen je imao izvrstan start i na soft gumama je odmah osvojio nekoliko pozicija. Kroz prvih par krugova već je prošao devet vozača i našao se na rubu osvajača bodova. Vrlo brzo je nastavio prodor i prošao sve bolide iz druge lige.

Dva Toro Rossa su odmah na početku imali problem s kočnicama i na identičan način su se izvrtjeli na stazi i odustali.

Sjajno pretjecanje odmah na početku je obavio i Charles Leclerc koji je zaobišao Kevina Magnussena s vanjske strane u trećem zavoju u borbi za 5. poziciju.

Na vrhu su Bottas, Hamilton i Vettel izmjenjivali najbrže krugove i Mercedes je prvi povukao strateški potez pozivanjem Bottasa u boks po nove soft gume. Ferrari i Vettel su reagirali krug kasnije, a zatim je isto napravio i Hamilton. Međutim, zbog prednosti koju je pružao undercut – Vettel je izišao ispred Hamiltona na drugu poziciju. Hamilton se nije predavao već se zalijepio za Vettelov mjenjač. Nakon jednog snažnijeg kočenja Vettela Hamilton je pokušao iskoristiti priliku, ali se Vettel obranio agresivnim zatvaranjem na kočenju. Ipak, već u idućem zavoju Hamilton se bolje postavio i prošao natrag ispred Ferrarija.

Dok se sve to odvijalo – Verstappen je prošao na 1. poziciju koju je zadržao do 8 krugova prije kraja kad je sa soft guma prešao na ultrasoft i vratio se iza Kimija Raikkonena na 5. mjesto.

U međuvremenu je Mercedes dojavio Valtteriju Bottasu u kojem se točno zavoju mora pomaknuti Lewisu Hamiltonu kako bi izgubljeno vrijeme bilo minimalno.

Timske odredbe smo čuli i u Force Indiji koja je pažljivo upravljala svojim vozačima na stazi dok su se borili s Kevinom Magnussenom, a nakon što je Sergio Perez propušten da pokuša uloviti Haasovog vozača, Meksikanac u tome nije uspio i Esteban Ocon je dobio poziciju natrag.

Daniel Ricciardo je imao manje impresivnu utrku od Verstappena i završio je na 6. poziciji, a cijelo vrijeme se vozio s oštećenim prednjim krilom.

Do kraja utrke smo gledali kontroliranje utrke dva Mercedesa na vrhu, dok su iza njih završila dva Ferrarija, dva Red Bulla, Leclerc, Magnussen, Ocon i Perez.

Rezultati


Odgovor

127 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Čestitke za Hamiltona i Mercedes.. Savršeno odigrana taktika i potpuno zaslužena pobjeda.. E da su se bar u Ferrariju toga sjetili u Monzi.. Još puno toga se mora posložiti i promjeniti u Maranelu.. Šteta jer su konačno složili dobar bolid.. Možda sljedeće godine Leclerc nešto promjeni..



    6
    6

    0
  2. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Naivni Bottas mislio da ce mu ovaj vratit poziciju.



    15
    14

    1
    • Fia
      bodo Prikaži

      Nije niti pomislio a kamoli mislio . Točno znaju što rade i zbog čega su plaćeni. Znali su i pod kojim okolnostima mora ili ne mora pustit Hama ili kada će Ham pustiti njega. Situacija sa undercatom Vetta i uvijek opcije moguće opcije SC i VSC odredila je pokazalalo se 100% učinak teama kako je i zamišljeno. Svi zadovoljni….naravno i Botta.


      0
      -2

      2
  3. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Bljuvotina, svaka čast Lewisu na ne slavlju, ali kad već ne slavi trebao je biti faca i propustiti kolegu. Zbljuv!



    3
    -4

    7
    • Fia
      bodo Prikaži

      A zbog čega bi mu treba vratit. Timska odredba je bila jasna, a lako će mu vraćat u kasnijim utrkama. Prije svega Mercedes za Hama mora osigurati rezervu bodova ispred SV, pa da bi to učinio mora tražiti dopuštenje koje danas ne bi dobio ni pod razno. On to učini i recimo sljedeću utrku pobijedi Vett , a Ham odustane.??? U Mercedesu se time ne igraju iako je jasno da je Botta danas imao the best weapon.



      4
      1

      3
  4. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    A nista, cekajmo neku bolju priliku.

    Neki dan sam rekao da je tehnicki dio, uradio najbolji posao ove sezone (opet im se treba dati priznanje, sta god da bilo), ali i oni su malo zakazali! Ovom bolidu je danas falilo gripa! Vettel se je istinski trudio, taktika je bila odlicna, ali bolid nema snage da parira Mercedesu.

    Mercedes jednostavno odrzava razliku, imali su sigurno jos snage da naprave 3+ sekunde prednosti, ali za to im nije bilo potrebno. Ovo sto rade, je lagano polaganje crvenog tepiha ka tituli i svaka im cast!

    i btw radujem se Leclerecu iduce sezone



    8
    8

    0
  5. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Post race = cringe



    8
    8

    0
  6. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Pujjjjjj bottas najveci beskicmenjak, ako jos jednom vidim njegov komentar o njegovoj tituli svjetskog prvaka izrigat cu se ….. hamston osigurao peti naslov jbg



    7
    -1

    8
  7. Ferrari
    Hercegovac_ Prikaži

    Gotovo je. Pripreme za 2019-tu i to je to…
    Forzaaaa



    4
    4

    0
  8. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Game over.
    Nadao sam se nepropuštanju. Nada je kurva.
    Čestike maxu i leclercu na dobrim predstavama.
    Sauber smanjio zaostatak za mojima, neće bit lako…



    5
    5

    0
  9. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Vettel je ima priliku, trebao je kad ja hamilton napada malo vise ici vani i downforce popusta i hamilton sekuncu iza, hamilton bi to zna odigrat a bome i max



    2
    -3

    5
  10. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Vettel je bio i ostao osrednji vozac.Svaki put, ili bar ucestalo, pukne ko kokica kad vidi Hamiltona u retrovizoru.



