Napokon službeno: F1 se vraća na stari kvalifikacijski sistem

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Napokon službeno: F1 se vraća na stari kvalifikacijski sistem

Ante Vetma

Capture

Nakon fijaska u prva dva GP vikenda ove sezone gdje smo gledali novi eliminacijski sistem kvalifikacija – sada je potvrđeno da ćemo se od VN Kine vratiti na sistem iz 2015. godine.

Prošlog tjedna su Jean Todt i Bernie Ecclestone dali naslutiti da će prihvatiti zahtjev ekipa koje su jednoglasno tražile potpuno odbacivanje eliminacija, ali tada je to još ostalo u zraku jer sve treba proći i druge instance.

Tako je u petak najprije F1 komisija prihvatila želju ekipa, a pet tjedana nakon što je WMSC [World Motor Sport Council] glasovao za eliminacije – sada su jednoglasno potvrdili isto što i F1 komisija.

Važno je primijetiti da je svo ovo vrijeme na dnevnom redu i nešto što Ecclestone naziva “globalna procjena formata cijelog GP vikenda”, što bi u prijevodu značilo da bi 2017. mogli vidjeti velike rošade oko izgleda treninga, kvalifikacija i utrke.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3666 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Ecclestone#FIA#Todt

Komentiraj

1 komentar

  1. Tako treba i sad ne dirajte. Imamo konkurentan grid, nema više fenjeraša, utrke su strašno zanimljive, kvalifikacije nikad neće ni biti oličenje uzbudljivosti, ali ove kvalifikacije su definitivno najlogičnije. Ako ostave već jednom format GP vikenda na miru i takvim kakav je, mislim da je pred nama jedna od boljih sezona u dugo vremena.


    0

    0