Hamilton vs. Max

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Bila jednom tema ham vs nico... Pa onda valjda ima mjesta i za ovu.

Buduci da imamo opak dvoboj, u kojem je mac za sada mogao cak biti vodeci da nije imao pokoju greskicu.. evo teme da tu ispratimo to sve..

Za pocetak evo pitanje..

Gdje i kada ce se dogoditi prvi sudar izmedju njih dva? Kako su krenuli, iz utrke u utrku su kotac uz kotac, siguran sam da ce se kad tad skresat i onda ce tek sezona krenut kao kad se mentos u kolu ubaci

Takodjer, ideja je da tu pisemo sve sto je vezano uz njihov okrsaj..

Ja idem na to da ce sudar bit u austriji... Max je tamo jak, ham oce fajt.. takodjer, mislim da ce u prvom sudaru, max biti krivac iako bih vise volio da ham bude kriv da ga max ko russel bottasa malo cukne u bulju

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Jel "sudar" podrazumijeva obavezno odustajanje jednog ili obojice, ili se pika probušena guma odnosno oštećenje krila zbog kojeg se mora u box na zamjenu.
Kontakti, poput onog sa starta iz Imole (Siru je bilo malo oštećeno krilo), se ne računaju??

I nisi napisao KAD u Austriji? :mrgreen:
Na startu, u toku trke prilikom napada jednog od njih dvojice.....
I da li će to biti na prvoj ili na drugoj trci u Austriji? :rofl: :rofl:

Ja bi dao hrabru prognozu da sudara, sa odustajanjem neće biti.
Možda koja guma ili krilo.
A kontakata, kao u Imoli će biti.... :kokice:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Sudara ce biti kad Hamilton skupi dovoljno zalihe u bodovima da mu odustajanje nece nista ugroziti. Do tada ce ga manje vise pustati bez borbe oslanjajuci se na svoj race pace i ocuvanje guma kao i u ekipu sa pitwalla.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Sudara ce biti kad Hamilton skupi dovoljno zalihe u bodovima da mu odustajanje nece nista ugroziti. Do tada ce ga manje vise pustati bez borbe oslanjajuci se na svoj race pace i ocuvanje guma kao i u ekipu sa pitwalla.
slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Dajem prediskciju da će jedan od njih završiti u zidu već ovog vikenda, tijekom kvalifikacija. Ne mislim na sudar, nego na klasično pritiskianje preko limita i da će šikana jednog od njih lansirati u ogradu.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
_bataziv_0809 je napisao/la: 18.05.2021., 18:55 Sudara ce biti kad Hamilton skupi dovoljno zalihe u bodovima da mu odustajanje nece nista ugroziti. Do tada ce ga manje vise pustati bez borbe oslanjajuci se na svoj race pace i ocuvanje guma kao i u ekipu sa pitwalla.
Ovako nesto me uvijek asocira na odgovor Hornera prije starta VN Singapura kada je pitanje bilo o tome da li ce Max stisnuti Vettela na startu i pokusati proci naprijed na sto je Horner reka da Vettel "has a championship to think about"

Kako ide boys will be boys a Max will be junac....
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Max je do sada uvijek imao luksuz kamikaza poteza jer se nikad nije borio za prvenstvo. Lako je bacati se na glavu kad ne riskiras apsolutno nista. Sad je ipak druga matematika.

Sa druge strane Hamilton nakon toliko utakmica u nogama i svega sto je postigao zna da mu kamikaza potezi ne trebaju jer je svoju vrijednost dokazao svima (osim ekipe sa F1Pulsa :rofl: ) i da se bodovi dijele iskljucivo poslije zadnjeg prolaska kroz cilj ;)
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 18.05.2021., 21:13
Sa druge strane Hamilton je svoju vrijednost dokazao svima (osim ekipe sa F1Pulsa :rofl: )
Zbog ovakvih dijelova komentara, koji ti ne trebaju, i sam odes u mocvaru 👎
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 19.05.2021., 05:10
Zbog ovakvih dijelova komentara, koji ti ne trebaju, i sam odes u mocvaru 👎
To je bila šala/bockanje bez zle namjere :pivo:

A ko se na to naljuti, znaci da je istina. Ljudi ce ti, kazu, sve oprostiti osim istine. Pa ti vidi ko ti je sta zamjerio ;)
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la:Jel "sudar" podrazumijeva obavezno odustajanje jednog ili obojice, ili se pika probušena guma odnosno oštećenje krila zbog kojeg se mora u box na zamjenu.
Kontakti, poput onog sa starta iz Imole (Siru je bilo malo oštećeno krilo), se ne računaju??