    10
    -7

    17
    • Michael Schumacher
      Lovac Prikaži

      A što je mogao sad napraviti? Gledaj pace od Bottasa, Merc je definitivno brži od Ferraria. U jednom dijelu sezone omjer je bio na strani crvenih, ali problemi kod kojih je Ham (kad je bio van forme) ni kriv ni dužan skupio bodove, pa par gluposti što od Pit-a, što od Vettela i eto. Ali kad gledam tempo Mercedesa teško da bi uzeli naslov do kraja sezone jer već je poznato da padnu u zadnjoj trećini sezone. Jednostavno razvoj kroz sezonu im je kao gospodarski rast RH…



      5
      4

      1
    • ZvoNik Prikaži

      Slažem se. Ham ga je prošao sa li-la gumama, a Maxa sa puno mlađim baš i nije. OK, čuvao se, ali…


      0
      -1

      1
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      @Q
      Niko nije puknuo ko kokica.
      Benz je jednostavno bio brži.
      Vettel je malo izgubio trakciju na zatvaranju Lewisovog napada pred zavoj 2.
      Tako da je Lewis puno bolje prošao “polukrug” i pretekao ga. Vettel je mogao braniti čvršće poziciju ali je moglo doći do kontakta.
      A da ga nije pretekao tada, pretekao bi ga naredni krug u DRS zoni prema zavoju br. 2.
      Ako ne taj krug, onda naredni, itd…..
      Ferrari jednostavno nije mogao parirrati Benzu ovaj vikend.
      A zboravljaš da je i Vettel 2x čisto pretekao Hamiltona na stazi ove godine.
      Pa nisam vidio da je iko, niti od Ferrarijevih ili Vettelovih navijača, niti bilo ko drugi, napisao da je Hamilton pukao ko kokica.
      Inače, čestitke Hamiltonu i Benzu na pobjedi, odnosno na naslovima (da i ja to napokon kažem).
      Danas su pokazali šta je Ferrari trebao da uradi u Monzi na startu i kasnije u trci.
      Max odličan.
      Kao i Leclerc.

      @Zvonik
      Ne treba biti puno pametan pa skontati da se Hamilton nije ni trudio preteći Maxa, već mirno čuvati razmak, nakon što ga je Bottas propustio i napravio tampon zonu između njega i Vettela.
      Lagano se vozio na 1,5-2 sec iza Maxa, čuvao gume, jednom probao, vidio da ne ide, odlučio (ili su mu rekli sa pit walla, svejedno) da ne rizikuje, jer je Max morao u box. Nakon Maxovog odlaska u box, odmah je postavio 2x najbrži krug, a sa njim je i Bottas popravio vremena i na kraju on završio sa najbržim krugom.



      4
      4

      0
    • ljuba7 Prikaži

      Dok Ferari ne dovede vozace poput Alonsa, Rikarda, Hulkenberga, Verstapena, Ferari ima da gleda u auspuh Hamiltonu. Trenutno ima dvojicu vozaca koji nisu dorasli tom autu, sreca pa dogodine dolazi Lekler, jos samo da se otarase precenjenog Fetela.



      1
      -5

      6
  11. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ne budite loši gubitnici. Pa svako normalan bi zamijenio Bottasa i Hamiltona. Mecka savrsena cijeli vikend, brzi i bolji. Lijepo su izveli start, Ferrari vjerojatno nije naučio apsolutno ništa iz ovog potopa od Italije pa do danas. Čini mi se da je Mercedes skužio Ferkanov trik sa motorom, jer bili su dosta brži na pravcu danas. Bottas običan beskičmenjak cijelu sezonu, i neka je dobio ovo što je dobio. Max besprijekorna vožnja i nadam se da će Honda napraviti dobar motor dogodine. Kimi prosjek, Leclerc kao i obično fenomenalan(prekrasno prešao Magnussena u 4. zavoju )

    Utrka dobra za Sochi, 7/10



    7
    6

    1
  12. ljuba7 Prikaži

    Dajte Alonsu ili Rikardu taj Ferari da vidimo sta sve moze taj auto, posto ovi dvojica nisu dorasli zadatku. Hamilton obidje Fetela kao da ga nema na stazi i naravno tu se vidi klasa vozaca… Steta, Ferarije je ove godine u vecini trka imao bolji paket ali nije imao ko da ga vozi i to iskoristi



    9
    -3

    12
  13. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Mislim da bi se Senna i Prost, da zajedno gledaju ove sezone, posrali na TV i na FIA-u.

    Ferrari nek gleda i uci. Ipak je Alonso bio i ostao toksican ?



    11
    3

    8
  14. Mclaren
    wilson Prikaži

    Rezime. Ferrari…the end još jednu godinu. Bravo Max, Riccija je ovaj put deklasirao. McL,Williams standardno loš, priključio im se Renault ovaj put. Vozač dana….Totto Vuk.



    3
    2

    1
  15. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Naravno da je Bottas zasluzio pobjedu. Ali o cemu vi pricate. Naravno da ce ici Lewisu pobjedu i maximum bodova sve dok ne osigura naslov. Pa ne postoji ekipa koja to nebi napravila. Neznam sta se pjenite ovdje kao da imate 4 godine.



    6
    4

    2
    • Kimi Raikkonen
      Michael Schumacher Prikaži

      Postoji Ferrari oni su majstori u tome sjeti se Imole ;)



      3
      3

      0
    • Lewis Hamilton
      F1 Racer Prikaži

      Nazalost, slazem se.
      Kada Hamilton i teoretski obezbedi titulu, Mercedes i Hamilton ce vratiti pobede Botasu…
      Da je posteno, nije …No, na kraju titule su te koje se broje…
      I jos nesto, povodom svega ovoga… Daleke 2007, da je Meklaren uradio ovo imali bi titulu sampiona u konkurenciji vozaca. Ovako, nama navijacima je bilo zanimljivo a titulu je odneo vozac druge ekipe…
      Gledajuci iz tog ugla… Ko je vise izgubio?!



