Hamilton vs. Max
-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 6 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
Ko je ko u ovoj sutuaciji?
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
U Imoli Lewis nije imao druge nego rizikovat, samo je pretjerivao sa obilazenjem vozaca za cijeli krug, pogledaj opet prvi dio utrke do tog izlijetanja, Max svaki puta se rijesi zaostalih na sigurnom mjestu dok je to Lewis odmah rjesavao cim naidje na zaostale i to par puta na rizicnim dijelovima staze, sve do jednom_bataziv_0809 je napisao/la: 15.09.2021., 12:19 Pa meni je iskreno los start u oba sprinta puno veca greska nego Imola i Baku.
Imola je danak okolnostima van njegove kontrole, a Baku je nesto sto se desi jednom u 10 godina ili nikad.
Mercedes je imao nekoliko losih bokseva, sto zaustavljanja, sto momenta kada su ga povlacili u boks. Red Bull nije, bar ne do Monze.

Baku mi je fakat bizarna greska, ali nekako je vagam kao ozbiljniju jer taj volan koji Mercedes ima je na tom bolidu od hibridne ere, malo se sta promijenilo ono znas gdje je sta ne mozes tek tako pritisnut pogresno dugme mahinalno ali eto napravili su sad da mora dobro da pritisne to dugme, sad je kao onaj stari salter za wc

Losi startovi su iskljucivo njegova greska, u subotu je odmah priznao da je kvacilo previse popustio i zadnji kraj je proklizao.
A ekipe realno Red Bull je ove sezone djelovao klinicki sto se tice taktika i promjene guma tice, dok je Mercedes na momente djelovao kao Ferrari iz 2019...
PotpisCrashOverride je napisao/la: 15.09.2021., 13:11 Meni je drago da se napokon sudaraju jer mi je dopizdilo svrsavanje na Maxove poteze gdje je hladnija glava u drugome autu izbjegla sigurne sudare XY puta..

Do sad bih se slozio, Max i Red Bull su odradili prejaku sezonu, Hamilton i Mercedes su ispod nivoa koji se od njih ocekuje, ali eto ima jos utrka do kraja, mozda se cjelokupni dojam promijeni pa na kraju ispadne da su odvezli sezonu na priblizno istom nivou.Ferrari je napisao/la: 15.09.2021., 13:57zato što mislim da je RBR/Max više zaslužio ove godine od Merc/Lewis kombinacije.

- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Tesko je reci jer analogije prestaju vrlo brzo.
Puno je veca razlika izmedju njih u smislu vozackih kvaliteta i ljudskih kvaliteta.
Sumaher je daleko bolji vozac od Hilla, dok su Max i Lewis tu negdje kvalitetom (naravno Max mora puno pure pojesti da stigne sve ono sto je Lewis postigao, za sada je i dalje samo jako brz i perpektivan vozac).
Hill je, sa druge strane, sa apekta ljudskih kvaliteta daleko veci od Sumahera (moje misljenje i utisak i ne samo moje), dok su mi Lewis i Max tu negdje, jedno bezobrazno deriste i jedan povrsni celebrity koji nastoji da ima misljenje o svemu.
@LH44 slazem se bruda

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
U prvih 50m doslovno odmah na startu trebao samo zatvoriti vrata na unutrasnju stranu i onda bi on sa unutrasnje strane bio u poziciji da tjera Maxa van staze. U Spaniji isto isao s vanjske strane jer nije ocekivao divebomb s te udaljenosti, a ovaj je uletio ko sivonja taman bi se sudarili da Lewis nije popustio. Onda i na Silverstone na ulazu u Brooklands je Max uletio na sve ili nista, pa je i tu Lewis popustio, da bi Lewisu puko film i odmah okrenuo plocu i uletio u Copse pa ti vidi sta ces_bataziv_0809 je napisao/la: 15.09.2021., 20:49@LH44 slazem se brudabas je isao na glavu u Imoli, a in hindsight trebao je zavrsiti posao sa Maxom u prvom krugu.

