Odabir guma za VN Španjolske

Vijesti

Mercedes se odlučio za najkonzervativniji pristup u odabiru guma za nadolazeću VN Španjolske, a Ferrari je najagresivniji među vodećim ekipama.

Pirelli je za Catalunyu spremio medium, soft i supersoft mješavine guma.

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas uzeli su po tri seta mediuma te po pet setova softa i supersofta. Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen su se, s druge strane, odlučili za samo dva seta mediuma, četiri softa i sedam najmekših guma.

Red Bull je na sličnoj strategiji kao i Ferrari, razlika je jedino u jednom setu između mediuma i supersofta.

Williamsov Sergej Sirotkin je daleko najagresivniji s čak deset setova najmekših guma.

Utrka u Španjolskoj bit će prva staza na kojoj će sloj guma biti stanjen za 0.4 mm zbog bojazni od njihovog velikog zagrijavanja na novom asfaltu. Izmijenjene gume čekaju nas i u Francuskoj te Velikoj Britaniji gdje momčadi također čeka nova podloga.


Odgovor

10 komentara

  1. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Utrka u Španjolskoj bit će prva staza na kojoj će gazište guma biti povećano za 0.4 mm

    znači 0.4mm (ne 4mm) će riješiti problem pregrijavanja guma? Sumnjam da gazište gume povećano za jednu vlas kose može riješiti takav problem.



    9
    9

    0
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ajd nadam se 2-stopu


    0
    0

    0
  3. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Sad sam malo pogledao odabir guma i nije mi skroz jasno zašto je Williams ovako agresivan. Dakle, Williams je kod oba vozača odabrao po 1 set srednje tvrdih guma tog vikenda (soft). Ako se ne varam, to se dosad nikako nije dogodilo da oba vozača iste ekipe srednju mješavinu donesu samo po jedan set. Kakvu to oni taktiku planiraju? Samo i isključivo supersoft + medium u utrci? Znamo da nakon 40 minuta FP1 jedan set ide natrag, još jedan ide natrag nakon kraja FP1, dva se vraćaju nakon FP2, još dva nakon FP3. Znači, čak ako jedan vozač testira kako radi soft – vrlo je vjerojatno da će te gume vratiti natrag i neće ih imati za utrku. Doduše, onda će mu kolega znati kako to radi imat će jedan set za sebe…

    Razumijem da planiraju supersoft+medium, ali neobično mi je da si ne ostave barem rezervu da imaju jedan soft ako se dogodi kao u Bakuu da se sporo griju i sporo troše…



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.