      2
      0

      2
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Daleko od toga da je posteno. Nije posteno niti volim gledati da neki vozac koji je zasluzio pobjedu je na ovaj nacin izgubi , nije bitno koji to vozac bude. Ali ako gledamo realno Mercedes je napravio najpametniju stvar za sebe , svidalo se to nekome ili ne. Ali to je to



        1
        1

        0
  16. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    1. Sochi – enormno skupa f1 staza s koje pamtite samo sudare, a kad ih nema – e pa, komotno ju snimite da ju odgledate u onim noćima kad ne možete zaspati.. :D
    2. Dragi Scuderijini ljudi s pitwalla: Čemu vam služi Kimi?? Iz utrke u utrku ista je*ena taktika koja služi ničemu.. Ovo se ponavlja dobar dio sezone: kasni odlazak u boks (5-6 sekundi prije nego što će ga jedna mečka “progutat”), surovi povratak na 4. mjesto i vožnja 10-ak sekundi iza Seba.. Jeste li vi kad pokušali s undercutom il’ vam Kimi služi samo kao ogledni primjerak za fotoreportere?? Da, da.. bit će to.. očigledno se čeka Leclerc koji će, nadam se, donijeti neki mladi žar.. Ovo je postalo stvarno teško za gledati..



    19
    18

    1
  17. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Pogreb je party naspram atmosfere nakon utrke.



    22
    22

    0
  18. Mercedes
    PublicEnemyN3 Prikaži

    Zanimljivo kada je Ferrari povukao timske naredbe u Mađarskoj prošle godine te u Njemačkoj ove godine sve je bilo opravdano i u redu, ali cim Mercedes to napravi odmah se svima zgadi te se govori kako Mercedes unistava sport. Double standarts at its finest



    4
    -11

    15
    • Ferrari
      pero iz bukurešta Prikaži

      Malo si se pogubio….



      8
      6

      2
      • Mercedes
        PublicEnemyN3 Prikaži

        Izvini nisam se nimalo pogubio, Mađarska prošle godine, Vettel sporiji od Kimija, Kimi, umesto da dobije obavijest da prođe Vettela dobije naredbu da drži poziciju i bude rear gunner, Njemačka, obojica na one-stop strategiji, obojica su odradii zaustavljanja, i sta se desi? ”Fernando is faster then you 2.0”, Kimiju su ukradene dve pobijede praktički, da se razumemo, ne branim ovo sto je Mercedes napravio danas, Bottas je zaslužio pobijedu danas, samo nemojte pljuvati jedan te veličati drugi tim kad oba tima rade iste stvari, dapače, sve je to počelo od Ferraria 2002 godine



        6
        -2

        8
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        U madarskoj lani je Kimi stitio Vettela jer je ovaj imao problema sa volanom. Onako su uzeli p1 i p2 a da je prosao vjerovatno bi Vettel bio laka meta.



        3
        3

        0
      • Ayrton Senna
        FerrariF1 Prikaži

        Da malo.. Za ovakvo nešto se Ferrariu debelo zviždalo i buuuualo..2002 godine.. Al eto Mercedesu ništa.. No dobro istna da su u Mercedesu to uredno najavili još pred desetak dana.. I uredno po špagi su to izveli.. A ne šlampavo i neorganizirano ko Ferrari.. Tako da svaka čast.. Nije baš najljepše za gledat ali tako je kako je.. Osim toga Lujo je jednostavno daleko bolji vozač od Botassa a Formula 1 je MOMČADSKI SPORT i gotovo..



        5
        5

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Kimi nije dobio naređenje da zadrži poziciju prošle godine u Mađarskoj. Samo je dobio odbijenicu na pitanje da ga puste ispred. Da ga je mogao sam prestići na stazim, to bi i uradio. To mu niko nije ni branio. Ali jedino mjesto gdje je mogao pokušati u Mađarskoj je bilo na pravcu. A Vettel na pravcu nije imao nikakvih problema, tako da ga Kimi nije mogao prestići…



        3
        2

        1
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Ja opravdavan 100% propustanje i svako normalan smatran da bi napravio isto, ali kocenje vettela od strane botasa da ode na sigurnu udaljenost je nesto drugo, al eto cestitke mercedesu i hamitonu na naslovu, samo se nadan da ce in se ovako i vratiti jednu sezonu…



      3
      1

      2
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Ako je F1 samo igra, igra u kojoj je glavni cilj pobjeda vozaca i momcadi, Bottasovo navodno kocenje je “igra” sa suparnikom i to je dio taktike. Cilj vozaca/momcadi u F1 je ovojiti naslov, a da bi se to ostvarilo potrebno je napraviti puno toga osim voziti brzo. Cilj opravdava sredstva (legalna sredstva), danas je Mercedes skupa s Hamilton jos jedan korak blize cilju.

        “samo se nadam da ce in se ovako i vratiti jednu sezonu” vjerojatno hoce, nadmudrit ce i njih netko, ali kako stvari stoje najranije 2019.



        1
        -1

        2
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Zato je motogp bolji brzi pobjeduje, nema nicega nego vozi, tesko je ovo gledat kao navijac ferraria, ali sta je tu je, nadati se samo da je Leclerec novi schumi jer vettel to nije, a samo takav vozac moze dignut ferrari



        2
        0

        2
  19. Michael Schumacher
    AmarBiH Prikaži

    Mercedes igra sigurno, što više bodova da skupe za Hamiltona, to bolje… U motorsportu se nikad ne zna… Svaki bod je bitan :D Ferrari je isto trebao uraditi u Monzi. Ali i da je Kimi pustio Vettela, ništa se ne bi promijenilo u šampionatu, samo možda to da Hamilton ne bi imao trenutno 50 bodova prednosti, već nekih 40… Dosta grešaka što Vettela što Ferrarija ove godine. Nadam se da će naučiti iz ovoga svega, mada uče oni već 10 godina, ali nikada da nauče :(
    Max je učinio trku zanimljivijom, Lecleru svaka čast također. Jedva čekam da vidim šta sve može u Ferrariju :D



    3
    2

    1
  20. Lewis Hamilton
    F1 Racer Prikaži

    Kada Hamilton i teoretski obezbedi titulu, Mercedes i Hamilton ce vratiti pobede Botasu…
    Da je posteno, nije …No, na kraju titule su te koje se broje…
    I jos nesto, povodom svega ovoga…
    Daleke 2007, da je Meklaren uradio ovo imali bi jednu vise titulu sampiona u konkurenciji vozaca. Ovako, nama navijacima je bilo zanimljivo, dok je titulu odneo vozac druge ekipe…
    Gledajuci iz tog ugla… Ko je vise izgubio?!