Smijesna mi je i ona suplja prica Maxa nakon sudara u Monzi, kao trebao mi je ostaviti prostora da se utrkujemo malo pa bi kasnije on imao priliku da pretekne, jest ali kad bi ti u iducem duelu ostavio prostora, mani me te price da ti je do utrkivanja

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Horner veoma pohvalno o svom vozaču. Kaže da se Hamilton nije do sada imao protivnika kao što je to Max. Bar ne u sezonoma u kojima se ovaj borio za titulu.
https://f1i.com/news/421682-horner-hami ... s-max.htmlThe fact that Max is able to go toe-to-toe with him is probably something Lewis hasn’t had throughout his career – certainly through the championship years.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Horner da se uozbilji.

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
Prvo Max uleti hamu, pa mu ovaj vrati. Djetinjasto od obojice, ali Max mi je više kriv.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Iznenadio si me zadnjim tekstom na temu Max vs Lewis. Poprilicno si ostar prema Lewisu. Blago receno

-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Iskreno, koliko me proteklih sezona Lewis znao oduševiti ubojitošću u pravim trenucima, kao i Mercedes kvalitetnim strategijama, toliko su ove godine to i on i momčad uprskali nizom loših odluka. Pogotovo nakon Bakua i Mađarske... Ostalo mogu progutati, ali te dvije stvari nisu bile na razini šampionskog vozača i momčadi._bataziv_0809 je napisao/la: 25.10.2021., 12:49Iznenadio si me zadnjim tekstom na temu Max vs Lewis. Poprilicno si ostar prema Lewisu. Blago receno![]()
Premda Lewis realno i dalje ima najbolju tranziciju vremena u vodstvu utrke u pobjede (26,6 krugova po pobjedi spram 58,6 kod Maxa trenutno), previše je tu bilo i grešaka, pa i off vikenda poput Monaka... Jednostavno mislim da je Max ove godine u svakom vozačkom smislu pokazao više od njega i, mada mi je Lewis kao osoba znatno manje antipatičan od Maxa, definitivno navijam za Maxa da pokupi titulu, jer naprosto smatram da ju je daleko više zaslužio ove sezone.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Pa i ja se slazem da Max vozi bolju sezonu i da su Mercedes i Lewis propustili da uzmu ponudjeno nevjerovatnim greskama (ajde Madjarsku i mogu razumjeti, teska odluka, da su i otisli u boks kad i svj opet bi zbog pozicije garaze izgubili vodstvo, ali Baku mi je pomracenje uma). Ali se ne slazem da je Mercedes brzi bolid, barem ne na nacin na koji ti to sugerises u tekstu.dmj je napisao/la: 25.10.2021., 14:32
Iskreno, koliko me proteklih sezona Lewis znao oduševiti ubojitošću u pravim trenucima, kao i Mercedes kvalitetnim strategijama, toliko su ove godine to i on i momčad uprskali nizom loših odluka. Pogotovo nakon Bakua i Mađarske... Ostalo mogu progutati, ali te dvije stvari nisu bile na razini šampionskog vozača i momčadi.
Premda Lewis realno i dalje ima najbolju tranziciju vremena u vodstvu utrke u pobjede (26,6 krugova po pobjedi spram 58,6 kod Maxa trenutno), previše je tu bilo i grešaka, pa i off vikenda poput Monaka... Jednostavno mislim da je Max ove godine u svakom vozačkom smislu pokazao više od njega i, mada mi je Lewis kao osoba znatno manje antipatičan od Maxa, definitivno navijam za Maxa da pokupi titulu, jer naprosto smatram da ju je daleko više zaslužio ove sezone.
Red Bull je na svakoj stazi, izuzev Turske i donekle Monze, bio bolid koji se mogao boriti za pobjedu. Kod Mercedesa je taj spisak znacajno duzi (Monako, Austrija 2x, Baku, Zandvoort).
Ja Lewisu u vozackom smislu najvise zamjeram off vikend u Monaku i dva ocajna starta u sprint kvalifikacijama.
Sto se tice njih dvojice, ne znam koga bih radije izbjegao za druzenje. Totalno antipaticni likovi.
Jedan povrsni celebrity i posvudusa, drugi bahato i bezobrazno deriste.

