Blundell: Hamilton bi se mogao natjecati u Americi nakon Formule 1

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 2 min 5 komentara

Bivši britanski vozač Formule 1 i američkog CART prvenstva Mark Blundell jučer je u intervjuu za portal PlanetF1 rekao kako vjeruje da će se Lewis Hamilton pridružiti nekom američkom natjecanju nakon završetka karijere u Formuli 1.

„Imam osjećaj da ćemo vjerojatno vidjeti Lewisa Hamiltona na utrkama u Americi u ne toliko dalekoj budućnosti. Jednostavno imam osjećaj da će razina uzbuđenja, izazova i udobnosti biti dovoljna za njega da otiđe tamo i nešto napravi.“

„Jedino nisam siguran hoće li ići u IndyCar, možda mu nešto poput NASCAR-a bude primamljivije. To bi mu bio novi izazov i mogao bi vidjeti ima li smisla natjecati se tamo. Mislim da je to novo poglavlje njegova života i pitanje novoga osobnog izazova. Taj izazov najvjerojatnije više neće biti Formula 1 jer vjerojatno više nema opremu koja je sposobna za to.“

„Tako da… Ne znam, samo izbacujem svoje mišljenje i jednostavno mislim da će u bliskoj budućnosti imati potrebu za novim izazovom.“

Mark Blundell

Mark Blundell proveo je četiri sezone u Formuli 1 1991. godine te u periodu od 1993. do 1995. godine. Tada je vozio za momčadi Brabham, Ligier, Tyrell i McLaren. U sezoni pauze (1992.) vozio je za Peugeot u utrkama izdržljivosti te je osvojio 24 sata Le Mansa. U Formuli 1 je ostvario 3 postolja i osvojio 32 boda. Nakon toga 1996. godine odlazi u SAD i sljedećih se pet godina natječe u Championship Auto Racing Teams (CART) natjecanju. Tamo ostvaruje tri pobjede u 81 utrci.


Odgovor

5 komentara

  1. dejan_s Donator Prikaži

    Zar nije prošlog mjeseca bila vijest da LH ostaje s Mercedesom još 12 godina? Navodno je bilo riječi o novom dvogodišnjem ugovoru (2024-2025) u postojećoj ulozi vozača i još 10 godina u ulozi zaštitog lica(ambasador Mercedesa)?

    https://www.crash.net/f1/news/1018875/1/revealed-jawdropping-money-hamilton-s-new-deal-and-his-one-crucial-demand


    0
    0

    0
  2. Marlboro
    ExTr4 Prikaži

    Ova godina mu je kljucna.



    2
    2

    0
  3. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Što prije, to bolje. Tamo će se brzo prilagoditi woke atmosferi.



    5
    4

    1
  4. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Ići će samo ako bude imao najbrži auto gdje neće morati posprdno pitati da li deseto mjesto nosi bodove…
    Cijelu F1 karijeru je vozio bolid koji je pobijedio barem jedanput u sezoni. Nema drugih vozača koji se mogu pohvaliti s tim podatkom.



    2
    1

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.