Kvalifikacijski format promijenit će se tek za VN Španjolske?

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Kvalifikacijski format promijenit će se tek za VN Španjolske?

Ante Vetma

Bernie Ecclestone

Iako su svi svjetski F1 mediji nedavno pisala o promjeni kvalifikacijskog formata – čini se da će ipak proći neko vrijeme dok se to zapravo i dogodi. Naime, Strateška komisija i F1 komisija su u Ženevi ranije ovog tjedna dogovorile da će se kvalifikacije pretvoriti u pravu knock-out borbu u kojoj bi imali vremenske limite u kojima bi svako nekoliko minuta gubili po jednog najsporijeg vozača.

Bernie Ecclestone nije tako uvjeren da će se to zaista i dogoditi ove sezone:

“Novi kvalifikacijski format se neće dogoditi jer ne možemo sve urediti na vrijeme,” rekao je za The Independent.

“Trebalo je započeti početkom ove godine, ali nećemo moći odraditi softverske promjene na vrijeme, pa će se to dogoditi vjerojatno za VN Španjolske.”

“U Australiji ćemo imati stari format kvalifikacija. Cijeli softver mora biti reprogramiran, što nije jednostavno.”

Ecclestone je također otkrio da te promjene nisu nešto što je on osobno htio.

“Sve što ja pokušavam jest da tip koji je najbrži u kvalifikacijama ne dođe na pole position i odleprša u daljinu. Zašto bi on trebao biti spor u utrci ako je brz u kvalifikacijama?”

“Htio sam vrlo jednostavnu stvar – da kvalifikacije ostanu kakve jesu, jer su dobre, a ako je vozač na pole positionu pobijedio u prošloj utrci – on dobije toliko i toliko sekundi na svoje vrijeme pa se onda mora probijati kroz poredak do čelne pozicije. Bilo bi zanimljivo za gledati dok to radi.”

Taj prijedlog naišao je na veto određenih ekipa.

“Postoji puno stvari koje bi ekipe mogle napraviti, ali ne žele jer su potpuno ludi. Ne možemo to napraviti sami jer na kraju dođe do glasovanja komisija. Tako imamo ekipe koje sve odlučuju.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3666 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Ecclestone

Komentiraj

1 komentar

  1. neznam što je od tog dvoje veća debilana!
    nekako mislim što sam i rekao čim je vijest izašla, da je razlog odgode novo pravilo o gumama, koje su već u proizvodnji po narudžbi, mislim da je to teže riješiti do početka sezone nego softver za kvale – no ja samo nagađam tu..


    0

    0