Rosberg: Stvari neće zauvijek ići meni na ruku

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 3 min 1 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg niotkuda piše povijest Formule 1. Trenutno je nanizao sedam uzastopnih pobjeda, što ga stavlja rame uz rame Schumacheru i Ascariju koji dijele drugo mjesto na poretku vozača s najviše uzastopnih pobjeda, dok rekord drži Vettel s 9 pobjeda od prije tri sezone. Nakon četiri utrke ove sezone, Rosberg ima prednost od 43 boda nad Hamiltonom i čini se da sve stvari idu na ruku Nijemca koji je prethodne dvije sezone bio u sjenci Lewisa. Nakon još jedne sjajne vožnje u Rusiji, i pobjede s pole pozicije uz najbrži krug utrke, Rosberg je bio jako zadovoljan svojom formom, ali je ostao pribran i rekao da stvari neće zauvijek ići u njegovu korist.

“Ovo nije nešto što sam mogao predvidjeti na početku sezone, da ju otvorim s četiri pobjede, nema šanse da sam to mogao očekivati, ali ipak se dogodilo. Jako sam sretan zbog toga, odvezao sam četiri sjajne utrke i veoma sam uživao u njima, ali moram prihvatiti činjenicu da stvari neće uvijek ići meni na ruku. Sport se vrti oko skokova i padova, i moram biti mentalno spreman na padove, tako da kada se oni dese, mogu ponovo napraviti skok. Ali u ovom trenutku uživao u svemu.”

Rosberg je nekoliko puta ove sezone rekao da se potajno pribojavaju Ferrarija, te je smatrao da talijanska momčad ima tempo u utrci koji može naškoditi Mercedesu. Ali nakon još jednog razočaranja za Ferrari u Sochiju, Nico počinje sumnjati u Ferrarijevu moć.

“Bili smo iznenađeni ovaj vikend pošto smo uvijek očekivali Ferrari da bude jako, ali ovih dana nisu bili niti blizu. Mi smo bili daleko, daleko ispred njih tako da trebamo proučiti situaciju i pokušati razumjeti stvari, pošto trenutno ne razumijemo zašto su tako spori u odnosu na nas. Staza u Sochiju i njen asfalt su posebni, ali trebamo još istražiti što im se dogodilo. Svako da sam zadovoljan kako se moj bolid ponašao cijelog vikenda.”

Nico je također siguran da će se u jednom trenutku Hamilton vratiti staroj formi i da će mu početi praviti probleme u utrci za titulu.

“Jasno mi je da će Lewis jednom morati imati čist vikenda, i kada se to desi očekuje me uobičajena teška borba s njim, tu se ništa ne mijenja. On je silno motiviran i jako brz, očekujem ga pored sebe već u Barceloni.”


Odgovor

1 komentar

  1. dakako Prikaži

    Samo naprijed,jos 3 pobjede i pada rekord Vettela.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.