I nisi napisao KAD u Austriji? :mrgreen:
Na startu, u toku trke prilikom napada jednog od njih dvojice.....
I da li će to biti na prvoj ili na drugoj trci u Austriji? :rofl: :rofl:

Ja bi dao hrabru prognozu da sudara, sa odustajanjem neće biti.
Možda koja guma ili krilo.
A kontakata, kao u Imoli će biti.... :kokice:
Zvao vidovitog milana, kaze da ce hamilton...

Salu na stranu,a tko ce kolega @Frantic sve pogodit.

Ja sam siguran da ce sudara sa odustajanjem biti. Ovi mali dodiri su onako, nista, kao u imoli..

Ono tipa ham ros u spanjolskoj, senna prost... Ham ros u austriji itd...

Kazem u prvoj utrci austrije.. u utrci, ne na startu slika

Ugl,kad se (i ako) dogodi bas sudar, da jedan ispadne ili bude gadno ostecen, e tek ce onda poceti sezona i pravi fajt slika

Al ne moramo samo o sudaru. Tema je zamisljena o svemu sto se njih dvojice tice...

Kao sto sam u uvodu napisao. Ham djeluje da ima bolji bolid ispod sebe i da je lakocom uzeo 3 pobjede. S druge strane za sve 3 se morao boriti kotac uz kotac po dva puta tokom svake utrke valjda.. voziti na rubu.. a max je i uz sve to vjerojatno mogao biti vodeci da je uzeo onaj pp i najbrzi krug i da nije otisao presiroko u bahrainu...

Iskreno, meni se vise cini da ham vodi zahvaljujuci maxovim kiksevima nego brzinom svog bolida jer da, max je trebao biti prvi na ljestvici nakon 3. utrke pa cak i 4. mozda...

Ali opet sa hamom je nekako se poklopljeno. Mercedes na 100% (ekipa i stratezi i razvoj), on sam ne grijesi (ok imola, ali izvukao se nekako) i jos k tome bolid jako jako dobar. U desetinku sa red bullom.

Kod maxa kao da rbr pit wall nije bas na 100%, max te sitne greskice radi koje ga kostaju previse. Ne bi one bile tako skupe prijasnjih godina al sad se vidi koliko pp ili fl znace... Pa i onk vrtenje u imoli.. tu je mogao izgubiti jaaako puno da su ga ovi prosli il da se zakrenuo za pola metra vise. A bolid kao bolid je dobar. Mozda mrvicu iza mecke iako ja ne bih rekao bas..

Enivej, nauzivat cemo se vrhunskih borbi starog iskusnjare ala alonso tamo iz ferkana i jos uvijek klinca koji ima brzinu ali mu fali samo jos malo da ga se sa brusnim papirom (smirgl papirom) 600tkom ispolira.. tu je to sve. Vidjeno po ove 4 utrke, max itekako ima sansu osvojiti naslov.

P2 mu je skoro siguran u svakoj utrci. Povremeno hamov slabij dan ili kiks mora pretvorit u pobjedu i nek bude jedan dnf vise kod hama, eto mu naslova... Cesto je naslov odlazio vozacu koji nema najvise pobjeda u sezoni tako da max, samo strpljivo, precizno i bez gresaka...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@_bataziv_0809

Nije stvar u tome...
Vise ide na to da ti ne godi mir pa ides čačkat mečku 😎 :pivo:
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Mir ce svakako kratko trajati :prcnjau:

Uzivajmo u onome sto gledamo, koliko god nam akteri bili (ne)simpaticni.

U krajnoj liniji mi uglavnom imamo issue sa navijacima/hejterima odredjenog vozaca, a ne sa samim vozacima.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
@zelote
Iskreno, meni se vise cini da ham vodi zahvaljujuci maxovim kiksevima nego brzinom svog bolida
Da, Max je imao sitnih kikseva, ali ja ipak mislim da Advokat vodi prvenstveno zahvaljujući bolidu koji ima zalihu u brzini po trci i koji bolje čuva gume.
Opet ću reći da RB16b ni u Bahreinu nije imao prednost u trci ispred W12. Ako bolid u prljavom zraku prati bolid ispred 14-15 krugova na manje od 2 sekunde (do prvih ulazaka u box), a na istim su gumama, bolidi nemaju nekih većih problema, te ih voze 2 izuzetno i podjednako "brza" vozača, očito je da onaj bolid iza ima u najmanju ruku isti tempo kao i onaj ispred., bez obzira šta meni (nama) stručnjaci servirali.
Dok je tempo u trci u Imoli, Portimau i Barceloni bio na strani Benza, i to vidljivo. Naravno, ne strašno (ima i takvih mišljenja, ne slažem se ni sa tim), ali više nego dovoljno.

