Problemi sa softverom mučili Renault

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Palmer, Renault

Palmer, Renault


Jolyon Palmer je potvrdio za portal Motorsport da se Renault prvog dana testiranja borio sa softverskim problemima. Tvornička momčad Renaulta se vratila u Formulu 1, ali prvog dana vožnje kompletirali su samo 37 krugova, a manje od njih je imao samo Haas. Uz to, Palmer je postavio i najsporije vrijeme dana, gotovo 4 i pol sekunde sporije od Vettelovog najbržeg kruga, ali to ipak ne mora značiti ništa ovako rano u predsezoni.

“Razočaravajući prvi dan, i jako izazovan. Imali smo probleme koji su uobičajeni za prvi dan testiranja, ali smo željeli više krugova na kraju dana. Bolno je, jer su već smanjili broj dana testiranja s 12 na 8, i danas sam prokockao jedan dan sa samo 37 odvoženih krugova. Nije bio problem s pogonskom jedinicom, već je u pitanju softver. Mehaničari su se trudili riješiti probleme preko dana, napravili smo pomak i nadamo se da ćemo preko noći riješiti dio problema.”

Palmer je danas po prvi put probao Renaultov motor, i kaže da je razlika između ovog i prošlogodišnjeg Mercedesovog motora osjetna.

“Postoji razlika između motora, ovaj očito nije jak kao i Mercedesov, osjetno je. Ali postoji i bolja strana, voznost bolida je bolja, momci iz Renaulta rade jako dobar posao. Radio sam s njima cijelu zimu i znam koliko su vrijedni, ali i dalje smo daleko iz Mercedesa. Trudili smo se da bolid bude spreman za prvi dan testiranja i kockice smo posložili u zadnji čas, ovo je tek početak i dosta toga tek dolazi.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.