Ricciardo: Vettelovi prigovori na team-radio su tipični za njega

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 39 komentara

VN Španjolske 2016.

VN Španjolske 2016.

Daniel Ricciardo je nakon sudara Rosberga i Hamiltona vodio utrku čak 31 krug, ali je pao na četvrto mjesto zbog loše strategije Red Bulla i nemogućnosti da prođe ispred Ferrarija Sebastiana Vettela.

S Vettelom je imao i dugačak dvoboj koji je u nekoliko navrata bio centimetre daleko od sudara. Vettel je frustracije jednom prilikom izbacio i na team radio:

“Što je ovo? Utrkivanje ili ping-pong?!,” rekao je Vettel dok su bolidi bili paralelni u prvom zavoju, ali Ricciardo nakon utrke nije bio oduševljen takvim komentarima.

“Čuo sam da je bio malo agresivan preko team-radija. Tipično… Za razliku od 99% drugih vozača na gridu – ja sam zapravo i pokušao obaviti pretjecanje. Puno njih je sretno sa kruženjem iza drugog vozača bez da probaju pretjecanje.”

“Probao sam par puta i nije uspjelo, ali nisam bio zadovoljan četvrtim mjestom.”

Vettel je nakon utrke očigledno puno mirniji i živčanost mu spada pod normalan dio utrkivanja:

“Bilo je dlakavo jednom u prvom zavoju. U tom trenu sam bio vruće glave i žalio sam se jer bi se sudarili da nisam plesao kako on svira. Ali opet, to je utrkivanje. Daniel je imao jednu priliku kad sam ja imao loš izlazak iz posljednjeg zavoja i on je to pokušao iskoristiti. Utrkivali smo se međusobno puno puta i zabavno je,” zaključuje Vettel.


Odgovor

39 komentara

  1. Blackhawk Prikaži

    Nije prvi put da se Vettel ponasa kao primadona


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso 14
    Domagoj Grmoja Prikaži

    Mali Vettel je placipi..zda


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Mogao bi Vettel opet do Hornera pa srediti da Ricci ode u TR zbog gluposti, pa da vidimo što može Carlos u RB-u :mrgreen:


    0
    0

    0
  4. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mislim da vecina vozaca nesto psuje tokom utrke, samo eto sto je ovo bio slucaj za postolje, pa je bio upecatljiv. No najvise para usi taj njegov histerican glas.

    Morao bi malo poraditi na svojim frustracijama, Ricciardo jeste bio agresivan, ali isto tako se vidi da je bio dosta i oprezan, nakon onog napada nije vise isao onako rizicno.

    Ali za razliku od Kimija, on je barem pokusao napast Vettela, dok Kimi Maxa nije nikako!


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Ne mogu vjerovat da branim Kimija, ali VES je prednost stvarao u zadnjem sektoru,tako da mu se Kimi nije mogao pribliziti dovoljno da ga uz pomoc DRS predje.


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Slazem se, mozda je ovo grubo zvucalo sto sam rekao, ali Kimi nikako nije imao priliku da napadne. Ovo sto je Ricci uradio je bilo dosta rizicno, staza ne pruza bas dovoljno prostora za preticanje. Pa Vettel je reagovao u svom stilu :)


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Da, to sam i ja mislio odgovoriti. Za razliku od Kimija, Ricciardo je imao bolid sa kojim se mogao zalijepiti za bolid ispred sebe.


        0
        0

        0
    • Monisha Kaltenborn
      Zeus Prikaži

      Kad smo kod glasa Seba, kao što spominješ, umro sam od smijeha kod radija u Rusiji, ne zbog incidenta i psovki nego pitch glasa kad je rekao “somebody hit me in turn TWO” ko bečki dečko lmao!


      0
      0

      0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Auuu shots fired.


    0
    0

    0
  6. Mclaren
    KERS Prikaži

    Pekmez..fora ga je slusati..Ping Pong hahahaha


    0
    0

    0
  7. Michael Schumacher
    bob_rock Prikaži

    Pa svi su top vozaci f1 velikog ega.,, ne samo Vettel
    A sto bi Daniel rekao da se njemu onako islo na noz, sumnjam da bi sutao…