Kad smo kod grešaka, Advokat je napravio puno veću grešku nago sve Maxonjine zajedno. Ali ga je posrala crvena zastava, čime se vratio u isti krug.
Poslije toga, sve ispod 2. mjesta, nakon restarta sa 8. mjesta, bi bio, da se tako izrazim, mali podbačaj, za takvog vozača u takvom bolidu. Naravnom, mnogima to (Lauferu, naravno) ne bi pošlo za rukom.

Što se tiče sudara (kontakata) i zalihe u bodovima, ako ćemo razmišljati u tom pravcu, zanimljivo, i Prost je imao prednost `89. u Suzuki, pa si je mogao "priuštiti kontakt", kao i Senna godinu poslije, a naravno i MS 1994.

Elem, Max i Red Bull se moraju doooobro potruditi i sa nadogradnjama, kao i sa taktikom, ne smiju praviti greške, jer će rutineri iz Benza svaku iskoristiti. Da ne spominjem da se Perez mora što prije sastaviti sa tim bolidom i doći barem na Lauferov nivo.
Benz i Advokat još uvijek se, evo već osmu godinu (ili petu, ako računamo od Bottasovog dolaska) nalaze u relativno komformnoj zoni i nisu osjetili "pritisak" da su lovci, tj. još uvijek su lovina.

Volio bi da griješim, čisto zbog zanimljivosti prvenstva, jer mi ni Max ni Red Bull nisu dragi, ali imam osjećaj da će ova tema postati suvišna i bespredmetna kako sezona bude odmicala.

U onoj anketi ko bi dobio da Max naredne godine pređe u Benz (jer takvo je bilo pitanje), odgovorio sam "ne znam", s tim što bi malenu (stvarno malenu) prednost dao Advokatu, čisto iz razloga iskustva i rutinerstva, te boravka u ekipi već 10-u godinu.
U obrnutom slučaju, da ovaj dođe u Red Bull, prednost (opet malu) bi dao Maxu.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
Nema sta, i ovo sto si ti napisao svakako drzi vodu

Slazem se i za u rbr prednost maxu, u mercu hamu. (Odkale Advokat? To sam fulao nekako)

A tema ce zivjet onoliko koliko njih dva budu blizu.. mozda se pretoci i na sljedecu godinu.. ali vjerojatnije ipak samo do kraja sezone..

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Frantic je napisao/la: 19.05.2021., 09:29 Opet ću reći da RB16b ni u Bahreinu nije imao prednost u trci ispred W12. Ako bolid u prljavom zraku prati bolid ispred 14-15 krugova na manje od 2 sekunde (do prvih ulazaka u box), a na istim su gumama, bolidi nemaju nekih većih problema, te ih voze 2 izuzetno i podjednako "brza" vozača, očito je da onaj bolid iza ima u najmanju ruku isti tempo kao i onaj ispred., bez obzira šta meni (nama) stručnjaci servirali.
RB je u Bahreinu trebao biti brži bolid, ali su ih u utrci zadesili problemi. Marko je pričao o problemima s diferencijalom na oba bolida koji ih je koštao 2-3 desetinke po krugu, a spominjalo se i smanjivanje snage motora u drugoj polovici utrke zbog pregrijavanja. U takvom je scenariju ispalo da su Mercedes i RB bili podjednaki u utrci, ali u nekom ''normalnijem'' scenariju bi to bio čisti Red Bullov vikend.

Imolu bih možda isto okarakterizirao kao RB-ov vikend. U kvalifikacijama je RB bio brži, a u utrci Mercedes. No Mercedes u utrci nije bio dovoljno brz da Hamilton ima šansu preći Maxa na stazi, što zbog karakteristika same staze, što zbog zbilja male prednosti u race paceu. Tako da je u tom slučaju Red Bullova prednost u kvalifikacijama bitnija nego Mercedesova u utrci.

Oko Portugala i Španjolske nema rasprave. Tu je sve jasno. No mislim da Monako prekida tu mini dominaciju Mercedesa na zadnje dvije utrke. Sudeći po zadnjem sektoru Barcelone, Max bi se trebao kvalificirati na PP što bi morala biti osigurana pobjeda bez obzira na eventualni Mercedesov superiorni race pace.

Frantic
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la: 19.05.2021., 11:41 Nema sta, i ovo sto si ti napisao svakako drzi vodu slika

Slazem se i za u rbr prednost maxu, u mercu hamu. (Odkale Advokat? To sam fulao nekako)

