Napokon službeno: F1 se vraća na stari kvalifikacijski sistem

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 1 komentara

Capture

Nakon fijaska u prva dva GP vikenda ove sezone gdje smo gledali novi eliminacijski sistem kvalifikacija – sada je potvrđeno da ćemo se od VN Kine vratiti na sistem iz 2015. godine.

Prošlog tjedna su Jean Todt i Bernie Ecclestone dali naslutiti da će prihvatiti zahtjev ekipa koje su jednoglasno tražile potpuno odbacivanje eliminacija, ali tada je to još ostalo u zraku jer sve treba proći i druge instance.

Tako je u petak najprije F1 komisija prihvatila želju ekipa, a pet tjedana nakon što je WMSC [World Motor Sport Council] glasovao za eliminacije – sada su jednoglasno potvrdili isto što i F1 komisija.

Važno je primijetiti da je svo ovo vrijeme na dnevnom redu i nešto što Ecclestone naziva “globalna procjena formata cijelog GP vikenda”, što bi u prijevodu značilo da bi 2017. mogli vidjeti velike rošade oko izgleda treninga, kvalifikacija i utrke.


Odgovor

1 komentar

  1. F1zaljubljenik0211 Prikaži

    Tako treba i sad ne dirajte. Imamo konkurentan grid, nema više fenjeraša, utrke su strašno zanimljive, kvalifikacije nikad neće ni biti oličenje uzbudljivosti, ali ove kvalifikacije su definitivno najlogičnije. Ako ostave već jednom format GP vikenda na miru i takvim kakav je, mislim da je pred nama jedna od boljih sezona u dugo vremena.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.