    0
    0

    0
  8. buljac Prikaži

    Vettel cesto burno reagira vruce glave, ali u ovoj situaciji ima svako pravo na to! Ricciardo pocinje kociti 30 metara prekasno da bi uopce savladao zavoj, uz to napada apex i produzuje ravno jer jednostavno nosi previse brzine u zavoj. Ako pogledate snimku, Vettel se maknuo na vanjsku stranu zavoja, a on je jednostavno proklizao van staze. Da se Ricciardo postavio na unutarnju stranu prije samog kocenja, onda je ovaj potez po meni na granici dopustenog i korektnog utrkivanja, jer u tom slucaju Vettel moze ocekivati ovakav napad. Ali problem je sto on ide normalnom trkacom linijom, te se u pola kocenja baca na unutarnju stranu, i ulazi u zavoj s tolikom brzinom da nema nikakve sanse da prodje zavoj. Hoce li se sudariti ovisi o tomu je li vozac ispred toliko sposoban da ga na vrijeme uoci. U slucaju da je ovdje doslo do kontakta, Vettel je zadnji kojeg za to treba kriviti.


    0
    0

    0
  9. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Drag mi je Vettel, lijepa osobnost, pozitiva, karizma, smisao za humor… Ali, iskreno, ne svidjaju mi se ta team-radio komentiranja… Znas da te cijeli svijet cuje… Suti, stisni zube, bori se, a komentiraj i raspravljaj nakon utrke u cetiri zida… Ricchiardo je zajebao i sta sad?! Ne treba mu da javno izigrava komentatora, ni generalnog suca, a tako mi to sve vise izgleda i ispada…


    0
    0

    0
  10. Blackhawk Prikaži

    Nešto mi nije jasno. Kada Ricciardo pokuša proći Vettela onda je kamikaza koja je na Red Bullovim krilima. A kada je to isto napravio u Mađarskoj Rosbergu, onda je bio pravi racer koji je napravio potez vrijedan divljenja. Potpuno isto!
    https://www.youtube.com/watch?v=kdTN1A0W7tM


    0
    0

    0
    • Pirelli Hard
      Monty Prikaži

      “Potpuno iste situacije”po prirodi stvari jednostavno ne postoje.Razlikuju se od prilike do prilike,jednako kao i reakcije vozača,sudionika u duelu a ova prikazana ni slićna nije jučerašnjoj
      osobito u pogledu počinjene štete.Prošlo je kako je prošlo,svi živi i neznam čemu potencirati već prožvakanu tematiku.
      Ne izigravam ničijeg fiškala ali i ja bi popizdio da sam na nečijoj meti-ne pada mi na pamet tvrditi kako je to namjerno-3 trke za redom.


      0
      0

      0
      • Blackhawk Prikaži

        Nije isto što se tiče počinjene štete, ni reakcije drugog vozača, ali je Ricciardo napravio potpuno istu stvar. Kasno kočenje i dubok izlazak iz zavoja. Razlika je u reakciji Rosberga i Vettela, jer je Rosberg više sitsnuo, pustio Ricciarda da proleti, i kad se vratio najebao zato što Ricciardo nije stisnuo kočnicu. Ali, svi su opisivali Ricciarda kao junačinu da bi odjednom jučer bio kriminalac. Zaključak? Dvostruka mjerila jer nije isto kad to napraviš Vettelu, i kad to napraviš Rosbergu.


        0
        0

        0
      • Pirelli Hard
        Monty Prikaži

        Opčenito mislim da je tvoj zaključak o dvostrukim mjerilima krivo adresiran.Ne radi se o vozačima nego o timovima a da je tome tako vidiš po veselju forumaša jer su zbog odustajanja Mercedesa konačno imali “normalnu i zanimljivu trku”.Zaključak?
        Ljudima je dopizdila Mercedesova dominacija i tu je izvor dvostrukih mjerila koje nesumjivo postoje.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Ma dvostruka mjerila postoje svugdje, ali ovdje mislim da je jučer Ricciardo ono napravio Haryantu, nitko ne bi bi “a” rekao.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Što više vrijeme odmiče, to više cijenim Montoyu! A ovaj jučer kuka “Što je ovo? Utrkivanje ili ping-pong?!,” kakvo bi on utrkivanje? Da moraš vozača ispred tebe pitati smiješ li ga pretjecati?


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        https://www.youtube.com/watch?v=5bJTN5jA8l0

        Sta kazes na ovo Black? ?

        Naziva Kimija iditom, jer mu je unistio kvalifikacioni krug, a sta da mu je unistio utrku?

        Montoya ocigledno to radi na cool nacin, a Vettel na dijeciji :P

        Mislim da svi oni histerisu kad nije po njihovom, a kad oni voze extremno ,tad svi sute i nije ih briga, vade se na utrkivanje.

