08 Štajerska – live chat
08 Štajerska – live chat

U Bahreinu se vraća stari format kvalifikacija

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

U Bahreinu se vraća stari format kvalifikacija

Marko Rakić

Red Bull, Australija

Nakon ogromnog negodovanja navijača, vozača, momčadi, pa čak i čelnika Formule 1 na eliminacijske kvalifikacije, iste su ukinute te ćemo na VN Bahreina ponovno gledati kvalifikacije kakve smo imali i prošle godine. Bilo je to jednoglasna odluka jutrošnjeg sastanka momčadi s FIA-om, koja je i uvela ovu promjenu, iako su i vozači i momčadi upozoravali na prekasno uvođenje te moguće komplikacije. Toto Wolff je rekao par riječi poslije sastanka:

“Kroz sljedećih nekoliko dana, F1 komisija bi trebala donijeti odluku o promjeni pravila, odnosno povratku na staro. Bilo je pozitivinih rasprava. Neke su momčadi željele da se zadrži ovakav format za prvu i drugu kvalifikacijsku rundu, no na kraju je ipak prevladao zdrav razum. Sada smo ponovno na onome što razumijemo, gdje imamo jasna pravila te ne izmišljamo nešto novo. Bilo bi zaista glupo da smo išli napraviti nekakav kompromis, pa da na kraju opet ispadne nešto što nam se ne sviđa.”

Na pitanje novinara o tome kako će se dalje u sezoni održati kvalifikacije, odgovorio je:

“Odlučili smo da će stari format kvalifikacija vrijediti za ostatak sezone. Možda ćemo ponovno razmisliti o tome, ali iduće godine.”

 

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1197 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Kreteni. Neka ostane ovo za vijeke vijekova, sada staviti pravilo da se kvalifikacijski format više ne može mjenjati.


  0

  0
 2. Pierre Gasly Perica9 Prikaži

  Budale retardirane iz FIE


  0

  0
 3. Strahujem od promjene formata iduće sezone, a po svemu sudeći biti će je.. što reći više? :S


  0

  0
 4. Emerson Fittipaldi diesel Prikaži

  Jel moguće da je u Formuli 1 donesena neka pametna odluka?
  Samo da ne počnu ponovno priče o kvalifikacijama jer su do sada bile dobre.


  0

  0
 5. Blue Flag Viper Prikaži

  Ovo ima samo u Super Mariju i tu i tamo u F1…


  0

  0