    2
    1

    1
  21. Williams
    Montoya Prikaži

    Al šta ga je Renault pogodio sa taktikom, to nitko nemože



    6
    5

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Nije Renault mogao ništa. U Q3 svakako nisu mogli. Ovo im je bila najbolja opcija. Ali ni ovako nisu mogli do bodova. Prespori su. Taktika je bila dobra, da su imali tempo. Ali nisu.



      2
      2

      0
  22. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Čestitke Lewisu na njegovom petom naslovu prvaka! Doduše nije toliko sjajna titula kada se uzme u obzir da ju je osvojio 33% Mercedesovom dominacijom (u odnosu na ostale ekipe, ne Ferrari), 33% na Bottasovim leđima, 33% Ferrarijevom nespretnošću i amaterskim strateškim odlukama te 1% svojim vozačkim umijećem.



    9
    -9

    18
    • Daniel Ricciardo 3
      Kicker Prikaži

      Kao nepristrani navijac u F1, pitam se onda dali bi li i ti mogao napraviti to isto? Bottas nije uspio, a vozac je od malena. Ko je po tvom misljenu ok kao vozac koji bez momcadi i bolida osvaja prvenstva, cisto da smo svi upuceni?



      4
      3

      1
      • David Croft
        Dome_Senna Prikaži

        I ja također kada sam počeo gledati Formulu 1 sam bio nepristrani navijač. A to sam i danas. Navijam za dobru i zanimljivu utrku, nemam favorita među vozačima niti ekipama. Ovisno o performansama za konkretnu utrku, vozač će mi se svidjet ili neće. U Njemačkoj je to bio Grosjean sa svojim probojem do 6. mjesta, u Singapuru Sirotkin koji se lavovski borio s jačima od sebe,, danas je to bio Max (čiji fan usput budi rečeno zbog njegovog karaktera i svega prije nisam, ali mora se priznati da je danas odradio vrhunski posao i zasluženo dobio titulu vozača dana). Iz istih razloga danas nisam navijač Lewisa Hamiltona. Ne jer nije dobro vozio nego zbog toga što njegove pobjede jako često ostanu u sjeni nečega/nekoga tko je do te pobjede donio ili pripomogao. A cijela ova sezona je takva. Ne zaslužena cijelih 100%. Prvi sljedeći koji se bori za titulu je Sebastian Vettel. Da je na njegovom mjestu Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo ili Valtteri Bottas, onda bih navijao za njih. Kako nisu, onda navijam za Vettela. Ne jer ga favoriziram u odnosu na Lewisa (iako je puno jači i čvršći karakter ali to nije sada relevantno) nego kako bi prvenstvo bilo zanimljivije.



        9
        3

        6
      • David Croft
        Dome_Senna Prikaži

        U svom komentaru niže tvrdim da je Vettel jači karakter od Hamiltona. Ne paničari na team radio kao naš novi prvak.



        7
        1

        6
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      To bi znacilo da bi i ja ove godine bio u igri za naslov do Brazila negdje ako je samo 1% Lewis u pitanju…



      7
      -1

      8
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Bas krivo, ove sezone je za razliku od proteklih Lewisovih naslova se itekako p9kazalo vozacko umjece jer da je radio sto i Vettel ovo jos ne bi bilo ni iz bliza gotovo.



      11
      1

      10
    • joker505 Prikaži

      Ja ne znam onda sta si ti gledao ove sezone ako mislis da je do hama samo 1%



      4
      -2

      6
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Nemoj mu ni cestitat ako ces mu tako cestitat haha



      7
      5

      2
    • David Croft
      Dome_Senna Prikaži

      KADA LEWISU TIMSKI KOLEGA BUDE NETKO U RANGU RICCIARDA, VETTELA, ALONSA, ROSBERGA, VERSTAPPENA I KADA LEWIS TADA OSVOJI PRVENSTVO SVE OVO POVLAČIM. Do tada… Bottas je odličan vozač, ali nema čvrsto svoje Ja. Onaj tko tvrdi da je ovo danas bila čista pobjeda Hamiltona je najblaže rečeno budala. Ako se Hamilton i Bottas, a i cijeli pitwall Mercedesa ne osjećaju 100% ispunjeno nakon ove “pobjede” danas, onda vi vrli stručnjaci možete.



      8
      -2

      10
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Bio mu je Alonso kolega u rookie sezoni, pa je završio ispred njega, osvojio dva naslova protiv Rosberga.
        Vettel jači karakter od Ham?
        Preporučam ti da pogledaš Baku 2017, te Francusku, Njemačku, Italiju ove godine, možda promjeniš mišljenje.



        8
        1

        7
      • David Croft
        Dome_Senna Prikaži

        Onda ću se drukčije izraziti. Vettel je veći čovjek od Hamiltona. Jer da je situacija obrnuta i da Hamiltonovi mehaničari i trkaći inženjeri njemu upropaštavaju ovako šanse kao što rade Vettelu, ne bi bilo svih tih lažnih zahvala na team radio. Znamo svi vrlo dobro što se dogodi kad Hamiltonu ne ide sve po planu i kako mijenja ploču kada ne pobjeđuje.



