Na današnji dan: U Imoli poginuo Roland Ratzenberger

Juraj Melnjak

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Na današnji dan: U Imoli poginuo Roland Ratzenberger

Juraj Melnjak

Austrian Formula One driver Roland Ratzenberger in
Na današnji dan prije 22. godine u Imoli je poginuo Roland Ratzenberger. Bila je to tada prva smrt u Formuli 1 nakon 12. godina, prva nakon Ricarda Palletija 1982.

Strašna nesreća Ratzenbergera koji je u pokušaju da popravi vrijeme u svom Simtek-Fordu zbog oštećenja na prednjem krilu izletio u zavoju Villeneuve pri brzini od 300 km/h, te pogodio nezaštićeni betonski zid. Kako je Williansova Ann Bradshaw rekla: “Iz udarca je bilo jasno da će biti čudo ako preživi.” Ratzenberger je poginuo, mnogi kažu na licu mjesta, što je vrlo vjerojatno točno s obzirom na ozljede koje je pretrpio iz tog udarca.

U Formuli 1 ostala je velika praznina pogibijom Ratzenbergera, borbenog vozača koji nije imao iza sebe bogate sponozore koji će mu omogućiti bolje mjesto u nekom drugom timu. Taj mlad i pozitivan čovjek sam je stvarao karijeru koja je prekinuta zbog eksperimentiranjima s tehničkim pravlinicima za 1994. No, njihova žrtva nije bila uzaludna. Na njihovim nesrećama sigurnost u F1 i cijelom automoto svijetu se povećala te spasila puno života.

“Ovo će biti sezona nesreća, bojim se reći da ćemo uistinu biti sretni ako se ne dogodi nešto stvarno ozbiljno”, kazao je Ayrton Senna 1994. Počivaj u miru Roland.

Podrži nas

Zadnji donatori:
wapi
Vordas
zekohonda

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9487 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Juraj Melnjak
Pulsmedia autor
18 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Na današnji dan

Komentiraj

5 komentara

 1. Michael Schumacher bob_rock Prikaži

  Grozan vikend…. prvo Barrichellova teška nesreća, pa nakon toga Ratzenbergerova pogibija… :-(
  A najgore je tek slijedilo…
  Počivao u miru, Roland…


  0

  0
 2. Formula1 f1zd Prikaži

  Znam da ovo nema veze s ičim, ali me stvarno nervira. Kaže se vjeroJatno a ne vjeroVatno.


  0

  0
 3. Ferrari pro5i vilin konjic Donator Prikaži

  Odvratna je to godina bila. U roku od 24 dana Kurt Cobain, Roland i Senna. Užas!


  0

  0