Alonso: Bio sam psihički iscrpljen i trebale su mi dvije godine pauze

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 4 komentara

Fernando Alonso kaže da je bio psihički iscrpljen na kraju svog drugog stinta u McLarenu i da je zbog toga trebao dvogodišnju pauzu koja ga je, po njegovim riječima, učinila još boljim vozačem.

Podsjetimo, Alonso se u McLaren vratio 2015. nakon što mu je 2014. godine Ferrari dozvolio da ode iz ekipe kad su doveli Sebastiana Vettela. U McLarenu je ostao do kraja 2018. godine, bez uspjeha.

“Ne bih rekao da sam izgubio bilo što u usporedbi sa svojom mlađom verzijom.”

“Možda se može reći da sam 2018. godine bio psihički iscrpljen od svih marketinških obaveza i putovanja. Trebale su mi dvije godine pauze.”

“Sad se osjećam u redu. Ne znam jesu mi pomogle te dvije godine ili sad imam drukčiji pristup.”

Alonso tvrdi da je danas još bolji vozač:

“Ponekad trebate gledati utrke izvana i gledati ih u potpunosti, 360°. Nije poanta samo u vlastitom cockpitu i vlastitoj strategiji. Možda sad bolje shvaćam kako se utrka odvija. Treba uzeti u obzir i druge kategorije koje sam vozio – naučile su me različitim stvarima.”

“Postoje različite filozofije utrkivanja, različite tehnike vožnje. Ne mogu reći da su primjenjive na F1, ali kad izgubite kontrolu nad bolidom – moje ruke i noge rade nešto što prije nisam poznavao zato jer sam vozio samo F1 bolide.”

“Na neki način osjećam da sad imam više kontrole.”

Alonso će iduće godine voziti za Aston Martin, što će biti sedma ekipa za koju nastupa. Krenuo je u Minardiju, nastavio u Renaultu, otišao u McLaren, pa se vratio u Renault, otišao u Ferrari, vratio se u McLaren, pa otišao u Alpine i sad ga čeka Aston Martin. Zanimljivo, 2012. godine je bio u pregovorima s Red Bullom, ali je Dietrich Mateschitz prekinuo kontakte zbog “različitosti u karakteru” njih dvojice.


Odgovor

4 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Otrovan jezik ima, fali samo brz bolid, šteta onog kvara u Indy 500, možda bi dobio i bio u mirovini.



    7
    6

    1
  2. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Massa je imao “zicer” od izjave, ono kad se povlačio. A gdje se ne bi umorio, em ti je sportski direktor bio Bojler, em si vozio smeće od auta, lagao dobijao Štofela svaki vikend, sa pola gasa.



    11
    11

    0
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Ubila ga Honda. To je stvarno bio jedan od najvecih krseva od motora/bolida u povijesti. Svaka utrka novi motor, a ni to ne izdrzi do kraja utrke hahah



    14
    14

    0
    • Nelson Piquet
      graho Donator Prikaži

      Ili ono “Fernando, we must save fuel”, nakon svega desetak krugova. Mislim za motor je kriv i McL sa svojim “size zero” željama, vidjeli smo da je ta Honda nakon McL “prodisala”.



      2
      2

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.