        10
        3

        7
  23. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Dosadnjikava utrka, Mercedes cijeli vikend brži, normalno da su ih zamijenili, lako mu vrate kad potvrde naslove. Pogotovo jer Ham ne pobjeđuje nakon što potvrdi naslov ?
    RB jednako brz na starom softu i novom ultra? Ne kužim, ali Max odličan.
    Leclerc isto super.
    Reko je Ted da najavljuju tajfune u Japanu, tako da bi moglo biti veselo za tjedan dana



    2
    1

    1
  24. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Hamilton obidje Vetela na stazi teskoj za obilaziti a ima krug mladje gume.
    Hamilton obidje Kimija u monzi, ima 5 krugova mladje gume.
    Botas ih koči u oba slučaja.
    Dakle do Botasa je :)



    4
    2

    2
  25. Fernando Alonso
    Jelja Prikaži

    Nerazumijem sto ovaj Ferrari radi s Kimijem bezveze ostaje na stazi 10 krugova vise i izgubi 7-8 sekundi i nema ga cijelu trku.Ferrari je trebo prvo poslat Kimija u boks i nakon 2 kruga Vettela i ako Hamilton nebi posao u boks nakon Kimija(ko sto vjerovatno nebi) oba dva Ferrarija bi bila ispred Hamiltona,ali to je Ferrari….



    3
    2

    1
  26. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Kakaf performans Mercedesa i oba njihova vozaca. Ko fol nemogu se tokom utrke odljepit ali kad treba proci ispred Ferrarija to odrade kao pojest cheeseburger u mcdonaldsu. Uostalom nisam ni drugo ocekivao. Za Maxa se znalo da mora u boks a sve ostslo je bilo odradivanje do kraja. Ljudi moji koliko god netko mislio drugacije ovo je gotovo. Da preostalih 5 utrka Vetlttel pobjedi a Kimi bude drugi mozda bi bili prvaci. Kimi je od prije par utrka onaj stari uspavani tip koji dode zaradit placu. Dam se kladit da je obrnuta situacija da nema sanse da bi on zadrzao iza sebe Hamiltona kao danas Bottas Vettela. I relativno dosadna utrka na kraju krajeva. Imam dojam da je ta ruska staza znala pruzit daleko bolje utrke. Tolika ravnica a vodeci si nemogu prismrdit. Cestitke Maxu za proboj sa zacelja kao i Lewisu na 5 naslovu. Kao sto sam rekao ovo ce biti gotovo prije nego prosle godine. Zadnje 2 utrke u kvalama Mercedes brise pod s Ferrarijem a u utrci jos to koliko toliko dobro izgleda. Bez PP nema sanse za ijednu pobjedu do kraja jer ovi su opet nemoguci za proci na ravnom. Ono sto bode u oci je to da Ferrari vise ne moze pobijediti gdje je nekada mogao. Monaco,Madarska i Singapur su trebale biti njihove staze a kad se sve zbroji i na tim stazama je Mercedes podebljao prednost. Steta, sezona je obecavala odlican finiš no ovako sad to nema tu draz. Valjda cemo docekat zanimljivu sezone u narednih 5 godina.



    3
    3

    0
  27. Daniel Ricciardo 3
    Kicker Prikaži

    Znaci, nisam ni ferrani ni mercedes kamp pa kao “obican” navijac sam bas razocaran ko i Bottas kladim se. Prosle godine to nisu napravili, toto je pricao kako ne mogu zbog tima, zbog ljudi u tvornici koji podrzavaju oba vozaca i blabla. Sad to naprave, meni na prljav nacin jer je ocito da su o tome pricali i sigurno je prica isla: “ako si prvi i brzi od hamiltona necemo nista mijenjati”. I onda mu probaju prodat foru u utrcu da je guma kao losa. Isto kako su kimiju prije koju utrku pa je samo reko neka ga ne muljaju nek kaze sta treba. Znaci, samo javi da ga treba pustit jer svi znaju o cemu se radi. Pa nismo klinci od 10 godina.
    Ne znam da ce bas tih 7 bodova prelomit prvenstvo, 4 naslova vec ima, a sad ce trajno ipak ostat mrlja. Kako se svi schumija odmah sjete po prljavim voznjama, dok ce se kimija sjecat kao “cara”.
    Sve u svemu mogli su ga slavili za super pretjecanje vettela, ovako kita.
    Kad bi mu i to odredilo prvenstvo, ipak bi to znacilo da ga je dobio/izgubio posteno, na svoju ruku, a to znaci biti F1 prvak. Za konstruktorski ne igra ulogu ko je 1. / 2.



    4
    -1

    5
    • David Croft
      Dome_Senna Prikaži

      DA! Sve si dobro rekao. “Pojavio se blistering kod Lewisa pa ga molim te Valtteri propusti u 13. zavoju. Ovaj krug. Da ne bi bilo zabune. I nos mu obriši ako zaplače na team radio.”
      Pravi prvaci očito ne prezaju ni pred čime dok se grabaju za tu siću od 7 bodova. Toliko im je bitan taj Lewisov naslov pa čak i pod cijenu apsolutnog poniženja Bottasa. On je vrlo bitan dio u cijeloj priči. Samo čega? Mercedesa? Hamiltonovog naslova? Hamiltonovog ugovora?



      1
      -2

      3
  28. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Objasnjenje molim na ovo situaciju, hamlton ulazi u box, prelazi crte od boxa s dva kola, dali je tu sve legalno ili ne? Neosuđujem nego neznam to pravilo 100% kad se s 2 kotaca prede preko jeli isto kao i s 4? Jer realno moze se tako dobit dosta vremena u rusiji



    1
    1

    0
  29. Rover
    zjurina Prikaži

    A kaj sad drugo nego fer cestitati Luji na pobjedi i to je to.
    A veliki BRAVO malom Leclercu na super utrci i osvojenom mjestu.
    Također Max sve bolji i bolji. Steta sto nije par krugova prije otisao po brže gume & pokusao uloviti Kimija.
    Inace u globalu jadno Mecke i Ferrrari iberundali (?) sve osim RedBullove, a oni pak zaostali 15 i 30 sekundi …. tssk


    0
    0

    0
  30. IvanIvanIvan Prikaži

    Samo budala moze misliti da je u ijednom trenutku ove sezone Ferrari imao brzi auto. A ova utrka…kakvog smisla ima? Vec drugu sezonu slusamo da je nemoguce pratit auto ispred sebe, svi se voze u krug na razmacima od sekunde i pol do dvije, sve bitno sto se desi, desi se na ravnici do 2. zavoja i u 3. zavoju. Ostatak staze da se obrise i spoje 4. zavoj i zadnji, nebi nitko ni skuzio da nesto fali!



