Vozači nezadovoljni promjenom kvalifikacijskog formata

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 5 komentara

Formula 1

Izgleda kako vozači nisu zadovoljni odlukom FIA-e da promjeni format kvalifikacija, u kojem će nakon određenog vremenskog roka svakih 90 sekundi ispasti po jedan vozač nakon. Jednoglasni su u tome da se pravila mijenjaju bez neke velike potrebe, te da publici samo kompliciraju razumijevanje sporta. Danas se 13 vozača sastalo s FIA-om kako bi raspravili o novom kvalifikacijskom formatu, a vozači koji su prisustvovali su bili Rosberg, Vettel, Raikkonen, Massa, Perez, Hulkenberg, Magnussen, Palmer, Verstappen, Sainz, Button, Grosjean i Gutierrez.

“Podijelili smo naša mišljenja s Charlijem Whitingom”, rekao je Sergio Perez za Sky sports. “Nismo zadovoljni s pravilima koja žele postaviti. Vidjet ćemo hoće li ih promijeniti. Ovo je komplicirano i za nas, pa kako onda navijači neće biti zbunjeni? Mislimo da je trenutni kvalifikacijski format vrlo dobar, ne bi ga trebalo mijenjati. Zahvaljujem se Charlijeu što nas je pozvao i pokazao zainteresiranost za naša mišljenja.”

Nadovezao se i Magnussen s nekoliko riječi:

“Pozitivno je to što su odlučili pitati vozače za mišljenje, te se nadam da će se to ubuduće češće događati. Sada moramo pričekati da vidimo što će se dogoditi. Dali smo svoje mišljenje, ali nije na nama da odlučimo.”

Magnussen je otkrio da nisu samo kvalifikacije bile tema razgovora, već je Charlie pitao vozače još mnogo drugih stvari. Odluka o formatu kvalifikacija će biti donesena prekosutra u Ženevi na sastanku Motorsport koncila.


Odgovor

5 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    pitali su vozače…dakle napravit će po svome sigurno, jer kad god pitaju nekoga za mišljenje naprave suprotno


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    Ja sam kockarski duh, pa bih po prvi puta stao na stranu maFIA-e i eksperimentalno probao 4-5 vikenda u borbi za pp na ovaj način. Mislim da bi bilo zanimljivo, jer jedanput možeš biti pokojnik, a već drugi put pukovnik. Najgore je, ako bi se nastavilo po starom, da opet 90% rezultata na kraju i tuke znaju.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      mzf1 Prikaži

      Neznan zašto svi zamišljate ovaj sustav kao da će svi kroz cile kvalifikacije redati jedan za drugim leteće krugove pa jedan po jedan ispadati. Bit će to praktički isto ko prije, odvezeš jedan krug na početku i idući kad si blizu knock-out zone, za top momčadi to znači u q1 i q2 po jedan krug eventualno drugi ako se staza nešto drastičnije ubrza ili ako probaju sačuvati set mekših guma, a za druge isto kao i dosad, brzi krug pa ako nisu zadovoljni jedan eventualno dva popravna, ali ništa što bi uzrokovalo da Mercedes starta 13. i 5. Ferrari 11. i 7. a Sauber 6. i 3.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Slažem se sa ovim. Još ćemo sa ovim izgubiti onu borbu na kraju kvalifikacijskog dijela za prolazak u sljedeći, gdje se bore svi koji su ugroženi. Sa ovim novim sistemom na kraju kvalifikacijskog dijela će se boriti samo dvojica, jer će ostali poispadati ranije. A za top ekipe kao što si rekao Q1 i Q2 će biti rutinski odrađene kao i do sada.


        0
        0

        0
  3. Blackhawk Prikaži

    Mislim da na kraju od novog formata neće biti ništa. Barem ove godine.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.