Sainz: Moram maksimalno napadati, ali s Pirellijem to ne funkcionira uvijek

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 2 komentara

Carlos Sainz u današnju će VN Brazila krenuti sa samog začelja poretka, stoga je za utrku najavio “maksimalan napad”, ali uz kompromis zbog Pirellijevih guma koje bi mogle biti najveći izazov kod potencijalnog proboja.

Španjolac u kvalifikacijama nije uspio postaviti vrijeme. Već u Q1 došlo je do problema s Renaultovim motorom u njegovu McLarenu, a kasnije je utvrđeno da je gubitak snage izazvao problem sa sustavom paljenja.

S obzirom na to da ionako starta 20., momčad mu je odlučila promijeniti kompletnu pogonsku jedinicu, što bi mu inače donijelo kaznu starta sa začelja.

“Čini se idemo na maksimalan napad. Očito, maksimalno napadanje ne funkcionira uvijek s Pirellijevim gumama, stoga će biti kompromisa između čuvanja guma i maksimalnog napad. Vjerojatno je to vrlo teška stvar za izvesti, ali uvijek morate pronaći nekakav način.”

– Carlos Sainz

Drugi McLarenov vozač, Lando Norris, nije uspio proći u završnu kvalifikacijsku rundu, no bio je 11., stoga će na današnjem startu biti prvi od vozača sa slobodnim izborom guma. Zbog kazne Charlesa Leclerca krenut će s 10. mjesta.

“Ove smo godine na nekim stazama vidjeli određene trendove prema kojima postoje određeni tipovi zavoja u kojima nismo pretjerano snažni, a ova staza vjerojatno ima puno takvih zavoja. Zato relativne performanse padaju ovisno o stazi, ali to ne znači da ne možemo do bodova.”

“To samo znači da će vjerojatno biti puno teže ili teže od, primjerice, Austrije, gdje smo bili dobri. To ne znači da ne možemo to i ovdje. Samo znači da moramo odraditi bolji posao.”

– Carlos Sainz

Norris vjeruje da je u kvalifikacijama izvukao maksimum iz bolida, a na početku utrke očekuje da će imati prednost zbog svježih guma.

“Bilo je teško značajno popraviti balans, stoga sam prilično zadovoljan. Napravili smo dobar napredak u odnosu na jučer [petak]. Bio sam puno sretniji s bolidom, ali to nije bio bolid iz kojeg sam mogao izvući više niti s kojim sam mogao izvući više iz novih guma.”

“Stoga smo bili ograničeni s onime što smo imali ili sam se ja tako osjećao i zato mogu napraviti velik napredak, ali bio sam zadovoljan s balansom.”

“Na kojim god gumama ću startati, bit će to nove gume, stoga će to biti prednost u odnosu na barem nekoliko dečkiju ispred mene. To je jedna ili najveća pozitivna strana, još ne znamo hoćemo li odabrati hard, medium ili soft, ali uvodnih nekoliko krugova i sam start trebali bi biti naša prednost.”

– Lando Norris


Odgovor

2 komentara

  1. Robinjo Prikaži

    Kaj bi ti Michelinke ili mozda Barumke?


    0
    -1

    1
  2. Ferrari
    Nick1007 Prikaži

    Isplatilo se.
    Cestitke na 3mj…..



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.