    6
    0

    6
  31. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Mercedes je momcad koja zna sto zeli i to radi, iako mi nije bas najbolja solucija ovaj propust Hamiltona, ali opet kad bolje razmislim… Zasto ne? Hamiltonu su u ovoj utrci bili potrebniji bodovi ipak je on jos uvijek teorijski u borbi za naslov prvaka. Bottas uz ovako paasivnog Kimija ne treba strahovati za 3. mjesto.

    Ferrari je danas ispucao prvi od 6 metaka, nazalost za njih metak nije ni okrznuo Mercedes. Cak bi rekao da je Ferrari danas prosao dobro s obzirom da je Red Bull zbog kazne startao sa zacelja, mogli su proci dosta gore.



    6
    5

    1
    • David Croft
      Dome_Senna Prikaži

      Nije ni u redu da ako je čovjek svojim trudom osvojio pole position i nema niti jednu pobjedu ove sezone da ga se usred utrke spriječi da upiše tu jednu jedinu zbog nečijeg navodnog blisteringa tj. izlike da ga ne stisne Vettel.



      5
      -6

      11
  32. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Mercedes lagodno do pobjede. Kada treba prestici Ferrari ubace u 9. brzinu i doviđenja.
    Soft star 30 krugova brži od nove ultre ?
    4/10



    2
    2

    0
  33. Alfa Romeo
    Alfa707 Prikaži

    Navijač ferrarija sam i čestitke hamiltonu na pobjedi i prvenstvu! Više se uopće ne nadam za ovu godinu jer su Vettel i ferari prosuli ko djeca previše bodovs,a Vettelu jer je dozvolio da ga Hamilton onako obiđe na stazi ko bebu zamjeram i drugo mjesto!
    Ove godine stvarno nije vozio kao da je motiviran za osvojit naslov dok Luis(kojeg ne volim,priznajem) vozi kao da mu je svaka utrka zadnja
    Čestitke za prvenstvo
    Znam da Vettel nije sam krivac al sam još pod utjecajem onog gubljenja drugog mjesta i trenutno ne želim čut za njega! Kumu mu nije čuvao leđa kako treba al nije ni Niko Luisu pa je ovaj pobjeđivo
    Mercedes je kroz cijelo prvenstvo pokazao kako momčad treba radit. Dobijali su crvene i dok su imali slabiji bolid,a sad su opet brži i bolji!
    SVAKA ČAST NA JOŠ JEDNOJ TJ DVE TITULE



    4
    -1

    5
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Dobro je Frantic rekao, i da se nekim čudom Vettel nađe ispred, neće moći zadržati poziciju. Mercedes ih je ovdje doslovno otpuhao. Ferrari može biti sretan što je Red Bull ovdje odlučio uzeti kazne, jer bi inače završili tek na 5. i 6. mjestu…
      Vettel je njega ove godine više puta prestigao direktno na stazi. I to na stazama gdje nisu imali ovoliku prednost koliku je Mercedes imao ovdje, ili je nisu imali nikako (Austrija)…

      Dok su Rosberg i Hamilton zajedno vozili, niko nikome nije trebao čuvati leđa, jer im niko nije bio ni blizu…



      2
      2

      0
  34. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Prigodna pjesma za Bottasa u ovome trenutku:

    https://www.youtube.com/watch?v=B1FCnTSvKuQ

    Hebi ga, finski druže.



    1
    0

    1
  35. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    ovo je predzadnji ili zadnji čavao u lijes vettelove šanse za osvajanje naslova.
    odigrao je mercedes momčadski, onako kako i treba u ovakvim situacijama. mogu se svi za zgražati na timske odredbe, ali kako je netko niže napisao F1 je momčadski sport. radio je ferrari tako sa schummiem, a vjerujem da bi svaka momčad u istoj situaciji odradili isto. osim ferrarija u monzi. valjda su se htjeli odužiti kimmiju nakon pedale s pobjedom, pa su sje*** sve što su mogli.
    utrka inače dobra, red bull je pružio zanimljivosti na početku sa probijanjem naprijed, a i bilo je zanimljivo s vettelom i hamiltonom kratko vrijeme. još da je max ostao da ga hamilton dostigne, možda bi još zanimljivosti. :)
    čestitke hamiltonu i mercedesu, nadam se da (ni)su preuranjene. ;)
    a valjda će sljedeće godine vettel i čarli iskemijati nešto i konačno donijeti naslov.



    4
    4

    0
    • Mika Hakkinen
      stoka Prikaži

      Zasto svi spominju ferrari i monzu i usporeduju s ovim danas? Za monzu je vettel jedini krivac triba je samo prezivit prvi krug i bio bi pusten kasnije. Pa nije ni bottas pustia hamiltoja u prvom zavoju!



      3
      0

      3
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        U Monzi je Seb uletio ko junac… Mecke skolski, jedan za drugog..



        1
        0

        1
      • Ferrari
        sisavac Donator Prikaži

        spomenuo sam monzu jer je tamo ferrari ili loše izveo timske naredbe ili ih nisu imali i razjasnili s vozačima kako se ponašati. sve je to lijepo dok je show, ali kad se izgubi sve što se moglo izgubiti, baš na toj monzi, onda se čovjek pita tko to sjedi na pitwallu i tko je kome šef.
        timske odredbe imaju svi na gridu, pa nedavno su vozači force indije dobili po nosu jer su se međusobno sudarali i zabranili su im međusobno utrkivanje. ali se uvijek priča samo o onima koje se dogode na vrhu.



