Haas poziva Penskea i Hendricka da mu se pridruže

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Haas F1

Haas F1

Novo lice u F1 i šef debitantske momčadi, Gene Haas, pozvao je svoje sunarodnjake i vlasnike velikih ekipa – Rogera Penskea i Ricka Hendricka da mu se pridruže na utrkama ove godine. Haas, čiji je NASCAR vozač Kevin Harvick osvojio prvu pobjedu sezone u Phoenixu, rekao je novinarima kako poziva šefove američkih ekipa – uključujući i Penskea koji je pobijedio na F1 utrci, sada već davne, 1976. godine sa Johnom Watsonom u Austriji.

“On mi je poželio sve najbolje u F1 projektu jer je on uspio sada već prije mnogo godina. Pozvali smo ga na F1 utrke, a pozvali smo i Ricka Hendricka – kao i sve ostale koji žele doći. Ti momci, pošto su pravi trkači, mislim da će biti veoma zainteresirani. To je sport koji ima sasvim drugačiji smjer od američkog utrkivanja. Rado bi izveo Penskea i Hendricka na F1 utrku. Mislim da bi to stvarno bilo sjajno.,” rekao je novinarima Gene Haas.

Penske se oglasio u St. Petersburgu, gdje je njegova momčad u IndyCar serijama osvojila pobjedu sa bivšom F1 zvijedzom za volanom – Juanom Pablom Montoyom – Penske je potvrdio da je primio pozivnicu od Haasa.

“Razgovarao sam s Geneom, pozvao me da dođem. Rekao sam mu:  gledaj, ne znam ni da li bi si mogao nabaviti propusnicu za pitlane. On je rekao da će mi nabaviti jednu. Veoma sam zabrinut oko njegovog projekta. Ne znam, sa ekonomične strane, kada čujete iznos investicije – 300 milijuna dolara da uđete u F1, mislim da je to riskantna karta. Mislim da smo mi zadnja američka momčad koja je pobijedila na F1 utrci. Stvarno je šteta što nismo ostali duže, ali bilo je nemoguće biti u F1, Can-Amu, Trans-Amu – jednostavno nismo mogli sve to. Stalno sam letio vamo-tamo cijelo vrijeme. Posao nas je na kraju ostavio u SAD-u.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.