Datumi predstavljanja bolida

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 3 min 2 komentara

12648177_10153922190978158_1481051721_n

Do početka testiranja preostala je još samo 5 dana, a do sada smo vidjeli jedino Renault, iako ni to nije konačni auto za ovu sezonu, već nekakav show auto. U narednim danima ćemo vidjeti neke bolide za 2016., dok ćemo ih većinu ipak vidjeti na testiranju u Španjolskoj, koje će se održati na stazi Circuit de Catalunya.

Mercedes
Aktualni svjetski prvaci će svoj bolid predstaviti na Catalunyi prvog dana testiranja, no bolid bi mogli vidjeti ranije, s obzirom da je u planu filmski dan za 19. veljače, gdje bi mogli vidjeti novi W07 u akciji.

Ferrari
Ferrari je jučer potvrdio datum i vrijeme predstavljanja svog novog bolida. Bit će to 19. veljače u 14:00 te će predstavljanje izgledati isto kao i 2014. i 2015., kada su preko interneta prikazali nekoliko studijskih fotografija. Bolid ćemo na stazi moći vidjeti 21. veljače za vrijeme filmskog dana.

Williams
Ekipa iz Grovea će svoj bolid predstaviti na prvom danu testiranja, što je promjena za razliku od prošlogodišnjeg ili onoga za 2014., kada je Williams među prvima predstavljao svoj bolid. Prošle godine smo vidjeli izgled novog bolida u časopisu F1 Racing, dok je 2014. izašao na studijskim renderima. Ove godine ni traga ni glasa od Williamsa, tek pokoja najava da žele zadržati treće mjesto u konstruktorskom poretku. Ipak, ako su spekulacije točne, FW38 bi trebali vidjeti prekosutra na filmskom danu, zajedno s Mercedesom na Silverstoneu.

Red Bull
Za nešto manje od četiri sata, Red Bull će predstaviti ovogodišnju livreju, ali ne i bolid, koji će biti spreman za 22. veljače. Austrijska ekipa izgubila je Infiniti sa svojih bočnih stranica, te je maknula ime Renault s poklopca motora. Vidjet ćemo kako će izgledati kombinacija Red Bull – Tag Heuer.

Force India
Indijska momčad je danas potvrdila predstavljanje bolida na prvom danu testiranja, što je veliki korak naprijed, s obzirom da su prošle godine došli sa starim bolidom.

Renault
Konačnu livreju i dizajn bolida za 2016. Renault će predstaviti 22. veljače u španjolskoj.

Toro Rosso
Mali Red Bull bit će spreman za testiranja, no livreja će pričekati do 1.3., jer je, prema riječima Franza Tosta, ekipa bila previše zauzeta poslom oko bolida te smještajem Ferrarijevog motora. Prvotno će nastupiti u tamno plavoj boji, nešto slično kao i Williams 2014. godine.

Sauber
Jedina momčad koja na prvom testu neće nastupiti s novim bolid je Sauber. Švicarska momčad okrivila je premještanje datuma prvih testiranja kao razlog zašto novi C35 svjetlo dana neće ugledati 22. veljače.

McLaren
McLaren će, kao i svih godina do sada, bolid predstaviti nešto prije početka testiranja pomoću online prezentacije na internetu.

Manor
Iako se vozačka postava još uvijek ne zna, Manor je potvrdio predstavljanje novog bolida za 22. veljače.

Haas
Prezentacija bolida zakazana je za prvi dan testiranja, no postoji mogućnost da novi Haas vidimo na stazi dan prije na filmskom danu.


Odgovor

2 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Mercedes W07, a ne Q7… Bu te ljudi iz Audija tužili :D


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.