        1
        1

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Nije ga Bottas propustio, ali ga je odbranio od Vettela. Što se ne može reći za Kimija u Monzi… Opet priče kako se ne mogu izvesti startegije na startu, a Mercedes je opet demonstrirao, nakon Francuske, kako se to radi…



        2
        2

        0
      • Mika Hakkinen
        stoka Prikaži

        Za 1. Krug u monzi i sudar u drugoj sikani nikako ne moze biti kriv ni ferrari ni taktika nego iskljucivo vettel. A neki forumaši tu ocito znaju koja je to taktika bila ferraria za monzu ppa je kao nisu dobro odradili.. ili mislite da bi da je vettel prezivio prvi krug ostao iza kimija jer u ferrariu nebi izdali naredbu kimiju da ga pusti ili kao inace ostavili ga sa mrtvim gumama 6 7 krugova duze da se kotrlja i onda rekli kimi je za penziju… Pomirite se s tim vise da je vettel kruvac za monzu ne ferrari. Da je alonso bio na vettelovom mjestu nebi sigurno napravia tako nesto


        0
        -3

        3
  36. Marlboro
    Alonso1965 Prikaži

    Napisati cu jer nitko dosad nije, a svi navode tu situaciju kao primjer koliko je Vettel los.
    Hamilton, uz ocigledno danas bolji paket je imao DRS na Vettela i trebao ga je proci, no kao sto je i sam Vettel rekao, u tom trenutku nije znao gdje je Hamilton i pomaknuo se u desno i blokirao ga znajuci da bi mogao dobiti kaznu zbog mijenjanja pravca, ocigledno se pomaknuo Hamiltonu ulijevo kako ne bi dobio kaznu te mozda i unistio trecu poziciju.
    Cisto ovo pisem jer vas je mnogo pisalo kako ga je Hamilton danas propuhao, a tako ipak nije ispalo jer mislim da ga Hamilton jos barem tada ne bi prosao zbog Vettelovog ostrog ulaza u zavoj.



    4
    -4

    8
  37. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Utrka nije baš bila zanimljiva, dao sam 3. Čestitke Hamiltonu na naslovu prvaka jer ne vidim način na koji Ferrari i Vettel mogu dobit. Mercedes odigrao timski i znalo se nakon kvala da će Bottas morat propustiti Hamiltona kad tad. Max je odvozio fenomenalnu utrku, a i LeClerc fantastičan 7. Što se tiče timskih odredbi, ne volim ih, ali budimo iskreni svaki tim bi ovo učinio za vozača koji se bori za prvenstvo. Nadam se boljoj utrci i više akcije u Suzuki.



    3
    3

    0
  38. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    A i jos sam jednu stvar primjetio ove godine. FI npr propusti Meredese onak ladno a Ferrari malo uspore. No netko prica da isto radi Sauber i Hass u korist Ferrarija a meni padaju napamet vec par situacija u kojima su i odmogli Ferrariju bas Hasovi vozaci. Kimi je u Njemackoj zbog jednig Hassa izgubio mjesto od Bottasa do knpr danas je Vettel dok je obisao Magnusena izgubio u odnosu na Bottasa vise od sekunde i blokirao ga je 5,6 zavoja. Ono sto hocu reci da FI bas propusta lagano Mercrdese pa i Williams prijasnjih godina. Dok npr Hasove izgleda bas briga tko je iza njih. Nisu oni nesto Ferrariju olaksali proslaske za cijeli krug tokom ove godine. A pogotovo da nepricam o propustanju za direktnu poziciju kao Ocon u monte carlu.



    13
    12

    1
  39. OnlyAlonso Prikaži

    Danasnjom utrkom,po meni LH je 99,9% prvak,ferrari kao uvijek zabrlja na kraju sezone,a ni SV nije pokazao nista posebno…



    7
    -3

    10
  40. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    F1 je momčadski sport, a ne individualni ma štogod netko rekao da tome nije tako. Prvak može biti jedan ne mogu biti dvojica. Trenutno se Hamilton bori za naslov i momčad je tu koja mora učiniti sve da mu to omogući zašto je to tako teško shvatiti? Svi se smješkaju Bottasu i nazivaju ga koje kakvim nadimcima, a Bottas je napravio apsolutno se što pravi momčadski kolega radi za svog kolegu koji je u borbi za naslov žrtvovao se jer je to zadaća timskih kolega da se žrtvuju koliko god to Ferrarijima bilo teško pojmljivo. I način na koji se žrtvovao je također znakovit u najsporijem zavoju na stazi jer tako to rade prave ekipe koje imaju hijerarhiju. Sve ono što je Ferrari radi savršeno prije davnih 13 godina sada to radi Mercedes koliko god bilo teško za gledati ili priznati.



    5
    5

    0
    • nitrovip Prikaži

      Sad sam pogledao utrku i ne vjerujem. Ti/vi stvarno to podržavate? Takve pederske odluke su davno pozate, al su uvijek prepoznate upravo ovako – pederske.
      Gube gledatelje globalno, kamoli lokalo.. Čemu gledat utrku kad će “ovaj pustit ovoga” il “onaj onoga”?
      Kao da igraš belu, a tvoji na mješanju imaju 200 zvanja. Na drugom oni. Pa opet. Neš ti igre.

      Više bodova, više milijuna, za tim i vozače, a ionako su sve milijunaši… ma kurac obični

      ne znam gdje su bottasova jaja, valjda u vreći dolara..

      Razočaran sam 100 posto općenito sa F1.. kakva banda



      3
      1

      2
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      Koja kontradikcija haha…pa mercedesu kao timu i CJELINI je svejedno jel bottas prvi ili drugi…konstruktorski naslov je najbitniji a od vozackog nemaju nista,cak bi ovu odluku i odobrio da je bodovna razlika manja ali 43 live boda je i previse i ovo je stvarno potez jedne kukavice!!!



