Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Jost Capito: F1 je u Volkswagenu uvijek tema razgovora

Luka Maloić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Na današnji dan ste čitali...

Jost Capito: F1 je u Volkswagenu uvijek tema razgovora

Luka Maloić

volkswagen

Jost Capito, budući CEO McLarena, u razgovoru s novinarima otkrio je kako njegov bivši poslodavac VW, stalno razmišlja o ulasku u F1.

“Za kompaniju kao što je VW, Formula 1 je uvijek tema razgovora u najvišim krugovima.”

Capito napominje kako je VW-ov rally program preživio veliki skandal (dieselgate), tako da će VW svakako ponovno razmišljati o ulasku u F1.

“Sve je samo pitanje pravog tajminga. Trenutno postoji nekoliko dobrih razloga zašto ulazak u F1 za VW , u ovom trenutku, nema smisla, ali to se može promijeniti. F1 treba dugoročnu stabilnu poslovnu strukturu i dugoročne tehničke regulacije. Ako želite biti u F1, trebate dugoročno investirati, tako da vam treba sigurnost da možete u miru planirati svoje poteze. To trenutno ne postoji tako da novih ekipa u F1 nema mnogo.”

Nijemac koji je zaslužan za enormni uspjeh VW-ove ekipe u Rallyu, smatra kako nije mogao odbiti poziv McLarena, ali će mu itekako nedostajati rally. Uz to, misli da F1 mora puno učiti od drugih sportova.

“Mislim da F1 mora puno naučiti. Prošle godine sam bio u Maleziji na utrci, a na povratnom letu prošao sam pokraj dva vozača i želio sam im nakratko čestitati, ali nisu prihvatili čestitku. Mislim da takvu vrstu arogancije nećete vidjeti kod rally vozača.”

Capito počinje raditi u McLarenu nakon što VW odredi njegovog nasljednika. Nakon toga blisko će surađivati s Fernandom Alonsom, koji je po mišljenju mnogih, jedan od najtežih vozača na gridu za šefove.

“Radio sam godinu dana u Sauberu sa Jeanom Alesiom. Ako možete to preživjeti, možete preživjeti sve!”, rekao je kroza smijeh Capito.

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9642 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj