Grijači guma ostaju u F1 i 2021. godine

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Dugo najavljivana zabrana uporabe grijača guma, kao dio velikih novosti u svijetu Formule 1 za 2021. godinu ipak ne stupa na snagu. Stručnjaci iz Pirellija zaključili su kako se momčadi trebaju postepeno prilagođavati na nove, 18-inčne gume te kako bi zadržavanje grijača guma pomoglo u lakšem razvoju samih guma. Momčadima je također bilo u interesu da se grijači zadrže, kako bi imali jedan problem manje u ionako vrlo zahtjevnoj prilagodbi na nova pravila za 2021. godinu.

Međutim, to ne znači da grijači guma ostaju zauvijek, jer se plan prestanka njihove uporabe samo prebacuje za nekoliko godina kasnije. Šef Pirellijevog ogranka za F1 Mario Isola izjavio je:

“2021. godina je sezona velikih promjena. Dolaze novi bolidi, novi aerodinamički paketi, nove mješavine guma i njihove nove veličine. Ideja je da imamo prijelazno razdoblje u kojima bi se uporaba grijača guma ukidala u duljem vremenskom razdoblju.”

“Rasprava je bila vrlo jasna i transparentna te smo nakon analize pozitivnih i negativnih strana takve odluke zaključili da je bolje za sport kada bi se za sada grijači zadržali u sportu.”

– Mario Isola, Pirelli

F1 momčadima tako ostaje jedan problem manje u prilagodbi novim pravilima, iako zadržavanje grijača guma predstavlja dodatno financijsko opterećenje momčadima, jer je njihovo ukidanje prvenstveno bilo zamišljeno kao jedna od mjera rezanja troškova i izjednačavanja financijske moći na gridu.


Odgovor

3 komentara

  1. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Koliku pobogu financijsku opterecenje pruzaju grijaci za gume? Ako im potrose previse struje, nek stave magnet na brojilo.



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.