Wolff: Revolucionarna promjena pravila za 2017. mogla bi biti riskantna

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

Toto Wolff, Mercedes

Toto Wolff, Mercedes

Mercedesov šef Toto Wolff vjeruje da bi drastična promjena pravilnika za 2017. bila vrlo riskantna za Formulu 1. Iako Wolff generalno nije protiv određenih promjena u svrhu povećanja uzbudljivosti sporta – mišljenja je da F1 pokušava napraviti prevelike promjene u kratkom vremenskom roku.

Sastanak Strateške grupe i F1 komisije u Ženevi ovog tjedna će zapečatiti pravila za 2017.

“Nismo protiv promjene pravilnika, F1 mora biti uzbudljiva,” kaže Wolff.

“Nitko nije protiv ideje da se bolide učini ljepšima i agresivnijima, da daju više downforcea, da imaju široke gume i široke staze – to je nešto zbog čega smo uzbuđeni i radujemo se izazovu. No, ne smijemo zaboraviti cjelokupni paket. Mislimo da bi 50% više downforcea bilo štetno jer bi se proizvođač guma teško nosio s tim.”

Wolff je istaknuo upravo Pirelli kao moguću žrtvu ovih promjena.

“To je kao da kažete proizvođaču motora – molim vas isporučite nam 2000 konjskih snaga. To nije realno. Tražimo li od Pirellija nešto što nije realno?”

Mercedesov šef kaže da su na postojećim pravilima radili jako dugo te da mu nije jasno treba li sada kritizirati ta ista pravila samo zato jer je jedna ekipa napravila bolji posao i dominira na stazi.

“Da budemo iskreni – što se tiče pretjecanja sad smo u prilično dobrom razdoblju. Je li to zbog DRS-a ili zbog nečeg drugog – to ne znam.”

Službene najave kažu da će promjena pravilnika biti implementirana iduće sezone, ali se ipak mogu čuti pojedini glasovi iz F1 tabora koji su uvjereni da se ništa neće promijeniti do 2018. godine.


Odgovor

2 komentara

  1. boxy Prikaži

    Naravno! Rizicna za one koji su na vrhu…
    Iako, kao navijacu Hamiltona, bi mi – mozda -odgovaralo ovako unedogled pravo je pitanje za svakog istinskog navijaca F1:
    “Kome odgovaraju ovakve trke, gde dominira jedna ekipa, dok su drugi – tokom sezone – gotovo bez ikakvih sansi da ih dostignu?”
    I tu je najveci problem…
    Dopustite razvoj motora tokom sezone.
    Vratite dolivanje goriva.
    Vratite gume koje ce moci da izdrze na maksimumu 20 – tak krugova.
    Neka pobedi najbrzi vozac, a ne onaj koji koji najbolje cuva gume, motor…Za takve stvari postoje druge kategorije…
    Na kraju krajeva, Formula 1 bi trebala biti trka najbrzih vozaca. Ili ne?!


    0
    0

    0
    • Michael Schumacher
      josip123 Prikaži

      Znaš šta je problem. Mi svi navijači se slažemo s tobom. I mislim da bi svatko gledao pravi show, a ne umjetni što pokušavaju napraviti sada od sporta.

      Ali nas nitko ne je** bar 5 %. Nitko!!!!
      Što je najgore, navijače se ne pita, jer da se pita, svi znamo kako bi F1 izgledala. Svakoj bi momčadi bilo jednako. A ne praviti nekoliko grupica….. I onda omugući svima razvoj bolida do samog maksimuma. I tek bi onda to bilo onako kako i treba biti.

      Ali, sve dok su ovi koji jesu na vrhu, ništa od ovoga. I na kraju neće biti ništa ni od ovih promjena…. Sve je to stvar politike. Ili ako bar dođe do promjena, jedna će biti nabolje, a deset nagore. Tako da sa svakom odlukom idu sve dublje i dublje u propast.
      Toliko od mene.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.