        I vidi ovo:

        https://www.youtube.com/watch?v=IMCmiTnFlL4

        Sta sad? Montoya pruza ruku u smislu: “eto jarane izvini” :), pa se na kraju podje šaketat. U afektu svi oni polude, pogotovo onaj osteceni, ali Montoya je “bad boy” pa ne da na sebe.

        Nemoj hvaliti Montoyu, kao i neke vozace koji su znali u svoje vrijeme zbog ostre voznje biti kamikaze. Nije poneta da nekog izbacis staze.

        Ako vec sam ti riskiras, ako vec gulis bolid do maximuma, pa neka taj isti otkaze ili nek pukne guma, znaci davao si maximum, ali ne ici na to da nekog izbacis sa staze. To nisu raceri, to su kamikaze.


        0
        0

        0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Sad mi nije jasno, jel ti opravdavas Ricciov napad ili ovo Vettel-ovo histerisanje, zbog njegovog pousaja? :)

      Da Vettel nije bio pribraniji i malo otisao u lijevo desio bi se kontakt (0:02 s), onda od brzine Ricciardo je izletio sa staze, ovaj put mnogo sire nego u Madjarskoj, no vidi se da nije bas dovoljno kocio jer je se opet zalijepio Vettel-u (0:15), morao ga je pustiti, jer bi fasovao kaznu da nije, ali se nije bas pretjerano odvojio.

      https://www.youtube.com/watch?v=praDqbdeU2s

      Sad ne znam po kojoj logici je Ricciardo ispao junak, tako sto je ostetio sebi prednji spojler?? Jest ispao junak jer se ne na kraju dovukao do 3 pozicije. No u situaciji sa Rosbergom, mogao je malo da skine nogu sa gasa, pogledaj na (0:04) i klikni pauzu, Rosberg ga je vec dovoljno zatvorio!


      0
      0

      0
      • Blackhawk Prikaži

        Ne sjećaš se komentara nakon utrke? Ricciardo je jedini s mudima, neka Rosbergu tako mu i treba kad vozi kao pi.kica i slično.
        Niti branim Ricciarda, niti branim Vettela, samo se čudim kako netko sa dva gotovo identična pretjecanja može u jednom slučaju biti heroj ,a u drugom kreten.
        A kukanja Vettela mi idu na živce – kad mu nešto ne ide po planu onda je uvijek na team radiju poput curice: od vrijeđanja (kukumar) do optuživanja druge za “agresivne” poteze.


        0
        0

        0
      • Pirelli Hard
        Monty Prikaži

        Sad smo zapravo došli do pravog razloga tvojeg pisanja na tu temu.”Vettlovo kukanje”!?Jbg privikni se ili ono vata u uši i nećeš ga čuti. :P Ili možda poradit na živcima……….


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Ma ne smeta to meni toliko jer on nije jedini. Ali me strašno smetaju ta dvostruka mjerila. Vettela strahovito cijenim kao vozača, ali je od kad više nije prvak postao teška cvilidreta. Općenito su vozači postali teške pi.ice. Kad se sjetim Rosberga seniora, Mansella, Senne…


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Sa kuknjavom se svi slazemo, no ne mozes sad ocekivat od njega da ima glas ko Morgan Freeman ili James Earl Jones pa da uzivamo slusajuci ga :)

        Vettel-ove reakcije jesu bile histericne, ali bilo ko da se stavi u njegov polozaj reagovao bi slicno. To bi bila bukvalno 3 utrka kako ima incident, a to nikako nije dobro.

        Moras se slozit, da danasnji vozaci su jako teski sa stiskanjem kocnice, vecina ide tom nekom linijom veceg otpora, uzdajuci se na savjest drugog vozaca, jer vise ti koji napadaju ocekuju tog ispred da bolje reaguje, a ovaj ako prodje – prodje.

        Mislim da je Vettelovo kukurikanje na radiju prihvatljivije slusat, nego recimo incident na stazi, te izbacivanje sa staze istog ili obojice ;)

        Max je juce vozio herojski, a izbacivanje drugog ili nacinit stetus sebi, to nije nikako herojski, niti je po meni pravi racer!


        0
        0

        0
      • Monisha Kaltenborn
        Zeus Prikaži

        Događa se to da je Ferrari, a pogotovo Vettel bio dosta dugo u praznom zraku, od početka prošle sezone su iza Meercedesa i nitko im nije prijetio praktički do druge utrke ove sezone. Prošle sezone je bilo stvarno 1, 2 sigurni pa ostale momčadi. Odjednom se Vettel našao u sredini grida, i poklopilo se par situacija-bar jednu do dve oktave digne dok ranta, rofl!