-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Stavljao sam već link, ali vrijedi ponoviti..._bataziv_0809 je napisao/la: 25.10.2021., 15:07
Sto se tice njih dvojice, ne znam koga bih radije izbjegao za druzenje. Totalno antipaticni likovi.

https://www.pitpass.com/71002/Drivers-r ... -much-more
Izgleda da su Ricci i Yuki apsolutni favoriti među ostalim vozačima na planu simpatičnosti...
- _bataziv_0809
- Formula 1
Off topic, nadam se da kolege nece zamjeriti:dmj je napisao/la: 25.10.2021., 15:18Stavljao sam već link, ali vrijedi ponoviti..._bataziv_0809 je napisao/la: 25.10.2021., 15:07
https://www.pitpass.com/71002/Drivers-r ... -much-more
Izgleda da su Ricci i Yuki apsolutni favoriti među ostalim vozačima na planu simpatičnosti...
Sa Riccijem bih se zapio. Sa njim bih se mogao i druziti. On je bas pozitiva lik. I pravo ga gotivim. Cunoda je dijete, sa njim bih teze nasao zajednicku rijec

Sainz i Lando su mi takodjer dobri likovi, pozitiva i zeza, nisu iskompleksirani i ne foliraju, Vettel je ljudina i gospodin, a Giovinazzi mi takodjer izgleda kao pravo fin regularan momak.
Ostalo ili su mi antipaticni: Lewis, Max (gore opisani razlozi), Leclerc i Russell (neiskreni i sracunati likovi, narocito Carli), Gasly (ne znam objasniti ali imam osjecaj da je teski supak), Mazepin i Stroll (noveau riche) ili su mi nit smrde nit mirisu-Bottas, Ocon, Perez, Latifi, Mick.
Sa Kimijem i Fernandom bih sjeo samo vis a vis historije, volio bih im postaviti par pitanja o sezonama 2005. i 2007.

By the way-Ovo je naravno samo moj dojam, kao takav ne mora biti nuzno tacan i nije predmet za neke sire diskusije. Moram reci da sam kroz zivot uvidio da imam itekako dobar nos za ljude i vrlo rijetko pogrijesim u procjeni

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
yuki je veliki gurman, s njim na objed/večeru.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Odlicno zapazanje starog lisca DC-a:
Title loss would be ‘good little reset’ for Hamilton
https://www.planetf1.com/news/david-cou ... lton-loss/
Title loss would be ‘good little reset’ for Hamilton
https://www.planetf1.com/news/david-cou ... lton-loss/

-
Har Kl
- Formula 1
Dva naslova sa funoanalisitecnica koja bi nam trebala garantovati ludu i uzbudljivu završnicu u naredne dvije utrke.
Mercedes: Hamilton and extra power to win the title | Formula Uno Analisi Tecnica
Red Bull prepares final attack to win title | Formula Uno Analisi Tecnica
Mercedes: Hamilton and extra power to win the title | Formula Uno Analisi Tecnica
Red Bull prepares final attack to win title | Formula Uno Analisi Tecnica
-
Har Kl
- Formula 1
Helmut Marko se izvinio zbog krivo prenesenih informacija.
Ukratko, Marko nije imao istinite podatake kad je opovrgnuo Hamiltonovu tvrdnju da se radilo o brake testu.
Ne vjerujem da će ovo staviti tačku na i, ali nema veze ... Let's go to Abu Dhabi
Ukratko, Marko nije imao istinite podatake kad je opovrgnuo Hamiltonovu tvrdnju da se radilo o brake testu.
https://racingnews365.com/marko-apologi ... ppen-clashHamilton later stated that he believed Verstappen had brake tested him. Marko took a different view in a television interview after the Grand Prix, and suggested that Red Bull had data which disproved Hamilton's claim.
However, the Austrian has now taken back these remarks.
"At the time of the television interviews, I passed on exactly the information that I had received from the engineers beforehand," Marko told F1 Insider.
"They were obviously not correct, so I'm sorry for that."
Ne vjerujem da će ovo staviti tačku na i, ali nema veze ... Let's go to Abu Dhabi
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Bar se isprico .. I uvalio drugoga 

Fino Alla Fine