07 Francuska – live chat
07 Francuska – live chat

Grijači guma ostaju u F1 i 2021. godine

Filip Petković

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Grijači guma ostaju u F1 i 2021. godine

Filip Petković

Dugo najavljivana zabrana uporabe grijača guma, kao dio velikih novosti u svijetu Formule 1 za 2021. godinu ipak ne stupa na snagu. Stručnjaci iz Pirellija zaključili su kako se momčadi trebaju postepeno prilagođavati na nove, 18-inčne gume te kako bi zadržavanje grijača guma pomoglo u lakšem razvoju samih guma. Momčadima je također bilo u interesu da se grijači zadrže, kako bi imali jedan problem manje u ionako vrlo zahtjevnoj prilagodbi na nova pravila za 2021. godinu.

Međutim, to ne znači da grijači guma ostaju zauvijek, jer se plan prestanka njihove uporabe samo prebacuje za nekoliko godina kasnije. Šef Pirellijevog ogranka za F1 Mario Isola izjavio je:

“2021. godina je sezona velikih promjena. Dolaze novi bolidi, novi aerodinamički paketi, nove mješavine guma i njihove nove veličine. Ideja je da imamo prijelazno razdoblje u kojima bi se uporaba grijača guma ukidala u duljem vremenskom razdoblju.”

“Rasprava je bila vrlo jasna i transparentna te smo nakon analize pozitivnih i negativnih strana takve odluke zaključili da je bolje za sport kada bi se za sada grijači zadržali u sportu.”

– Mario Isola, Pirelli

F1 momčadima tako ostaje jedan problem manje u prilagodbi novim pravilima, iako zadržavanje grijača guma predstavlja dodatno financijsko opterećenje momčadima, jer je njihovo ukidanje prvenstveno bilo zamišljeno kao jedna od mjera rezanja troškova i izjednačavanja financijske moći na gridu.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Filip Petković
Pulsmedia autor
38 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Pirelli#Sezona 2021.

Komentiraj

3 komentara

  1. Robert Kubica Mr0410 Donator Prikaži

    Koliku pobogu financijsku opterecenje pruzaju grijaci za gume? Ako im potrose previse struje, nek stave magnet na brojilo.    2

    0