Sainz: Probleme su nam stvarali spori zavoji

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Carlos Sainz je na Velikoj nagradi Španjolske McLarenu donio četiri boda, iako s tim uopće nije računao. Iz utrke je izvukao puno te je odlično iskoristio prilike koje su mu se nudile u završnoj fazi.

Da je prošla uobičajeno, Sainz bi iz utrke izašao praznih ruku:

„Mučio sam se da zadržim osmo mjesto. Ricciardo je bio iza mene i vozio puno brže. Upravo sam u zadnjem sektoru imao puno problema s vjetrom. Uopće nisam imao osjećaja u stražnjem kraju.“

Carlos Sainz jr.

Međutim, na stazu je kasnije izašao sigurnosni automobil i sve promijenio. Toro Rosso je lošom predstavom u boksu poklonio nekoliko mjesta, baš kao i Haas unutarmomčadskim dvobojem na stazi. Sainz je prošao Kvyata na stazi jer je vozio na softu, dok je Rus bio na mediumu. Tako da je Španjolac iskoristio svaku šansu.

„Čini se da su mi i gledatelji pomogli, jer sam u prvom zavoju uspio tri puta nekoga proći. Da vam budem iskren, bodovi na ovoj utrci uopće nisu dolazili u obzir.”

“Moramo se popraviti s obzirom na treći sektor. A ni balans nije bio kako treba. Moramo sve to dobro preispitati.”

Carlos Sainz jr.

Sainza ta situacija pomalo i čudi jer McLaren nema neki općeniti problem u sporim zavojima:

„U Bakuu nismo imali takvih problema. Samo ovdje.”

Carlos Sainz jr.

Sainz se, kako kaže, tijekom utrke samo jednom preplašio i to kada je bio u borbi s Romainom Grosjeanom iz Haasa. Došlo je do malog kontakta nakon čega je Francuz morao po treći puta obilaziti čunj, a Sainz je izborio poziciju.

„Uplašilo me jer sam imao isti osjećaj kao i kod sudara s Verstappenom u Bahreinu. To su te lude stvari u motosportu. Ovdje mi se, za razliku od Bahreina, nije probušila guma te sam utrku mogao završiti bez problema.“

„To je Formula 1: nekad vam nešto pokloni, nekad nešto ukrade.“

Carlos Sainz jr.

Rezultati VN Španjolske
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

4 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Iako mi Mclaren izgleda uvjerljivije ove sezone nego prosle, vrijedi spomenuti da su nakon 5. utrke sezone u 2018. imali 41 bod (valjda sam dobro izracunao) dok ove sezone imaju 22, no ova je sezona po mnogocemu luda, a pogotovo po Mercedesovoj dominaciji i bodovnoj razlici izmedu Leclerca i Gaslya.



    1
    1

    0
    • F1 fan Senna Prikaži

      Da al uz puno puno srece i zbog katastrofalne izvedbe drugih momcadi (pogotovo Hassa). Ovaj bolid Mcla je puno pouno bolji, u potpunosti ga razumiju i jako dobro radi sa gumama sto je jako bitno ove godine.
      Trebaju se dosta poboljsat u sporim zavojima al i Sainz je sam rekao da se to moze rjesit kroz pravi balans.



      2
      2

      0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Onda je Monaco trenutacno problem..nekako vjerujem u dobar rezultat.



    1
    1

    0
  3. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Lani su problemi bili potpuno promasena sasija napravljena za Hondu, prepravljena za Renault, potpuni promasaj od kojeg se problem nije mogao niti ustvrditi, ove godine se bar problemi mogu izolirati I imenovati, sto je znacajan napredak u svakom slucaju jer sad je puno lakse problem po problem eliminirati, nekako sam optimistican sto se njih tice, konacno imaju glavu I rep, nece jos dugo proci prije nego se ovaj titan vrati gdje mu je mjesto.



    9
    9

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.