A tema ce zivjet onoliko koliko njih dva budu blizu.. mozda se pretoci i na sljedecu godinu.. ali vjerojatnije ipak samo do kraja sezone..
Evo za Advokat.
Fulao si..... :mrgreen:
Ferrari je napisao/la: 06.05.2021., 19:59 Dobio nagradu za Advokata godine...vala primjerena nagrada za njega. Liku stalno nešto smeta
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
DaveGilmour je napisao/la: 19.05.2021., 12:23
Frantic je napisao/la: 19.05.2021., 09:29 Opet ću reći da RB16b ni u Bahreinu nije imao prednost u trci ispred W12. Ako bolid u prljavom zraku prati bolid ispred 14-15 krugova na manje od 2 sekunde (do prvih ulazaka u box), a na istim su gumama, bolidi nemaju nekih većih problema, te ih voze 2 izuzetno i podjednako "brza" vozača, očito je da onaj bolid iza ima u najmanju ruku isti tempo kao i onaj ispred., bez obzira šta meni (nama) stručnjaci servirali.
RB je u Bahreinu trebao biti brži bolid, ali su ih u utrci zadesili problemi. Marko je pričao o problemima s diferencijalom na oba bolida koji ih je koštao 2-3 desetinke po krugu, a spominjalo se i smanjivanje snage motora u drugoj polovici utrke zbog pregrijavanja. U takvom je scenariju ispalo da su Mercedes i RB bili podjednaki u utrci, ali u nekom ''normalnijem'' scenariju bi to bio čisti Red Bullov vikend.

Imolu bih možda isto okarakterizirao kao RB-ov vikend. U kvalifikacijama je RB bio brži, a u utrci Mercedes. No Mercedes u utrci nije bio dovoljno brz da Hamilton ima šansu preći Maxa na stazi, što zbog karakteristika same staze, što zbog zbilja male prednosti u race paceu. Tako da je u tom slučaju Red Bullova prednost u kvalifikacijama bitnija nego Mercedesova u utrci.

Oko Portugala i Španjolske nema rasprave. Tu je sve jasno. No mislim da Monako prekida tu mini dominaciju Mercedesa na zadnje dvije utrke. Sudeći po zadnjem sektoru Barcelone, Max bi se trebao kvalificirati na PP što bi morala biti osigurana pobjeda bez obzira na eventualni Mercedesov superiorni race pace.
Kažeš trebao.
Pa onda ga dođe na isto.
:mrgreen:

OK, my bad, šalu na stranu.
Priznajem da sad sam ja ofulao za to sa diferencijalom u Bahreinu, ako je tako bilo.
Samo, da li je to bilo izraženo i u prvom stintu, odmah od početka trke?
Takođe, ne pročitah ja nigdje objašnjenje kao tvoje.
Većinom se svodilo na to da je Ham/Benz uzeo pobjedu zbog maestralne vožnje i taktike u "par desetinki sekunde sporijem bolidu", te Maxove greške prilikom onog preticanja......

Za Imolu se baš i ne slažem, uzeo bi ga Hamdo da mu je bio na repu i sa DRSom.
Mada bi bilo škakljivo.

Što se tiče Monaca, tu je PP preko 95% posla.
:kokice:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Nadam se da će sezona biti napeta i da će imati šta pisati u ovoj temi :D

Volim povezivati F1 rivalstva sa pop kulturom, pa ovo Hamilton vs Verstappen rivalstvo vidim kao borbu strojeva u Terminatoru 2:
slika

Pri čemu mi je Verstappen T-800, a Hamilton T-1000, odnosno kronološki obrnuto po sofisticiranosti od razvoja mašina u filmu.
Zašto Hamilton T-1000? Nekad se stvarno zna doimat otporan na bilo šta da mu se desi (primjer izlijetanje u Imolu), što kao pojava zna buditi osjećaj nelagode i nemoći, a T-1000 mi je sinonim za takvu pojavu u pop kulturi. No, T-800 ipak nađe način kako da porazi sofisticiraniju mašinu, vidjet ćemo hoće li to i Maxu poći za rukom :lolz:

Frantic
Formula 1
Formula 1
slika
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Frantic je napisao/la: 19.05.2021., 12:50 Kažeš trebao.
Pa onda ga dođe na isto.
:mrgreen:

OK, my bad, šalu na stranu.
Priznajem da sad sam ja ofulao za to sa diferencijalom u Bahreinu, ako je tako bilo.
Samo, da li je to bilo izraženo i u prvom stintu, odmah od početka trke?
Takođe, ne pročitah ja nigdje objašnjenje kao tvoje.
Većinom se svodilo na to da je Ham/Benz uzeo pobjedu zbog maestralne vožnje i taktike u "par desetinki sekunde sporijem bolidu", te Maxove greške prilikom onog preticanja......
https://www.motorsport.com/f1/news/diff ... n/6058504/
Evo link za Red Bullove probleme u Bahreinu. Kaže Marko da se već na početku utrke pojavio problem s diferencijalom.

A u interpretacije Hamiltonovih vožnji ne bih ulazio :mrgreen: Često se zna pretjerivati i s jedne i s druge strane (pro-Ham/anti-Ham), ali mislim da osim Imole za sada vozi jednu jako dobru sezonu.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