      1
      1

      0
  41. Mika Hakkinen
    Miodrag44 Prikaži

    Kod Mercedesa su odredbe jasne.. I tu nema rasprave.!Još prije dvije utrke donijeli su odluku tko je prvi vozač a tko vodonoša. I tako rade.. End of story.. A mi možemo raspravljati i pripovjedati kak to nije pošteno i sve te jadikovke.. Ali to je bilo za očekivati. I Botas je postupio vojnički po zapovijedi.. Kad Lewis i Mercedes osiguraju prvaka i prvenstvo dobit će dozvolu za pobjedu… A i vjerojatno se mu bude taj potez prepoznam i na bankovnog računu. Kolektiv iznad svega. i



    6
    5

    1
  42. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Odličan utrka ali samo za Mercedes! Mjenjala se pravila zbog dominacije jedne momčadi i evo dominacije druge momčadi i dosadni utrka opet! Ferrari bi trebao razmisliti o prodaji motora RBR jer jedino bi RBR sa njihovim motorom i Maxom mogao skinuti Mercedes sa trona!



    3
    0

    3
  43. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Čestitke Lewisu na odlično odvezenoj utrci. Još jednom je uspio staviti Vettela pod pritisak i još jednom je uspio da ga natjera na grešku.
    Ne mogu mu još čestitati na titulu, mada mislim da je od slijedeće utrke samo pitanje u kojoj će utrci postati 5 xWDC i to sasvim zasluženo.
    Žao mi je što mu ne mogu čestitati na pobjedi. Ne sjećam se kad zadnji put nisam čestitao pobjedniku.
    Inače sam pobornik timskih odredbi, jer smatram da je ovo timski sport, ali ovo ne mogu ni razumijeti, a kamoli podržati.
    Ovu odluku bih razumio da je razlika bila 20 bodova.
    Ovako jedan veliki autogol.
    Wolfa nisam ni prije simpatisao, sad još manje.



    11
    3

    8
  44. Fernando Alonso
    Tab F1 Prikaži

    Nije mi drag Ham, ali je ove godine jednostavno brži od Vettela. Imam osjećaj da sjedi u Ferrariu kako bi već imao osiguranu titulu. Možda griješim, ali čovjek ubija…



    3
    1

    2
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Treba neke stvari razgraničit.
      Pretpostavljamo da bi Vettel sjedio u Benzu. :mrgreen:
      Ako bi Hamu ta “ekipa Ferrarija” bila kao što mu je “Mercedesova ekipa”, vjerovatno bi imao sličnu prednost (ne bi još uvijek osigurao titulu), možda čak i nešto manju jer je Benz (kojeg bi vozio Vettel, jel) očito unaprijedio svoj bolid (odnosno Ferrari to nije adekvatno “propratio”) nakon ljetne stanke.
      E sad, da takav Ham ima kao back-up ovakvu ekipu Ferrarija na pit-wallu, stratege, box,…., kakvu ima Vettel, pitanje koliku bi imao prednost. ;)



      2
      1

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        I još Vettel nebi dopustio da ga Bottas pobijedi u tri od prve četiri utrke sezone. Kao što nije ni Kimiju ništa dopustio ove sezone. I uz Mercedesovu taktiku, koja je gotovo uvijek bolja od Ferrarijeve, već bi se nakon prvih 5, 6 utrka izdvojio. I već bi mu tada Bottas igrao wingmana. A znamo koliko to Mercedes, zajedno sa Bottasom radi…

        Vettelova greška u Njemačkoj, najveća ove sezone. Ali prethodno ga je Ferrari sjebao trošenjem guma iza Kimija, koji je svakako bio na drugačijoj strategiji, i trebao je pokrivati Hamiltona, a ne smetati Vettelu.
        Vettelova greška u Bakuu, ali ga Ferrari doveo u tu poziciju. Da nisu sjebali strategiju, nebi ni morao rizično napadati za prvo mjesto, jer bi bio ubjedljivo prvi…
        Vettelova greška u Francuskoj, gdje je samo kriv što je odlično startao, a Mercedes ga odlično zagradio, kao i juče u Rusiji…
        Greška u Monzi, vidjeli smo kako to Mercedes timski odrađuje. I u Francuskoj, i u Rusiji. A neki ovdje pravdaju kako je nemoguće imati taktiku na startu utrke. Nemoguće za neke…



        5
        1

        4
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Frantic
        S obzirom koliko je Mercedes napredovao od ljeta ne znam jel bi uzeo naslov, ali nebi napravio greške u Njemačkoj, Francuskoj, Monzi i sad bi bio nekih 10-15 bodova cca u prednosti vjerojatno.
        Da li bi uspio održati do kraja ćemo moći bolje procijeniti kad vidimo zadnjih 5 utrka kako će se odviti.
        @Pastor
        Koliko god tražio opravdanja greška je greška.
        Sjebao je Mercedes Hamiltona ove godine više puta – npr. Austrija, a i jučer kad su dali Vettelu da ga undercuta, pa nije napravio grešku nakon toga.
        Da je u Monzi ostao u zavjetrini Kimmia umjesto pokušaja napada onebi mu se desilo šta mu se desilo.
        A što se tiče da nebi dao da ga pobjedi u 3/4 utrke – pa više je puta Kimmi bio ispred Vettela ove sezone nego Bottas ispred Ham.
        Dobro si rekao da smo vidjeli kako Mercedes to odrađuje – ne na startu i u prva tri zavoja kad je divlji zapad nego kasnije u utrci, tako da mu je za Monzu najmanje kriv Ferrari.

        Vrlo je jednostavno Ferrari je imao bolji bolid u prvom dijelu sezone, ali zahvaljujući boljoj vožnji Hamiltona i boljem poslu koji je Mercedes odradio su otišli na ljetnu stanku u zaostatku.
        A sad ćemo vidjeti, ako Mercedes pomete ostatak sezone ispasti da će biti nebitno, ali svakako je moglo biti puno zanimljivije.



        1
        -2

        3
  45. antestantic Prikaži

    Odlična trka, Red Bulu promena motora ništa nije oduzela, na kraju ipak 5-6, verovatno ti tu bili i da nemaju kazne.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.