        0
        0

        0
    • buljac Prikaži

      Situacija po meni nije ista, prvi zavoj u Madarskoj je puno ostriji, te postoji nekoliko razlicitih linija koje su vise manje jednako efikasne, dok u spanjolskoj odmah slijede zavoji 2 i 3 i ako se pomaknes s trkace putanje, izgubit ces dosta vremena. Dalje, Ricciardo je imao znacajno bolje gume kod situacije s Rosbergom nego s Vettelom, te je sa svojim kasnim kocenjem u Madarskoj proletio pokraj Rosberga jos u zoni kocenja i svejedno ostao na stazi, ali je Rosberg mogao uci u zavoj kao da ovaj ne postoji, sto mozes vidjeti na ovom videu
      https://www.youtube.com/watch?v=D4tTp6HsE4E
      S druge strane, Vettel se morao maknuti na vanjsku stranu da bii izbjegao kontakt. Da je Ricciardo napravio isto s Vettelom, proletio bi pokraj njega jos u zoni kocenja s unutarnje strane i proklizao prednjim dijelom vani, dok bi Vettel usao u zavoj kako je i mislio. Ovako je Ricciardo tek dosao do Vettela na apexu zavoja, ali nosi ogromnu brzinu s kojom ne moze uci u zavoj, i zato je ovaj potez po meni nekorektan.


      0
      0

      0
    • Blackhawk Prikaži

      Ma cijenim ga zbog toga što je bio osebujan. Dok je vozio nisam ga mogao smisliti, ali sad, kak ovrijeme prolazi više ga cijenim. Montoya je bio strahovit brz, ali nekompletan vozač jer je bio previše usijana glava. Ali takvih, osebujnih likova danas jednostavno nedostaje. Da znao je i on pravit gluposti, ali njega se nikako ne može nazvati pi.icom, zar ne?


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Slazem se, ali sta znaci taj epitet nije bio “beep”? Niko od vozaca to nije, ja i ti bi bili pri onakvim brzinama sigurno :). Svi oni imaju petlju stat na gas, no stvar je u odlucnosti vozaca, te procijena istog pri napadu.Neko to radi sa pola muke, neko to isforsirano.

        Moras priznat da su svi oni cjepidlake, samo karakterno mi ovdje to filterisemo. Ja vjerujem da si ti objektivan, da ne kritikujes Vettela zato sto ga mrzis, vec zato sto se ponasa djetinjasto, ali on je takav.

        Recimo Kimijeve rekacije su dosta smijesne, da ne kazem simpaticne, njegov ton na radiju ga cini takvim. Vettel kad se drekne, bude ko kakva tetka i tu se slazem.

        Ali, sto se tice incidenata, Vettel je upravu kad se onako drekne, jer nema bas lijepo iskustvo ove sezone, samo mu je falilo jos jedno odustajanje.

        A Montoya je ipak vozio u onoj eri F1 gdje je sve bilo lijepo. Najbolje dane je imao BMW- Willamsu, koji je ipak bio stroj u to vrijeme. Danas vozaci moraju na sve gledat, na potrosnju guma, goriva, na milion nekih promjenjenih modova u utrci, pa se na svakakve nacine boris za poziciju.

        Da nije Vettel reagovao kako treba, Ricci bi unistio sebi, a i Vettelu utrku.


        0
        0

        0
  11. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Da se nadovezem na ekipu ispod i “dvostruka mjerila”. Svaki vozac ima svoj kut gledanja i svoju pravdu… ponovit cu svoj komentar od ispod…
    Meni je Ricciardov potez izgledao kao neuspjeli “Senna- potez”. Uleti pa daje “izbor” drugome hoce li ga pustit ili ce oboje u klinac… Samo sto se Ricci “malo” prekocio i preracunao… A usporedbe radi- kritizirao je i osudio Kvyata nakon Rusije za zapravo istu pogresku- preoptimisticno kasno kocenje… Vidjeli smo sta se desilo Kvyatu…
    Po meni su to jako tanke granice izmedju lude, glupe i genijalne voznje. Zbog toga ce uvijek biti takvih situacija… Ja ih vidim kao sastavni dio utrkivanja i ljudske pogreske…


    0
    0

    0
  12. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Honestly guys, what are we doing here?!?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.